,
  • BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 19 °C

Batman’da öğrenciler okulları için yeni bir yol yapılmasını istiyor

Batman’da öğrenciler okulları için yeni bir yol yapılmasını istiyor
Batman’da Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi öğrencileri, okul yollarının çok dar ve tren raylarına bitişik olması nedeniyle sorun yaşıyor.

Öğrenciler kazaların yaşanmaması ve sorunlarının çözümü için ya yolun genişletilmesi ya da yeni bir yolun yapılmasını talep ediyor.

Öğrencileri dinlemek ve sorunları yerinde görmek için Tılmerç Mahallesi'nde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, okul müdürü, öğretmen ve öğrenciler ile görüştü.

Görüşme sonrasında değerlendirmelerde bulunan Merkez İlçe Başkanı Durmaz, okul yolu sorununun çözümü için yetkililere harekete geçmeleri için çağrıda bulundu.

"Dar ve bariyersiz tren raylarına bitişik olan yol tehlike oluşturuyor"

Durmaz yaptığı değerlendirmede, "Memleketimizin gelişen bölgelerinden olan Tılmerç Mahallesi'nde bulunan Batman Şehit Ömer Halisdemir Anadolu Lisesinin okul yolu hem çok dar hem de bariyersiz tren raylarına bitişiktir. Gelip geçen araçlar kalabalık öğrenci grupları içinden yol almaya çalışmaktadır. Öğrenciler okula gelirken ve okuldan dağılırken yol yüzlerce öğrenciyle dolmaktadır. Yolu hem araçlar hem de öğrenciler kullanmaktadır. Bazen yol tıkanmaktadır. Dar ve bariyersiz tren raylarına bitişik olan yol öncelikle öğrenciler, öğretmenler ve veliler için tehlike oluşturmakta, görüntü kirliliğine yol açmakta ve kazalara davetiye çıkarmaktadır." ifadelerini kullandı.

"Çok dar olan okul yolu sorununun çözümü için yeni bir yol yapılmalıdır"

Sorunun çözümü için alternatifler sunan Durmaz, "Okul yolunun genişletilmesi için bundan iki yıl önce Devlet Demir Yollarına ve Belediyeye başvuruda bulunulmuş ancak başvuru yolun tren raylarına bitişik olması gerekçesiyle reddedilmiş. 1000’den fazla öğrencisi olan okul yolu sorunun çözümü aslında basittir. Eğer genişletme imkânı yoksa alternatif bir yolun yapılması gerekmektedir. Tren raylarına bitişik ve çok dar olan okul yolu sorununun kalıcı çözümü için yeni bir yol yapılmalıdır. Bunun için fiziki şartlar uygundur. Heyetimizle gidip okul etrafında inceleme yaptıktan sonra şu sonuca vardık: Okulun arka tarafında yeni bir yol yapılabilir ve okulun girişi arka kısma verilerek sorun çözülebilir." şeklinde konuştu.  

"Yol ve tren rayları arasında bariyerlerin yapılması gerekir"

Yetkili kurumların çalışma başlatması gerektiğini söyleyen Durmaz, "Bu konuda Batman Belediyesi ilgili birimlerine bir çalışma yaptırmalıdır. Aynı zamanda mevcut yolda herhangi bir kaza yaşanmaması için de yol ve tren rayları arasında güvenlik duvarı örülmesi, bariyerlerin yapılması gerekmektedir. Görüştüğümüz öğrenciler, öğretmenler, veliler ve okul etrafındaki vatandaşlar okul yolu sorunu için geçici değil kalıcı çözüm istiyorlar. Çözüm; yolun genişletilmesidir ancak bu eğer yapılamıyorsa kalıcı çözüm için yeni alternatif bir yolun yapılması gerekir." dedi.

Durmaz, son olarak şunları dile getirdi: "Memleketimizin sorunlarının çözümü konusunda bizler HÜDA PAR olarak sorunları tespit edip yapıcı ve hizmet odaklı siyasetimiz gereği çözüm sunmaya devam edeceğiz."(İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55