,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Batman'ın lezzetleri markalaşıyor!

Batman'ın lezzetleri markalaşıyor!
Türkiye’nin en büyük yerel ürün organizasyonu olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda Batman’ın marka değeri taşıyan ürün ve firmaları tanıtıldı.

Bu yıl 8.'si düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı'nda Batman standı en çok ilgi gören iller arasında adından söz ettiriyor. Bal, ceviz, üzüm, meyve suyu, çileği, kavun, tiftik halı ve gümüşün ve tanıtım materyallerinin yer aldığı Batman standına yerli ve yabancı turistler, Batman'ın damak tadına doyum olmayan lezzetlerine tam puan veriyor. 
BATMAN TANITILIYOR
Batman Ticaret Borsası ile Dicle Kalkınma Ajansının iş birliği yaptığı ve Batman Valiliği, Batman Belediyesi ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün desteklediği Batman standı, bu yıl 8.'si düzenlenen Yörex Yöresel Ürünler Fuarı'nda  Batman'ın yöresel ürünleri, tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılıyor. Batman Ticaret Borsası'nın organizasyonu ile katılım gerçekleştirilen Yörex Fuarı'nda Batman ve ilçelerine özgü yöresel ürünlerin tanıtımı gerçekleştiriliyor.
Batman'a özgü yöresel ürünler olan bal, ceviz, çilek, üzüm, meyve suyu, kavun, tiftik halı ve gümüş konuklarla buluşturuluyor. Stantta ayrıca Batman'ın tanıtım materyalleri de konuklara hediye ediliyor. 
"STANDIMIZ İLGİ GÖRÜYOR"
Batman'ın tarihi ve yöresel ürünleri Yörex fuarında vitrine çıktı. Batman'ın fuara damga vurduğunu belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abidin Bingül; "Bu yıl 13-17 Eylül tarihleri arasında Antalya'da düzenlen Yöresel Ürünler Fuarında tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini sergileme imkanı veriliyor.İlimizin tarihinden kültürel değerlerine, yöresel lezzetlerinden doğal güzelliklerine kadar bir çok zenginliğinin tanıtıldığı fuarda Batman, zengin ürünleriyle damgasını vuran illerin başını çekti. İlimizin tanıtılması ve turizmine ilişkin birçok yönden katkı sağlayan fuar verimli geçiyor" dediler.  
HASANKEYF TİFTİĞİ YOK SATIYOR
Batman'ın tarihi ilçesi Hasankeyf'te üretilen tiftikten üretilen battaniye, kilim, namazlık ve çanta çeşitleri fuarda ilgi görüyor. Hediyelik kilimlere isim de yazdırdıklarını belirten tiftik dokumacısı Mehmet Nuri Aydın: "10 Yıldır fuarlara katılıyorum. Batman'ı birçok ildeki fuarlarda temsil ettim. Tiftikten yapılan dokumalar ilgi görüyor. Fuarlarda tanıştığımız yeni müşterilerimiz oluyor. Fuarların bize katkısı büyük" diye konuştu.  
BALIMIZ MARKALAŞTI
Batman'ın Sason eteğindeki Mereto'nun dibinde 25 yıldır bal üreten 79 yaşındaki  İbrahim Atak; 
"25 yıldır Mereto'da arıcılık yapıyorum. 17 yıldır fuarlara katılıyorum. Batman Valiliği, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile DİKA'nın çalışmalarında yer almaktan dolayı mutluyum.  30 Kişilik ailemle baldan geçimimizi yapıyoruz. Batman dışından bal siparişleri alıyoruz. Organik balı Mereto'nun eteğinde üretiyoruz.  Batman'ın katıldığı tüm fuarlarda bende katılıyorum. Fuarların tanıtımımıza katkısı büyük. Balı tadan bir daha tadıyor. 16 yıllık müşterilerim var" dedi.

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55