,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 19 °C

Batman'da "Şubat Ayı Şehadet Ayı" programı

Batman'da "Şubat Ayı Şehadet Ayı" programı
İdeal Gençlik Topluluğu tarafından kadınlara yönelik İl Kültür Merkezi konferans salonunda "Şubat Ayı Şehadet Ayı" münasebetiyle "Örnek şahsiyetler şehidler gecesi" temasıyla bir program düzenlendi.

"Şubat Ayı Şehadet Ayı" dolayısıyla ülke genelinde etkinlikler devam ederken, Batman'da "Örnek şahsiyetler şehidler gecesi" temasıyla bir program düzenlendi.

Kadınların yoğun katılım gösterdiği etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İslam şehidlerini konu alan sinevizyon gösterimi ile devam eden etkinlikte ezgiler ve şiirler seslendirildi. "Şehadet" konulu tiyatro gösteriminin de yapıldığı programda duygulu anlar yaşandı.

Programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşması yapan Nisanur Dergisi Yazarı Arzu Demir, şubat ayının şehadet ayı olması sebebiyle İslam davasındaki şehidleri anlamak ve hatırlamak amacıyla böylesi bir program tertiplediklerini söyledi.

Demir, "Selam olsun şehidlerin efendisi Kerbela şehidi Hüseyin'e, selam olsun Uhud'un aslanı Hazreti Hamza'ya ve Mus'ab'a, selam olsun Beykoz yiğidine, tekir yaylası cengâverine ve selam olsun 6-8 Ekim şehidleri Yasin'e, Hasan'a, Hüseyin'e, Riyad'a ve arkadaşlarına. Şehadeti bizlere miras bırakan tüm İslam şehidlerine selam olsun. Rabbim onları ve uğruna şehid düştükleri o mukaddes davayı hakkıyla idrak etmeyi bizlere nasip etsin inşallah." dedi.

Konuşmasında şehadetin önemine değinen Demir, "Şubat ayı biz Müslümanlar için önemli bir aydır. Çünkü bu ay, İslam toplumuna yön veren, onlara liderlik eden ve İslam'ın her tarafa yayılmasını sağlamak için mallarıyla, canlarıyla, bütün varlıklarını ortaya koyan İslam liderlerinin, öncülerinin şehid edilmiş olduğu aydır. Müslümanlar hâlâ şehid olmaya devam etmektedir. Daha birkaç gün önce Sisi cuntası yönetimi tarafından yaşları 22 ila 28 olan 9 nazenin genç İhvan üyesi olmaktan idam edildi. Sırf rıza-ı ilahi için canını, malını Allah yolunda vermiş olanlara şehid denir. Şehidin kelime anlamı şahitlik etmektir, tanık olmaktır, tanıklık etmektir. Şehidlik İslam makamında öyle yüksek bir değere sahip ki Peygamberlerden sonra en büyük mertebedir." diye konuştu.

Selamlama konuşmasının ardından 6-8 Ekim şehidleri Yasin Börü ve arkadaşlarının aileleri ile şehidler hakkında söyleşi yapıldı. Şehidlerin hayatlarının anlatıldığı programda duygu dolu anlar yaşanırken, bazı katılımcılar ise gözyaşlarını tutamadı.

Program yapılan duanın ardından son buldu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55