,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2409.099
  • Dolar 32.5965
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Batman’da velilerden TEOG protestosu

Batman’da velilerden TEOG protestosu
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan öğrenci velileri, TEOG protestosu yaptılar. Çocuklarının yeterli puan almasına rağmen istedikleri okula yerleştirilmediklerini iddia eden veliler, yetkilileri göreve çağırdı.

Batman’da Milli Eğitim İl Müdürlüğü binası önünde toplanıp eylem yapan öğrenci velileri çocuklarının yeterli puan almasına rağmen kontenjan yokluğundan uzak okullara yerleştirildiklerini söyleyip uygulamayı protesto ettiler.

Yaşanan duruma tepki gösteren velilerden Mustafa Alkan, “Çocuklarımız iyi bir puan aldıkları halde istedikleri yere yerleştirilmediler. Boş kontenjan yok diye. Bizi ilçelere veya meslek liselerine yönlendirmek istiyorlar. Kızım meslek lisesinde okumak istemiyor. 380 puan almış. Puanı yetiyor. Düz liseye yerleşmek istiyor. Çalışıp bu puanı aldı. Yapılan haksızlık değil mi?” dedi.

“Üzüntüden eve uğramıyorum”

Çocuğunun hakkı olduğu halde istediği okula yerleşemediği için sürekli üzgün olduğunu söyleyen Alkan, “Ben çocuğumun bu halini görmemek için eve uğramak istemiyorum. Yazık günah değil mi? Maddi yetersizliğimizle çocuğumuzu okutmaya çalışıyoruz. Özel okula gitsin diyorlar. Gücümüz buna yetiyor mu? Yılda 6-7 bin lira özel okul için verebilecek gücüm var mı? Servis, bir de yemek parası da var.” ifadelerini kullandı.

“Muhatap bulamıyoruz”

İki defadır Milli Eğitim Müdürlüğüne geldiğini, ama muhatap bulamadığını iddia eden Alkan, “Bize sadece dilekçe verin, gidin diyorlar. Hiçbir cevap alamıyoruz. Ya yerleşmezse, o zaman ne olacak? Ben engelli bir insan olmama rağmen kalkıp gelmişim. Çocuklarımız okumasa ne olacak. Onları kandırıp dağa götürecekler.” diye konuştu.

“Lütfen çocuklarımızı istedikleri yere yerleştirin”

Kızının 335 puan almasına rağmen açıkta kaldığını söyleyen öğrenci annesi Ayhan Kaçmaz ise şunları söyledi: “Çocuklarımız meslek lisesine gitmek istemiyor. Aldıkları puana göre yerleşmek istiyorlar. Burada tüm anne-babalar adına yetkililere sesleniyorum. Lütfen çocuklarımızı istedikleri yere yerleştirin. Kocam gündelik işçi, özel okula göndermeye gücümüz yetmiyor. Lütfen bu soruna bir çözüm bulun. Çocuğumun okuyup hayatını kazanmasını istiyorum.”

“Kontenjan sorunu var”

Kontenjanların düşürülmesinden ötürü bu sıkıntının yaşandığını belirten diğer veliler de düz liselerin geçen seneye göre daha az öğrenci aldıklarını söylediler. Derslik sayısının düşürülmesinden ötürü öğrencilerin açıkta kaldığını ifade eden veliler, sorunun çözülmesini istediler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55