,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2491.508
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7419
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

Batman’da STK’lardan 7 Tır yardım!

Batman’da STK’lardan 7 Tır yardım!
Batman’da İHH ve Düşünce İnanç Platformu “Haydi kardeşlik zamanı” sloganıyla Sur, Cizre, Nusaybin ve Silopi’den gelenlere muhacir olma adına 7 Tır yardım toplandı.

Batman’da STK’lardan 7 Tır yardım!

Hür24- Batman’da İHH ve Düşünce İnanç Platformu bileşeni STK’lar ve AK Parti ile birlikte “Haydi kardeşlik zamanı” sloganıyla Sur, Cizre, Nusaybin ve Silopi’den gelenlere muhacir olma adına 7 Tır yardım toplandı.

Toplanan yardımlar Sur, Cizre, Nusaybin ve Silopi’den Batman’a göç eden mağdurlara ulaştırılacak.

Gelen yardımlar ile ilgili yapılan tören ve basın açıklamasına STK Temsilcileri ve AK Parti yöneticileri katıldı. Törende İlk olarak İHH Bölge Başkanı Bekir Çete söz alarak yaşanan mağduriyet karşın muhacir olma görevini yerine getirmek istediklerini söyledi.

Daha sonra söz alan AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar, bölgemizde yaşanan terör olayları ile Şırnak, Cizre, Silopi, İdil, Silvan ve Sur ilçelerinden göç etmek zorunda kalan birçok vatandaşın mağdur olduğunu belirterek, “Bölgemizde yaşanan terör olayları ile Şırnak, Cizre, Silopi, İdil, Silvan ve Sur ilçelerinden göç etmek zorunda kalan birçok vatandaşlarımız mağdur edilmiştir. Hükümetimiz sosyal yardımlaşma fonlarıyla taşınan vatandaşların ev kiralarını ödüyor. Terörden zarar gören esnafa da yardımlar yapılıyor. İHH ve Partimizin sivil toplum halkla ilişkiler başkanlığı bölgemize yardım kampanyası başlattı. İstanbul, Bursa, Uşak illerinden 7 Tır dolusu gıda ve ihtiyaç maddeleri terörden dolayı evini yurdunu terk etmek zorunda kalıp ilimize yerleşen vatandaşlarımıza verilmek üzere Batman’a gönderildi. İHH temsilcilerine, İnanç ve Düşünce Platformuna bilhassa İstanbul, Bursa ve Uşak il başkanlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kardeşlerimizle Ensar olabilme sınavıyla karşı karşıyayız

Daha sonra İlim Yayma Cemiyeti Başkanı ve Düşünce İnanç Platformu sözcüsü Davut Okçu basın açıklamasını okudu.

Muhacirlere Ensar olmuş bir inancın temsilcileri olduğumuza işaret eden Okçu, “Bizler, Muhacire Ensar olmuş bir inancın temsilcileriyiz. Hazreti Peygamber (sav) zamanında Medineli Müslümanların; mağdur edilmiş, vatanlarını terk etmek zorunda kalmış olan Mekkeli kardeşlerine nasıl sahip çıktıklarını ibretle okumaktayız. Medineli Ensar canlarını, mallarını, evlatlarını Mekkeli Muhacir kardeşleriyle paylaşarak, onları en iyi şekilde ağırlamıştır. Çünkü ‘Ensar’ olmak bir medeniyete öncü olmak demektir. Bulunduğun şehri, gelen kardeşlerine yeniden imar etmek demektir. Hicret ise, iki yakanın birleşmesi ve daha güçlü hale gelmesi demektir. Ruh ile maddenin, durgunluk ve aksiyonun, dilin ve sözün, ilacın ve yararın bir araya gelmesi demektir. Bu açıdan Ensar ve Muhacir ‘tamamlanmak’ üzere gelirler bir araya. Ve tarih tekerrür etti. Bugün bizler Suriyeli, Iraklı, Filistinli, Cizre’li, Silvan’lı, İdil ve Silopi’li kardeşlerimizle Ensar olabilme sınavıyla karşı karşıyayız.” şeklinde konuştu.

Kardeşliğin duyarlılık göstermek demek olduğuna vurgu yapan Okçu, “Kardeşlik duyarlı olmaktır. Tırnağına halel gelse kardeşinin ya da ayağına bir diken batsa, acısını yüreğinde hissetmektir. İslam kardeşliği modern zamanların koyduğu suni sınırlarla engellenemez. Bizim kardeşlik coğrafyamızın sınırları kalemle değil, imanla çizilmiştir. Gönül coğrafyamızın sınır ötesi ufuklarında buluruz birbirimizi, bilir, tanır ve severiz. Ensar olur, Muhacir oluruz.” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından katılımcılara gelen yardımlar gösterildi. Toplanan 7 Tır Gıda ve insani yardımların Sur, Cizre, Nusaybin ve Silopi’den Batman’a göç eden mağdurlara ulaştırılacağı ifade edildi.

batman’da-stk’lardan-7-tir-yardim!.jpg

batman’da-stk’lardan-7-tir-yardim!-001.jpg

batman’da-stk’lardan-7-tir-yardim!-002.jpg

batman’da-stk’lardan-7-tir-yardim!-003.jpg

 

 

Kaynak: HÜR24Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55