,
  • BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 22 °C

Batmanlı hacılar kutsal topraklardan dönmeye başladı

Batmanlı hacılar kutsal topraklardan dönmeye başladı
Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden Batmanlı hacılar, hac ibadetini yerine getirip, memleketlerine geri dönmeye başladılar.

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara giden Batmanlı hacılar, memleketlerine geri dönmeye başladılar.

Batman Havalimanı'nda yakınları tarafından heyecan ve sevinçle karşılanan hacılar, kutsal topraklarda yaşadıkları atmosferin dile getirilemeyip ancak yaşanması gerektiğini belirterek, herkesin bir an önce hacca gitmesi gerektiğini söylediler.

Hacılar yaşadıkları yol ve konaklama sıkıntılarından dolayı tepki göstererek başka hacıların da sıkıntı yaşamaması için yaşanan sorunların giderilmesini istediler.

Duygularını anlatan Kadriye Gün, “Çok güzel bir duyguydu. Allah-u Teâlâ herkese nasip etsin. Bir ay bir gün kaldık. 2 gün Medine’de, diğer günler Mekke’de kaldık.” ifadelerini kullandı.

Haccın çok güzel olduğunu ama Diyanetin hiçbir hizmetinden memnun olmadığını dile getiren Nihat Avcı, “Konaklama, ulaşım ve uçak hepsi sıkıntıydı. Haccımızı yaptık ancak çok kötü şartlarda yaptık. Sıkıntılar hepsi Diyanet ve kafile başkanından kaynaklandı. Bizleri sahiplenmediler. Bizi oraya götürdüler tamamıyla ilgilenmediler. Dün dönmemiz gerekirken bugüne ertelediler. Bugün de önce Antalya’ya gidip oradan döndük.” dedi.

“Dünyada hacca gitmekten daha güzel bir şey yoktur”

Şimdiye kadar bundan daha güzel duyguların içinde girmediğini söyleyen Münevver Avcı, “Çok güzeldi. Dünyada hacca gitmekten daha güzel bir şey yoktur. Biraz ulaşım sıkıntısını yaşadık. Onun dışında yemeğimiz, yerimiz her şeyimiz güzeldi.” şeklinde konuştu.

Biraz daha genç yaşta gitmediğine hayıflanan Hamit Adın ise şunları söyledi: “Hac çok harika bir şeydi. Bana göre biraz geç yaşta gittim ama çok güzeldi. Bazı şeylere biraz daha hazırlıklı ve organize olmak lazımdır. Yöneticilerin biraz daha tecrübeli olmaları lazım, çünkü havayolunda, otelde çok büyük sıkıntılar yaşadık. Şu anda Diyanet İşleri Başkanlığının kataloğunda web sayfasında otelimiz 7 kilometre uzaklıkta, ama 15 kilometre uzaklıktaydı. Bunun resmi belgeleri var. Uçak Cidde-Batman değil, aktarmalı geldi. Antalya’ya aktarma yaptı. Web sitesinde halen öyle görülüyor. Ben kendim hukuki haklarımı arayacağım.”

Duygularını anlatan Ahmet Muhammed, “Hac ibadetinden daha güzel bir şey yok. Çok güzel mekânlar ve yerlerdi. Oralara doyum olmuyordu. Her mekânda Peygamber Efendimizin eserleri vardı. En güzel memleket orasıdır. Allah-u Teâlâ oranın hayır ve bereketinden mahrum bırakmasın.” ifadelerini kullandı.

“Gittik gördük Allah hacı kalmayı da nasip etsin inşallah”

Duyguların anlatılmaz ancak yaşanacağını belirten Abdulkerim Yıldırım, “Hac her Müslümanın gidip görmesi gereken yerdir. Yıllarca gitmek için bekledik Allah’a şükürler olsun, Allah nasip etti. Gittik, gördük. Allah hacı kalmayı da nasip etsin inşallah. Şu an yoğun duygular içinde olduğum için çok şey anlatamıyorum. Bazı şeyler anlatılamıyor, gidip mutlaka görmek lazım. Dönüşte bir sıkıntı yaşadık, çok ciddi bir sıkıntı değildi. Uçuş direk gelecekti, Antalya üzerinden geldik. Bir saat kadar Antalya’da bekledik, sıkıntı olmadı.” ifadelerini kullandı.

“Allah-u Teâlâ’nın emrettiği bir mekândı çok güzeldi”

Yıllardır hacca gitmek için uğraştığını ve gidip gördüğünü söyleyen Mehmet Emin Güngör, “Çok güzeldi. İlk gittiğimizde Medine’de 6 gün kaldık. Mekke’ye gittiğimizde ilk 2-3 gün oraları henüz bilmiyorduk. Tanıdıktan sonra gezdik. Allah-u Teâlâ’nın emrettiği bir mekândı, çok güzeldi. İnsanlar tıklım tıklımdı. Beyt’in çevresi insanlardan adım atacak gibi değildi. Ne kadar söylesek güzelliğini anlatamayız.” dedi.

Hac farizasını yerine getiren Rızkiye Yıldırım, “Çok güzel bir şeydi. Ondan daha güzel yine odur. Allah gidemeyen herkese nasip etsin. Arafat Dağı klimalıydı. Hiçbir sıkıntı yoktu ve çok güzeldi. Uhut Dağı’na ve her yere gittik.” şeklinde duygularını paylaştı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55