,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 20 °C

​Batmanlı çocuklar: Mescid-i Aksa’mızı hiçbir zaman unutmayacağız

​Batmanlı çocuklar: Mescid-i Aksa’mızı hiçbir zaman unutmayacağız
​Batman’da birçok camide Türkçe, Kürtçe ve Arapça okunan mevlit programına çocuklar yoğun katılım sağladı.

 

Batman Müftülüğü tarafından Şevket Başak Camisi'nde Miraç Kandili nedeniyle düzenlenen Miraç programına Müslümanlar yoğun katılım sağladı.

Yatsı namazından sonra Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Mirac Kandili'nin anlam ve önemine dair sohbet yapıldı. 

Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (Sallallahu aleyhi vesselemin) Mescid-i Aksa’dan göğe yükseldiğine belirten çocuklar, Mescid-i Aksa’nın İslam ümmeti için çok önemli olduğuna vurgu yaptı. 

Miraç Gecesinde 5 vakit namazın hediye edildiğini dile getiren çocuklar, bu mübarek gecede Mescid-i Aksa’nın kuruluşu için çokça dua edilmesi gerektiğini söyledi.

 “Mescid-i Aksa’mızı hiçbir zaman unutmayacağız”

​Batmanlı çocuklar: Mescid-i Aksa’mızı hiçbir zaman unutmayacağız

 Halil İbrahim İptaş

Miraç demenin Mescid-i Aksa demek olduğunu belirten Halil İbrahim İptaş, “Bugün bizim için çok önemli bir gün çünkü bugün Miraç Kandili'dir. Peygamber Efendimiz Miraç günü Mescid-i Aksa’dan göğe yükselmiştir. Miraç günü 5 vakit namaz bize farz kılındı. Şunu da unutmamak gerekir ki bizlerin de miracı namazlarımızdır. Ayrıca Mescid-i Aksa bizim için çok önem taşımaktadır. Bu mübarek gün ve geceyi çokça dua ve ibadetle geçirmemiz gerekir. Bu mübarek gece hürmetine Mescid-i Aksa’nın kurtuluşu ve tekrar Müslümanların himayesine girmesi için dua etmemiz gerekir. Bu vesileyle nice Selahaddinler yetişecek inşallah. Ve Mescid-i Aksa’mızı hiçbir zaman unutmayacağız.” ifadelerini kullandı.

“Miraç gecesi Peygamber Efendimizin Mescid-i Aksa’dan göğe yükseldiği gündür”

​Batmanlı çocuklar: Mescid-i Aksa’mızı hiçbir zaman unutmayacağız

Muhammed Mirza Seyitoğlu

Arkadaşlarını toplayıp beraber camiye geldiklerini ifade eden Muhammed Mirza Seyitoğlu, “Bugün Miraç kandili olduğundan dolayı arkadaşlarımızı toplayıp hep birlikte camiye geldik. Miraç kandili bizim için çok değerli bir gündür. Miraç gecesi Peygamber Efendimizin Mescid-i Aksa’dan göğe yükseldiği gündür. Mescid-i Aksa İslam ümmeti için çok önemlidir. Mescid-i Aksa’nın tekrar özgürlüğüne kavuşması için dua etmeliyiz.” dedi.

“Namaz cennet kapılarının anahtarıdır”

​Batmanlı çocuklar: Mescid-i Aksa’mızı hiçbir zaman unutmayacağız

Muhammed Ali Gök

Miraç gecesi 5 vakit namazın farz kılındığını hatırlatan Muhammed Ali Gök, “Bugün en hayırlı günlerden bir gündür. Çünkü 5 vakit namazın farz kılındığı gündür. Onun için çokça namaz kılmamız, dua, ibadet etmemiz ve Peygamber Efendimizin sünnetlerini uygulamamız lazım. Çünkü namaz bize cennetin kapısını açıyor. İyi ki namaz var ve iyi ki namaz kılanlardanız çünkü namaz cennet kapılarının anahtarıdır.” şeklinde konuştu.

​Batmanlı çocuklar: Mescid-i Aksa’mızı hiçbir zaman unutmayacağız

Arif Emre Uluışık 

Camiye gelen Arif Emre Uluışık ise şunları söyledi: “Bugün Miraç Kandili olduğu için camiye gelip cemaatle namaz kıldık. İmamlar çok güzel mevlid okudular ve bizde dinledik. 5 vakit namaz Miraç Gecesi'nde farz kılındı. Onun için bu gece bol bol dua etmeliyiz.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55