,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Batmanlı kızlardan Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Özgentürk’e tepki

Batmanlı kızlardan Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Özgentürk’e tepki
Köşe yazısında Batmanlı kızlara yönelik ağır hakaret ve iftiralarda bulunan Cumhuriyet gazetesi sözde yazarlarından Işıl Özgentürk’e bir tepki de Batmanlı kızlardan geldi.

 

Haklarındaki çirkin ve ahlaksız ithamlara ilişkin İlke Haber Ajansı mikrofonuna konuşan Batmanlı kızlar, mesnetsiz iddialarda bulunan Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Işıl Özgentürk’e tepki gösterdi.

Haklarındaki ithamların kabul edilemez olduğunu vurgulayan kızlar, yetkilileri iftira ve çirkin sözlerinden dolayı Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Özgentürk hakkında göreve davet etti.

Batmanlı kızlardan Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Özgentürk’e tepki

“Bize iftira atıldı”

Ailesinin kendisine çok değer verdiğini söyleyen Merve Yaren, “Batman'ın kızlarına atılan iftira ile çok yanlış bir düşünce içerisindeler. Kız çocuğu olmama rağmen ailemden çok güzel ilgi ve alaka görüyorum. Üniversiteye gidiyorum, okumam için de ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiler. Gerek dershane gerekse özel hoca olsun tüm imkânları seferber ettiler. Atılan iftiralar, söylenen mesnetsiz sözler gibi bir yaşam tarzımız yok, ailelerimiz bizlere kıymet veren insanlardır. Ailemizden yana şikâyetimiz yok, bizleri en iyi şekilde yetiştirmeye çalışıyorlar. Yanlış düşünce içerisindedirler. Söz konusu yazarın bölgemizi görmeyip yaşam tarzımızı bilmediği için ön yargılı davranmış olması çok yanlış, iftira atılmış bize. Bizzat gelip gözleriyle görseydi bahse konu düşünceler içerisinde olmayacaktı zaten.” diye konuştu.

Batmanlı kızlardan Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Özgentürk’e tepki

“Yazarın söylediklerini doğru bulmuyorum”

Ailesinin kendisini el üstünde tuttuğunu dile getiren Zeynep Sude Demir, “Ben Batmanlıyım, 19 yıldır burada yaşıyorum. Işıl isimli Cumhuriyet gazetesi yazarının söylediklerini doğru bulmuyorum. Ailenin tek kızıyım, iki erkek kardeşim var fakat onlardan hiçbir zaman farklı tutulmadım, aksine her zaman el üstünde tutuldum. Sırf okuyabilmem için kendi harcamalarından kısıp bana özel hoca tuttular. Şu an üniversitede 2'nci sınıftayım, beni asla kısıtlamadılar. Hatta okuduğum üniversiteye kendileri götürdüler. Yazar Işıl Özgentürk oturduğu yerden bir şeyler yazmış, buralara gelip bizleri gördüğünü, fikir sahibi olduğunu yahut tanıdığını düşünmüyorum. Yazdığı özür mesajında dahi alttan alttan bir şeyler daha söylemişti maalesef. Kızları okutmuyorlar, mal gibi görüyorlar gibi söylemleri olmuştu. Evlilik gibi bir baskı hiçbir zaman olmadı üzerimde, 19 yaşındayım üniversitemi de okuyorum.” dedi.

Batmanlı kızlardan Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Özgentürk’e tepki

“Batman'ı görmemiş insanların bu şekilde kirli iftiralar atmasını doğru bulmuyorum”

İftira ve çirkin sözlerinden dolayı Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Özgentürk’e tepki gösteren Esma Yalçın ise şunları söyledi:

“Doğma büyüme Batmanlıyım, söylenenleri doğru bulmuyorum. Babam okumamda büyümemde her zaman yanımda oldu. Sırf bir meslek sahibi olayım diye 2 senedir dershaneye götürüyor beni. Hiçbir zaman ilk önceliği evlilik olmamıştır aksine okuyun iyi yerlere gelin şeklindedir. Batman'ı görmemiş insanların bu şekilde kirli iftiralar atmasını doğru bulmuyorum. Tanımadığınız insanlar hakkında nasıl böyle konuşabiliyorsunuz, sonuç itibariyle iftira attığınız insanlar genç kızlar, belki de psikolojilerini etkileyecek, bilmeden, araştırmadan yorum yapma hakkını nereden buluyorlar anlamıyorum. Hiçbirimizin ailesi zorla evlendirmiyor, baskı kurmuyor, aksine okumamız, iyi yerlere gelmemizi istiyorlar.”

Batmanlı kızlardan Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Özgentürk’e tepki

“Kulaktan duyma haberlerle Batman halkına söylenenler doğru değil”

Özgentürk’ün cezalandırılması gerektiğini belirten Mevlüde Doğmuş, “Ben de bir Batmanlı olarak bu düşünceyi ve atılan iftiraları savunmuyorum. Ailem her zaman arkamda durdu, babam okumam için elinden geleni yaptı. Yazarın söylemlerinden ötürü yetkililer tarafından söz konusu Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk'ün cezalandırılmasını istiyorum. Kulaktan duyma haberlerle Batman halkına söylediği sözleri doğru bulmuyorum. Ablam öğretmen, ailede okumayan kimse yok.” diyerek Özgentürk’e tepki gösterdi.

Batmanlı kızlardan Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Özgentürk’e tepki

“Önyargılı bir yaklaşım”

Öte yandan kimi vatandaşlar da çirkin ithamlarından dolayı Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Işıl Özgentürk'e tepki gösterdi.

Batman halkına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirten eğitimci Faruk Aker, “Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk'ün Batman halkı için önyargılı bir yaklaşımı olmuştur. Ben kendim eğitimciyim, sınıfımda kız çocuklarının sayısı erkeklerin sayısından daha fazla. Batman öyle söylenildiği gibi değil, okuma yazma oranı çok yüksek. Geçmiş senelerde Batman sayısalda ilk 8'e girmiş bir ildir. Eğitim seviyesi diğer illere göre hiçte düşük değildir. Ben de kendisini bir Batmanlı olarak kınıyorum.” ifadelerini kullandı.

Batmanlı kızlardan Cumhuriyet gazetesi sözde yazarı Özgentürk’e tepki

“Söylenenler iftiradır”

Yazarın sözlerinin halka büyük bir hakaret olduğunu ifade eden bir diğer vatandaş Bilal Ekin de şunları kaydetti: “Bir vatandaş olarak bu durumu şiddetle kınıyorum, doğru bulmuyorum. Söz konusu yazı Batman’daki bacılarımıza hakarettir. Her ne şekilde olursa olsun bacılarımız bizim başımızın tacıdırlar. Memleketimdeki hangi bayanla karşılaşırsam karşılaşayım hürmet edip saygı gösteriyorum. Söylenenler iftiradır, iftira atanı da kınıyorum. O zatı Allah'a havale ediyorum, Batman halkı olarak da bunu asla kabul etmiyoruz.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55