,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 19 °C

Batman'dan Budist çetelere öfke seli!

Batman'dan Budist çetelere öfke seli!
"Arakan Ağlıyor! Arakan Yanıyor!" teması ile Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi öncülüğünde toplanan halk, Budist Myanmar askerleri ile çetelerin, Arakanlı Müslümanlara yönelik vahşi katliamları tel'in edildi.

foto-galeri.jpg

Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından Arakanlı Müslümanların katledilmesi, Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi tarafından yapılan kitlesel basın açıklamasıyla lanetlendi.

"Arakan Ağlıyor! Arakan Yanıyor!" teması ile Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi öncülüğünde toplanan halk, Budist Myanmar askerleri ile çetelerin, Arakan (Rohingya) köylerine yönelik kundaklama, saldırı ve katliamları ile sayısız vahşi cinayetleri lanetledi.

Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde toplanan halk, sık sık "Zalimler için yaşasın cehennem", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" sloganları atarak Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik saldırıları lanetledi.

Alanda ayrıca "Nobel ödüllü katliam", "Rabbim hesabını sor ya da bize hesabını soracak kuvvet ver", "Mazlumun öç alma günü, zalimin zulmettiği günden daha korkunçtur" ve “Zalimsin dünya Arakan kan ağlıyor” yazılır afişlerin asıldığı görüldü.

HÜDA PAR İl Başkanlığının da destek verdiği basın açıklamasına kentte bulunan birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri de iştirak etti. 

Basın açıklamasından önce kısa bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Sözcüsü M. Ali Altun, İslam coğrafyasında Batı eliyle yaşanan zulümlere dikkat çekti.

Altun, “Bugün bizim hüzün günümüzdür. Acımız, kederimiz büyüktür. İslam toprakları maden topraklarına döndü. İslam beldeleri namussuzların eliyle talan edilmekte ve mukaddes beldeler kana bulanmaktadır. Bugün Budist çeteler yandaşları ve işbirlikçileriyle Müslümanlar acımasızca katledilmekte, yurtlarından sürülmektedirler. Bu bizim kaderimiz değildir. Her anımızın hüzne dönmesi de bu ümmetin kaderi değildir. Küresel emperyalist güçlerin acımasız saldırıları sonucu İslam toprakları ne yazık ki mazlum mustazaf Müslümanların kanlarıyla sulandı.” diye konuştu.

Konuşmasında dünyanın her yerinde Müslümanların zulme uğradığını vurgulayan Altun, “Her yerde feryat, figan ve ağıtlar yükselmektedir. Bugün dünyada Müslümanlardan başka ağlayan, öldürülen, ağıt yakanlar var mıdır? Müslümanların dışında yurtlarından sürülenler, mahkum edilenler, garipler var mıdır? Müslümanlardan başka ölüleri defneden, çaresizce ölülerinin başında ağıt yakan var mıdır? Ne yazık ki bütün İslam topraklarının manzarası böyledir. Müslümanlara yakışan tavır ölülerini seyretmek değildir. Artık bizler ölü defnetmekten, ağıt yakmaktan bıktık. Bu gidişata, bu hüzne, bu figana, bu mateme dur demek bütün Müslümanların asli, imani görevidir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından, basın açıklamasını Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkanı Feyzi Aydın okudu.

Ümmetin dağınıklığından, zayıflığından, kimsesizliğinden cesaret alan zalim güçlerin ümmet coğrafyasını kan deryasına çevirdiklerini söyleyen Aydın, “Birçok İslam ülkesi, birçok Müslüman halk dünyanın gözleri önünde zulme uğruyor, kadın ve çocuklar katlediliyor, şehirler, kasabalar, köyler yakılıp yıkılıyor. Kimsesiz Müslümanların, mustazaf halkların feryatları gök kubbeyi inletiyor. Mazlum Müslümanların yardım çığlıkları yürekleri dağlıyor, vicdan sahiplerine uykuyu haram kılıyor.” dedi.

“Arakanlı Müslümanlar soykırıma uğratılıp yok edilmeye çalışılıyor”

Zalimlerin vahşi katliamlarına uğrayan halklardan birinin de Arakanlı Müslümanlar olduğuna dikkat çeken Aydın, “Bir asra yakındır Budist Myanmar yönetiminin her türlü saldırı ve tecavüzü altında yaşayan bu mazlum halk son yıllarda korkunç katliam ve vahşi saldırılarla soykırıma uğratılıp yok edilmeye çalışılıyor. Kendi öz yurtlarında vatansız bırakılarak ya tehcir ya da ölüm arasında tercihe zorlanıyor. Bangladeş’e komşu olan Arakan bölgesinde yaşayan Müslümanlar bir zamanlar kendi devletlerini kuracak kadar güçlenmişlerdi. İslam tebliğcilerinin çabasıyla İslam’la tanışan Arakan halkı 13. yüzyılda tamamen Müslümanlaştı ve 1430 yılında Arakan İslam Devleti kuruldu. Arakan İslam Devleti’nin ilk sultanı ise Süleyman Şah’dır. Arakan İslam Devleti 1784 yılına kadar bölgeye hükmetti. Bu dönemde Arakan bir ticaret ve ilim merkezi oldu.” diye konuştu.

“Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Arakan’da da Müslümanlar kimsesiz ve sahipsiz kaldılar”

Açıklamasının devamında Aydın, şunları söyledi: “Ama ne yazık ki Müslümanların gerilemesiyle dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi Arakan’da da Müslümanlar kimsesiz ve sahipsiz kaldılar. İngiliz emperyalizminin desteğiyle güçlenen zalim, Budist Myanmar yönetimi Arakanlı Müslümanlara yönelik planlı bir baskı sürecini yürürlüğe koydu. Arakanlı Müslümanları dinlerinden vazgeçiremeyen, onları asimile edemeyen Budist rejim ve destekçisi Batı, bu mazlum ve kimsesiz Müslümanlara her geçen gün zulmünü daha da artırdı. 1980’lı yıllardan bu yana ise Arakanlı Müslümanlar vahşi katliamlarla karşı karşıya. O günden bu yana on binlerce Arakanlı Müslüman, kadın çocuk denilmeden vahşice katledildi. Yüz binlercesi de vatanlarını terk edip komşu Bangladeş’e sığınmak zorunda kaldı. Burada derme çatma barakalarda, aç ve susuz, her türlü hastalığa açık bir şekilde yaşayan bu mazlum halkın çilesi maalesef bir türlü bitmek bilmiyor.”

“Müslümanların vahdetten uzak oluşundan cesaret alarak Müslümanları toplu kıyımdan geçiriyorlar”

Açıklamasının devamında, “Batı uşağı Budist yönetim ve organize ettiği çeteler Müslümanların vahdetten uzak oluşundan, dünyanın umursamazlığından cesaret alarak Müslümanları toplu kıyımdan geçirme yolunu seçmiş bulunmaktadır.” diyen Aydın, “Müslümanlar diri diri yakılmakta, içinde bulundukları evleriyle birlikte ateşe verilmektedirler. Mübarek bedenleri satırlarla doğranmakta, çarşı pazarlarda teşhir edilmektedirler. Çocuk, yaşlı ve kadın demeden işkencenin her türlüsüne maruz kalmaktadırlar. Ölümden kaçmaya çalışan kadın ve çocuklar, yaşlı ve hasta siviller keskin nişancıların kurşunları altında can vermekte, korku içinde komşu ülkelere sığınmaya çalışan bu sahipsiz halk gözyaşları içinde, imdat çığlıklarıyla dünya Müslümanlarını yardıma çağırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

“Ey Müslümanlar! Kardeşlerinize neden sahip çıkmıyorsunuz?”

Aydın, " 'Ey Müslümanlar, Neden yardıma gelmiyorsunuz? Neden sesiniz çıkmıyor? Kardeşlerinize neden sahip çıkmıyorsunuz? Putperest Budist çetelerin ve onların efendileri olan Batılı ülkelerin bizleri diri diri yaktıklarını, cesetlerimizden dağlar oluşturduklarını, namuslarımızı kirlettiklerini görmüyor musunuz? Siz Muhammed Aleyhisselamın ümmeti değil misiniz? Mümin kardeşlerinizin acısını içinizde hissetmedikçe tam iman etmiş sayılmazsınız diyen Peygamberimizin çağrısını ne zaman duyacaksınız?' diye feryat ediyorlar Arakanlı mazlum kadın ve çocuklar. Bizler Mustazaflar Cemiyeti olarak Arakanlı kardeşlerimizin acısını yüreğimizin derinliklerinde hissediyoruz. Onların düşmanlarına düşman olduğumuzu ilan ediyor, Budist rejimi telin ediyoruz.” dedi.

“Arakanlı Müslümanların zulümden kurtulması için derhal harekete geçilmelidir”

Açıklamasının sonunda Türkiye ve tüm dünya Müslümanlarına, vicdan sahibi tüm insanlara çağrıda bulunun Aydın, şu ifadeleri kullandı:

“Arakanlı Müslümanların zulümden kurtulması için derhal harekete geçilmelidir. Bu zulme dur denilmelidir. Müslüman halklar meydanlara dökülmeli, kendi liderlerinin üzerinde baskı kurarak onları harekete geçirmelidirler. İslam ülkelerinin liderleri, aralarındaki anlamsız ihtilafları bir kenara bırakmalı, İslam ümmetini düşmanları karşısında güçsüz ve sahipsiz bırakan bölünmüşlüğü bitirmeli, bir araya gelerek, güç birliği yaparak başta Arakanlı mazlumlar olmak üzere dünyadaki Müslümanlara sahip çıkmalıdırlar. Özellikle de komşu Bangladeş sınırlarını koşulsuz açmalı ve bu insanlık trajedisi karşısında üzerine düşen vazifeyi görmelidir. Ey dünya Müslümanları, Arakanlı kardeşlerinizin sesine ses verin. Onların feryatlarına kulak verin. Allah için bu mustazaf kardeşlerinizin yardımına koşun. Tepkinizi her platformda ortaya koyun.”

Mustazaflar Cemiyeti yönetim kurulu üyesi Molla Ramazan Biçer’in okuduğu dua ile basın açıklaması sona erdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55