,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Batman’da Medrese Bereketi!

Batman’da Medrese Bereketi!
Batman’da İslami ilimler tedrisatı gören 12 medrese talebesi düzenlenen törenle icazetlerini aldı.

foto-galeri.jpg

Molla Abdurrahim Cengiz ile Molla Abdullah Cengiz tarafından Batman merkeze bağlı Diktepe (Xinçika) Köyü ile Batman yakınında olan Diyarbakır Bismil ilçesine bağlı Yamaç (Hogira) Köyü'ndeki medreselerde eğitim verilen öğrenciler icazetlerini aldı.

Batman merkeze bağlı Diktepe Köy meydanında bulunan Diktepe Camii’nde düzenlenen icazet merasimine, çok sayıda bölge âlimi ve Diktepe ile Yamaç köyü sakinleri katıldı.  

Molla Ahmet Lale'nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan icazet törenin sunumunu Seyit Seyfullah Karahan yaptı.

Kur'an tilavetinin ardından konuşmacı olarak Diyarbakır Vaizi Molla Zaid Başer ve Diyarbakır Ali Paşa Cami Eski İmamı Molla Cevat Utangaç günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yaptılar. Konuşmaların ardından kasideler okundu, salavatlar getirildi.

Düzenlenen icazet merasimi Molla Abdurrahim Cengiz ile Molla Abdullah Cengiz tarafından toplu icazet metni okundu. Okunan icazet metninin ardından 12 öğrenciye icazetleri verildi. Son olarak camide kılınan namazın ardın katılımcılara öğle yemeği ikram edildi.

Yapılan icazet merasimi hakkında bilgilendirmeden bulunan Molla Abdurrahim Cengiz, "İcazet bir belgedir. İlmini bitirip laik olanlara bir diploma gibi veriliyor. Diktepe ile Yamaç köylerinde bulunan medreselerde ilimlerini tamamlayan 12 talebemiz icazet almayı hak etti. İcazet merasimimizi Diktepe köyünde düzenledik. Merhum babamız ilim hizmetinde tanınan biridir. Bölgede şu anda görev yapan birçok kişiye icazet vermiştir. Allah'a hamdolsun bununla iftihar ediyoruz." dedi.

İcazet alan öğrencilerden Muhammed Cengiz, "Seyda Molla Abdurrahim’in yanında ilmimi tamamladım. Diktepe ile Yamaç köylerinde okuyan talebeler olarak bugün burada icaze aldık. Biz talebeler olarak hocalarımızdan memnunuz. Medrese talebeleri belli bir süre içinde birçok ilimleri okuyarak ilimlerini tamamlıyorlar. Tamamlanan ilim sonrası seydaları uygun görürse icazet veriyor. Bizde icazet aldık çok mutluyuz. Tabi ilim okuyarak zorlu yolumuza yeni başladık. Görevimiz ve zorluklar daha yeni başladı. İnsanları aydınlatma görevine başlayacağız. Millete hizmet için kendimizi bu yola adadık." ifadelerini kullandı.

Sekiz yıl sonunda icazet sevincini yaşadığını belirten Yunus Yamank ise şunları ifade etti: "11 arkadaşlarımla bugün icazet aldık. Diktepe ve Yamaç köylülerinden Allah razı olsun. Onların katkısıyla okuduk. Ben küçüklüğümden beri yani sekiz senedir ilim okuyorum. Sekiz seneden sonra Allah icazet almamızı nasip etti. Seydalarımız icazete laik gördüler. Bugün bizim en mutlu günümüzdür. Allah, henüz icazet alamayan arkadaşlarımıza da nasip etsin." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55