,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2506.046
  • Dolar 32.5885
  • Euro 34.6996
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Batman’da PKK’nın katlettiği öğretmenler anıldı

Batman’da PKK’nın katlettiği öğretmenler anıldı
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Şehit Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir program düzenlendi.

 

Programa; Vali Hulusi Şahin, PKK mensuplarının saldırısı sonucu katledilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın, kamu kurum müdürleri, öğretmenler ve STK temsilcileri katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Şahin, bu yıl Öğretmenler Gününü hüzünlü geçirdiklerini söyledi.

Şahin, “24 Kasım Öğretmenler Günü aslında bir kutlama olması gerekirdi. Öğretmenlerimize öğrencilerimizin çiçek vermesi, onlarla kucaklaşması gerekir. Böyle bir gün olması beklenirdi. Ama biz bugün sanki bir şehitler gününde bir cenazede gibi çok duygulu anlar yaşıyoruz. Bunun sebebi evlatlarımızı katleden hain, zalim karanlık zihniyettir. Bu hain ve zalim, karanlık zihniyet evlatlarımızı katlediyor. Sadece öğretmenlerimizi değil; hemşire, doktor, imam, polis, asker ve korucuları katlediyorlar.” dedi.

“Şenay Aybüke Yalçın ismi bu güzel eserde yaşayacak”

Aybüke Yalçın’ın isminin kütüphanede yaşatılacağını belirten Şahin, “O ay yüzlü Aybüke’nin size ne zararı vardı? Bölgenin çocuklarına hizmet etmekten başka ne hedefi vardı? Bugün burada toplanmamızın özel bir sebebi var. Bu içinde bulunduğumuz kütüphane yeni tamamlandı. Bir kaç gün önce okurlara kitapseverlere kapılarını açtı. Henüz resmi açılışı yapılmadı. İsmini de bir öğretmen için en güzel en doğru yer olan kütüphaneye ismini vermek istedik. Şenay Aybüke Yalçın’ın ismi dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük, Türkiye’nin en donanımlı, en yeni kütüphanesine Şehit Şenay Aybüke Yalçın ismini verdik. Şenay Aybüke Yalçın ismi bu güzel eserde yaşayacak.” diye konuştu.

Program, öğretmenlere teşekkür belgesinin verilmesiyle son buldu.

Batman’da PKK’nin katlettiği öğretmenler anıldı

 

“Emeği geçenlerden Allah razı olsun”

Programın ardından Batman’ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik PKK mensuplarının düzenlediği saldırı sonucu katledilen 22 yaşındaki müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın gazetecilere konuştu.

Kızı Aybüke’nin isminin Batman İl Halk Kütüphanesine verilmesinden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Sadık Yalçın, “Burada olmaktan dolayı çok memnunum. Bu güzel eserin yapılması, düşünülmesi ve isminin kızımızın ismi olan Aybüke öğretmenin isminin verilmesi de ayrı bir mutluluk oldu bizim için. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)








  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55