,
  • BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Batman’da Şehid Yasin Börü ve arkadaşları yad edildi

Batman’da Şehid Yasin Börü ve arkadaşları yad edildi
HÜDA PAR Batman Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 2014 yılında 6-8 Ekim Kobane olaylarında vahşide katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anma programı düzenlendi.

 

HÜDA PAR Batman İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından PKK/HDP'lilerin 6-8 Ekim 2014'teki saldırılarında başta Diyarbakır'da Yasin Börü ve arkadaşları olmak üzere bölgede birçok dindar insanın katledilmesinin 8’inci yılı anısına program düzenledi.

İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlene program Kur'an ı Kerim tilavetiyle başlamasının ardından açılış konuşması yapan HÜDA PAR Batman İl Kadın Kolları Başkanı Şenay Coşkun, günün anlam ve önemi hakkında bir konuşma yaptı.

Programda 2014 yılının Kurban Bayramı'nda Diyarbakır'da ve bölgenin diğer şehirlerinde yaşanan vahşet ile ilgili konuşmalar ve sinevizyon gösterimi yapıldı.

Programda bir konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, 8 yıl önce 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen 10’larca kişi gibi aziz İslam davası uğruna bedeller ödemeyi göze aldıklarını ve almaya devam ettiklerini söyledi.

Batman’da Şehid Yasin Börü ve arkadaşları yad edildi

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı

Ramanlı, “Bugün bizler 8 yıl önce bu zamanlarda vahşice katledilen kardeşlerimizi anmaya, onları selamlamaya ve rahmetle yad etmeye geldik. Sadece onları rahmetle anmak için bir araya gelmedik. Katillerini de lanetlemeye ve aziz davamızı bir kez daha hatırlamaya ve bizi bu davaya layık gördüğü için Rabbimize hamd etmeye geldik. Bizler her ne kadar insanlığa yaşamayı, yaşatmayı, sevmeyi, gülmeyi ve Rabbimizin razı olacağı bir hayatı yaşatmak için mücadele ediyorsak, bilelim ki elbette; zulmü, karanlığı, ölmeyi, öldürmeyi ve nihayetinde rabbinin gazabına giden yolu insanlara öğretip meşru kılan düşmanlarımız da var. Bunları asala unutmayacağız.” dedi.

“Biz bu bela ve musibetlere yabacı değiliz”

Batman’da Şehid Yasin Börü ve arkadaşları yad edildi

Ramanlı, “Biz Rabbimizin bize emrettiği yola dosdoğru yürümeye devam edeceğiz. Tıpkı bugün andığımız kardeşlerimiz gibi. Bizim için bu dünya hayatı izzetle, şerefle ve ahiret yurdu da mükâfatla neticelenmektir. Ama Rabbimizin; bizim ve bütün insanlığın düşmanları için zillet, mağlubiyeti ve cezası kaçınılmaz olacaktır. 8 yıl önce 10’dan fazla kardeşimiz katledildi ve bizler de 8 yıldır onların yasını tutuyoruz. Ama şairin dediği gibi ‘biz bu bela ve musibetlere yabancı değiliz, biz önceden de bu yolda şehitler verdik’ diyoruz.” şeklinde konuştu.

“Günün sonunda zafer inananlarındır”

Batman’da Şehid Yasin Börü ve arkadaşları yad edildi

Aziz İslam davası uğruna bedeller almayı göze aldıklarını ve almaya devam ettiklerini ifade eden Ramanlı, konuşmasının sonunda şunları söyledi.

“Yaşamak ta bizim için bir şeref, bu uğurda can vermek te büyük bir şereftir. Aynı zamanda bütün insanlık tarihi bu hak ve batış mücadelesinin bir sahnesidir. Bizim mücadelemiz düşmanlarımızı elbette ki rahatsız edecektir ve etmelidir de. Bunu biliyoruz ama günün sonunda zafere erenlerin, izzete erişenlerin inananlar olduğunu geçmişte de gördük, bugün de görüyoruz ve yarında göreceğiz.”

Bayanlara yönelik düzenlenen programa HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, Genel İstişare Kurulu Başkanı İsa Aydın, Batman İl Başkanı Davut Şahin, Kadın Kolları Başkanı Şenay Coşkun ve çok sayıda bayan katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55