,
  • BIST 8906.5
  • Altın 2239.313
  • Dolar 32.3406
  • Euro 35.1207
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 21 °C

Batman’da uçak seferlerinde kısıtlamaya gidilecek olmasına tepkiler sürüyor

Batman’da uçak seferlerinde kısıtlamaya gidilecek olmasına tepkiler sürüyor
Batman ve Türkiye gündemine ilişkin yazılı bir açıklama yapan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu, Batman’da uçak seferlerinde kısıtlamaya gidilmesi yönünde alınan karara tepki gösterdi.

Uçak seferlerinde kısıtlamaya gidilmesinin Batman’a yapılacak en büyük kötülük olduğu belirtilen açıklamada, “Uçak seferlerinin azlığı nedeniyle yıllardır mağduriyet yaşayan ilimize, yaz sezonunun başlamasıyla THY’nin Batman’a uçak seferlerinde azaltma kararı ulaşımdaki sıkıntılara bir darbe daha vurmuştur.” denildi.

“Karar derhal geri alınmalı”

Açıklamada, yıllardır İzmir ve Antalya’ya direk uçuş yapılamayan Batman’da İstanbul seferlerinde de kısıtlamaya gidilmesinin hareketliliğin en yoğun olduğu illerden biri olan Batman’a yapılacak en büyük kötülük olduğu kaydedildi. Açıklamada, şehrin Ankara, İstanbul ve İzmir gibi illere olan uzaklığından dolayı ulaşımda uçağı tercih eden Batmanlıların daha fazla mağdur edilmemek için THY tarafından alınan bu kararın derhal geri alınmasını bekledikleri ifade edildi.

“Konut ve kira artışlarının artması ciddi sosyal problemlere sebep olacak”

Artan hayat pahalılığın vatandaşın belini bükmeye devam ettiğine vurgu yapılan açıklamanın devamında, “TL'nin döviz karşısında değer kaybetmesi ile birlikte küresel ölçekte gıdaya ve enerjiye ulaşımın zorlaşmasından kaynaklı istisnasız tüm ürünlerde fiyat artışlarıyla birlikte belirsizlik te maalesef artarak devam etmektedir. Hayat pahalılığını önlemek için hükümetin aldığı önlemlerin henüz bir sonuç vermemesi, konut ve kira artışlarının astronomik düzeyde artması ciddi sosyal problemlere sebep olacağı endişesi hakim.” ifadelerine yer verildi.

“Gösterişe dayalı devlet harcamaları ekonomiye gereksiz yüktür”

Asgari ücrete ilişkin de değerlendirmelerde bulunulan açıklamada, “Asgari ücretin yıl içerisinde arttırılacağı haberleri umutlu bir bekleyişe dönüşmekle birlikte, herhangi bir derde deva olup olmayacağı belirsiz maalesef. Böyle bir dönemde beklentimiz iktidarın gereksiz harcamalardan kaçınması, özellikle açılışlar ve festivaller gibi zorunlu olmayan gösterişe dayalı devlet harcamalarının ekonomiye gereksiz bir yük getirmesinin yanında zor günler geçiren vatandaşın moralini de bozmaktadır.” denildi.

“Tüm İslam ülke yöneticileri Hindistan yönetimine tepki göstermeli”

Hindistan’daki Müslüman düşmanlığına da değinilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Müslümanların azınlıkta bulunduğu Hindistan'da son dönemlerde Müslümanlara yönelik nefret söylemleri ve bunun sebep olduğu protestolar sonucunda iki kişinin ölmesi ve onlarca kişinin gözaltına alınması bu ülkedeki Müslümanları ciddi bir şekilde huzursuz etmektedir. Ayrıca Hazreti Muhammed'e yönelik hakaretlerin artması, Müslüman karşıtlığının müzik dahil birçok alanda alenen yapılması ve bir eyalette öğrencilerin okula başörtüleri ile girişinin engellenmesi endişeleri daha da artmasına sebebiyet vermektedir.

Müslümanlara yönelik bu olumsuz gidişat bizleri olayların büyüyerek artması konusunda endişelendirmektedir. Türkiye dahil tüm İslam ülke yöneticilerinin Hindistan yönetimine yönelik tepki vermelerini ve olayların daha kötü bir noktaya gelmemesi için çaba göstermelerini bekliyoruz.”

“İslam coğrafyasında zor durumda olan kardeşlerimizi unutmayalım”

Açıklamanın sonunda, “Kurban Bayramı münasebetiyle kurban kestireceklerin İslam coğrafyasında zor durumda bulunan Afganistan, Yemen, Suriye ve Filistin’deki kardeşlerini unutmamaları, zor zamanda paylaşmanın bizlere anlam katacağı ve Rabbimiz katında da rahmete dönüşeceği umudunu taşıyoruz.” denildi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55