,
  • BIST 9142.4
  • Altın 2325.105
  • Dolar 32.3778
  • Euro 35.0091
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Batman'da 'Sıfır Atık Projesi' açılış programı yapıldı

Batman'da 'Sıfır Atık Projesi' açılış programı yapıldı
​Batman Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 'Sıfır Atık Projesi' açılış programı yapılarak hayata geçirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan 'Sıfır Atık Projesi' Batman'da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından açılış programı yapılarak hayata geçirildi.

İl Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen 'Sıfır Atık Projesi' açılış programına Batman Valisi Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Çevre ve Şehircilik il Müdürü Muzaffer Özkan ve kurum müdürleri katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan proje hakkında konuşması ve 'Sıfır Atık Projesi' kamu spotunun ardından Çevre Yönetim ve Denetimi Şube Müdürü Sedat Akın tarafından proje hakkında yaptığı sunum ile devam etti.

"Batman kırsalıyla beraber Türkiye'nin en temiz illerinden bir tanesi olmaya başladı"

Burada konuşan Batman Valisi Ahmet Deniz, "Sıfır Atık Projesi cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin başlattığı gerçekten önemli ve kıymetli bir projedir. Niye biz kaynaklarımızı israf edelim, kaynaklarımızın israfını engellemeyelim, geri dönüşü sağlamayalım. Yüzde 11 civarında geri dönüşüm var. 2023'te hedef yüzde 35'dir. Gelişmiş ülkelerde bu oran çok yüksek. Türkiye gelişiyor, kalkınıyor ve değişiyor. Bu gelişimlerle biz çevremizi koruyarak temiz bir çevre ile sürdürülebilir kalkınmayı gelişmiş Türkiye'yi geliştirebiliriz. Daha sağlıklı bir hale getirebiliriz." dedi.

Türkiye'nin hızlı geliştiğini belirten Deniz, "Bu millet istediği zaman yapmayacağı başarmayacağı bir şey yok. Yeter ki istesin ve inansın. Batman ilimiz için seferber olduk. Batmanımıza yere sigara izmaritini ve çöp atmayalım. Şu anda Allah'a şükür tertemiz bir şehirde yaşıyoruz. Daha da temiz olmalı. 'Temizlik imandandır' diyoruz niye yapmayalım ve başarmayalım. Temiz çevre temiz Batman diye Belediye başkanlarımız ve kaymakamlarımızla toplantı yaptık. Israrla ben bunu savunuyorum. Batman kırsalıyla beraber Türkiye'nin en temiz illerinden bir tanesi olmaya başladı. Tamamı da olacak inşallah. Bu duyarlığı gösteren herkese teşekkür ediyorum."

Batman Valisi Ahmet Deniz'in eşi Olcay Deniz'de konu hakkında bir konuşma yaptı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55