,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 16 °C

Batman’da “Pembe Otobüs” talebi

Batman’da “Pembe Otobüs” talebi
Bayanların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman İl Koordinatörlüğü, yazılı basın açıklaması yaparak, kentte bayanlara özel “Pembe Otobüs” uygulamasının hayata geçirilmesini talep etti.

TESSEP Batman İl Koordinatörlüğü, il toplu taşımada bayanlar açısından yaşanan sıkıntı ve mağduriyetlerin giderilmesi için bayanlara özel “Pembe Otobüs” uygulamasının hayata geçirilmesini talep etti.

Batman’da özellikle toplu taşıma araçlarında bayanların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeken Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Batman İl Koordinatörlüğü, yazılı basın açıklaması yaparak, kentte bayanlara özel “Pembe Otobüs” uygulamasının hayata geçirilmesini talep etti.

TeSSep açıklamasında, toplu taşıma araçlarındaki sıkıntılardan dolayı bayanların zorluklar çektiği belirtilerek, “Bir şehir halkının ulaşım gereksiniminin, çok sayıda insan taşımaya elverişli büyük taşıma araçlarıyla karşılanmasını sağlayan ulaşım sistemine toplu taşımacılık denir. Malumunuz üzere hızla gelişip büyüyen Batman’ımızda sadece minibüs ve otobüsler ile toplu taşıma yapılmaktadır. İnsanların yoğun olduğu saatlerde minibüs ve otobüsler adeta balık istifi gibi doldurulmakta ve bu durum ciddi sıkıntılara sebep olmaktadır. Genç bayanlar bazen gayri ahlaki durumlarla, yaşlı, hamile ve çocuklu bayanlar da çeşitli zorluklarla karşılaşmaktadır. Genç, yaşlı tüm bayanların rahat, huzurlu ve güvenli yolculuk yapması lütuf değil bir haktır.” denildi.

“Batman’da ‘Pembe Otobüs’ uygulaması hayata geçirilmelidir”

Bu konuda sürekli şikâyetlerin yaşandığı vurgulanan açıklamada, “Özellikle üniversitede okuyan genç kızlarımız bu konuda çok mağduriyetler yaşamaktadır. Tüm bu zorluk, sıkıntı ve mağduriyetlerin giderilmesi adına yetkililerden ve özellikle de Batman Belediyesinden bu konuda adım atmasını ve sırf bayanlara özel ‘Pembe Otobüs’ uygulamasını hayata geçirmesini bekliyoruz. Şanlıurfa, Bursa ve Malatya’da ulaşıma başlayan ‘Pembe Otobüs’ uygulamasının imza kampanyası, basın bildirisi vs. beklemeden Batman’da da bir an önce uygulamaya geçirilmesini istiyoruz. Bu konuda yapılacak olan her türlü yasal eyleme de destek vereceğimizi ilan ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55