,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C

Batman'da kutlu doğum izdihamı!

Batman'da kutlu doğum izdihamı!
Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından yeni Otogar Yanı Mevlid Alanında "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Peygamber aşığı halk yoğun ilgi gösterdi.

foto-galeri.jpg

Peygamber Sevdalıları Platformu, Batman Mevlid Alanı'nda Peygamber aşığı halkın yoğun katılımıyla "Kutlu Doğum" etkinliği düzenledi. Etkinlikte, hak ve adaletin hakim olması için yönetimlerin imanlı insanların elinde olması gerektiği vurgulandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörlüğü tarafından yeni Otogar Yanı Mevlid Alanında "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine Peygamber aşığı halk yoğun ilgi gösterdi.

Okunan ilahi ve marşlar eşliğinde getirilen tekbirler ve salâvatlarla sabahın erken saatlerinde başlayan programda heyecan doruğa çıktı.

Program öncesi Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat, Mustafa Altuntop, Nezir Güler, Rehber İlahi Grubundan Ömer Güneş, Abdullah Olam, Mücahit Oğur, Neytullah Karadeniz, M. Şah Arpa ile Peygamber Sevdalıları Platformu Kız ve erkek çocuk ilahi grubunun okuduğu ilahilerle büyük bir coşku yaşandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğü tarafından bu yıl 13’üncüsü düzenlenen "Kutlu Doğum" etkinliğinde, bunaltıcı havaya rağmen  Peygamber sevdalısı halk, büyük ilgi gösterdi. Mevlit alanında "La İlahe İllallah Muhammed Resulullah" yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri tarafından halk, kentin 20 noktasından yüzlerce araçla etkinlik alanına taşındı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinliğe gelenler, meydanın çevresinde kurulan polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.

Etkinliğin başlamasına iki saat kala Mevlid Alanı hızla dolmaya başladı. Erkekler ve kadınlar ayrı ayrı saf tuttu. Kimileri de etkinliğin yapıldığı alanın yanındaki Batman yeni Otogar bahçesinde toplandı. Coşku içinde geçen etkinlikte bazı vatandaşların, Peygambere olan sevgisini ifade eden dövizler taşıdıkları görüldü.

Mevlid Alanı'nda kurulan çadırlarda halka açık kermes düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğü'ne bağlı dernekler, Peygamber aşığı halkın büyük ilgisiyle karşılaştı.

Rehber ve Kudüs TV canlı olarak yayınladığı etkinliği, çok sayıda basın mensubu takip etti.

Kutlu doğum etkinliğine HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Başkan Yardımcıları, GİK Üyeleri ile il ve ilçe teşkilatları tam kadro katıldı. Etkinliğe ayrıca Alimler ve Medreseler Birliği Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, çok sayıda alimler,  İslami Cemaat temsilcileri, kanaat önderleri ile STK temsilcileri katıldı. Katılımcılar için platformun solunda misafirleri ağırlamak için bir tribün hazırlandı.

Saat 13.30’da M.Emin Gülsever ve Mustafa Tufan’ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Suriye Hafızlarından Vaiz Şeyh Münir’in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, Mevlid-i Şerif okundu. Mevlithanlardan Molla Ramazan Biçer, Molla İsmail Tufan, Mustafa Altuntop ve Nezir Güler’in okuduğu mevlitte özellikle Peygamber Efendimizin babasının vefatını anlatan bölümde meydanı dolduran on binlerce Peygamber sevdalısı tarafından duygu seli oluştu. Mevlidin okunması sırasında onlarca güvercin uçurtuldu.

Daha sonra Özlem Ajans sanatçıları Mustafa Altuntop, Nezir Güler ve Peygamber Sevdalıları kız ilahi gurubu sahnedeki yerini aldı. Sanatçılar tarafından efendimizin üzerine yazılan ilahi ve ezgilerin seslendirildiği sırada alanda coşku doruğa çıktı.

"Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (Sav)" temasıyla düzenlenen programa, bunlatıcı havaya rağmen on binlerce Peygamber aşığı katıldı. Etkinlik alanına toplanan halk, fahr-i kâinata duydukları özlemi sıcağın altında bir kez daha dile getirdi. Efendimize olan özlemin doruğa çıktığı mevlit alanında oluşan manevi atmosfer, iliklere kadar hissedildi, insanlar efendimizin aşkıyla kendinden geçti.

Doğruhaber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlahiyatçı-Yazar Mehmet Göktaş, on binlere hitaben yaptığı konuşmada, Batman’ın Muhammedi aşkla yanan bir şehir olduğunu söyledi.

Göktaş, "Batman şehirlerden bir şehir değildir. Batman imanın şahlandığı, Muhammedi sevdanın kaynağı bir memlekettir. Selam olsun Batman’a. Bağrından yiğitler, rehberler, liderler çıkaran Batman’a selam olsun. Bağrından seydalar, alimler çıkaran ve bu ülkeye yön veren Batman’a selamlar olsun. Batman aldığı kararlarla koyduğu tavırlarla vallahi ümmetin yüreğine su serpmiştir. İlmiyle, irfanıyla siyasetiyle bu ülkenin dengelerini değiştirmiştir, daha da değiştirecektir." dedi.

Kafirlerin, "mevlid" düşmanlarının Allah Resulünün nurunu söndüremeyecekleri gibi günden güne, yıldan yıla parladıkça parlayacağını vurgulayan Göktaş, Hz. Muhammed'in hakkı ve adaleti ayağa kaldırmak ve ayakta tutmak için gönderildiğini ifade etti.

"O çocukluğundan beri hakkı ayakta tutmak için, haksızlıkları gidermek için elinden geleni yapıyordu"

Göktaş, şunları söyledi: "Allah-u Teala onu özel olarak seçmiştir. Dünyadaki zulme, çarpıklıklara karşı bir şeyler yapması için özel olarak seçmiştir. Bu tesadüf değildir. Allah-u Teala onu seçerken şunu göz önüne sermiştir: Benim Peygamberim yetim olacak. Babasızlığın ne olduğunu bilecek. Benim Resulüm öksüz olacak. Annesine doyamayacak dedi. Fakir olacak dedi. Mekke’de çobanlık yapacak, kuru ekmek yiyecek dedi. Çünkü hakkı ve adaleti ancak böyle birisi görebilir. Sarayların şehzadeleri göremez. Efendimiz sadece 40 yaşında başlamadı bu işlere. Çocukluktan beri zulüm nedir, haksızlık nedir gördü. Bazıları 40 yaşında başladı zannediyor. O çocukluğundan beri hakkı ayakta tutmak için, haksızlıkları gidermek için elinden geleni yapıyordu. Dernekler kurdular, orada faaliyetler gösterdiler. Çünkü Allah onu öyle yaratmıştı. Allah onu öyle donatmıştı ki babasızlığı, annesizliği, fakirliği biliyordu."

"Efendimiz adaleti yerine getirmek için çırpınıyordu"

Peygamberin diri diri toprağa gömülen kız çocuklarını kurtardığını hatırlatan Göktaş, "Allah-u Teala biliyordu ki bu dünyada bayanlar çok eziliyor. Dünya bir fesada gitse taşın altına ilk girecek kadınlar, kızlar oluyordu. Onun için Resulünü gönderirken şöyle diyordu; ‘Ey dünya ey insanlık; bak ben Resulümün evini kızlarla, eşlerle, halalarla dolduruyorum. Bakın görün kızlara, annelere, eşlere nasıl davranılır, onların hakkı-hukuku nedir. Bakın, benim Resulüm bunu size gösterecek' dedi. Allah (cc) Efendimizin erkek çocuklarını aldı. Kızlarla eşlerle evini doldurdu ki dünyanın en büyü inkılabını gerçekleştirsin. Efendimiz adaleti yerine getirmek için çırpınıyordu. Allah-u Teala ona Hira’da bunu gösterdi. Zaten Hira’ya çıkış sebebi buydu. Efendimiz yerinde duramıyordu. Diri diri toprağa gömülen kız çocuklarından, sömüren insanlardan dolayı yerinde duramıyordu. Allah-u teala Hira’ya Cebrail’i gönderdi ve resulünü görevlendirdi." şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda Göktaş, şu mesajları verdi: "Güç ve kuvvet imansızların, insafsızların eline geçtiğinde dünya fesada doğru gidecektir. Allah, Resulü'ne bir görev verdi. Çünkü Resulün sadece merhametli oluşu yetmiyor. Hepimizin yüreği yanıyor ama bir şey yapamıyoruz. Merhametli olmak yetmiyor. Ne lazım? İşte Allah, Resulü'ne bir şey gösteriyor: 'Ey Muhammed, yönetimi ele alacaksın. Gücü ve kuvveti zalimlerin eline vermeyeceksin.' Zalimler kuvvetli olmayacak. İmanlılar, insaflılar kuvvetli olacak. Bunun püf noktası budur. Gücünüz yoksa, yönetimde değilseniz istediğiniz kadar ağlayın, evlerimizin köşesine, camilere çekilin, ağlayın bir şey yapamazsınız. Bir şey yapmak için Efendimizin yaptığı gibi yönetime el koyacağız.

Ardından programda Kürtçe bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Mahmut Kılınç, nisan ayının gelmesiyle beraber gönüllerin Muhammed’i aşkla dolduğunu belirtti.

Hz Muhammed’i tarif etmenin mümkün olmadığını söyleyen Kılınç, "Ya Resulullah bugün senin doğum yıldönümün. Ey can, diller seni anmakta yetersiz kalıyor, kalem boyun eğiyor. Senin tarifin zordur. Okyanus derinliğinde boğuldu senin övgülerin. Senin adın anıldığında âşıklar aşkınla mecnun olup cezbeye geliyor. Şan ve şeref senin yanındadır. Sen bizim annemizden, babamızdan daha kıymetlisin. Peygamber Sevdalıları Platformunun 'Hak ve Adalet Peygamberini' Müslümanlara tanıtmak için, ümmetin bu zorlu günlerinde, gözyaşları akıttıkları günde bu etkinliği düzenlemeleri çok manidardır." dedi.

"Allah-u Teala adaletin tesisi için Peygamber göndermiştir"

Allah-u Teala’nın, tarih boyunca adaletin tesisi için Peygamberler gönderdiğini hatırlatan Kılınç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İnsanlık tarihine baktığımızda muazzam bir tabloyla karşılaşıyoruz. O tablo, şairlerin tasavvuru değil adalet peşinde koşanların ve adaleti miras bırakanların tablosudur. Allah-u Teala adaletin tesisi için Peygamber göndermiştir. Onlar da adaleti tesis etmişlerdir. İnsanları puthanelerden, meyhanelerden, hırsızlıktan kurtarmışlar ve insanları medeni yapmışlardır. Bu insanların eliyle adaleti tesis etmişlerdir. Bu insanların eliyle yeryüzünden zulmü kaldırmışlardır. Adaletin tesisini sonrakilere miras bırakmışlardır."

"Hak ve adalet tüm sorunların çözümüdür"

Mevcut sorun ve belalardan kurtuluşun hak ve adaletin tesisine bağlı olduğunu vurgulayan Kılınç, "Hak ve adalet tüm sorunların çözümüdür, beladan kurtuluştur, vahdetin tesisidir. İhtilaf ve kavgaların, parçalanmışlıkların, katliamların, enkazların son bulmasıdır. Sulh ve selametin yoludur. Hak ve adalet düşmanlığın terkidir, İslam kardeşliğidir. İslam Peygamberi bu yolda insanları zulümden, şirkten selamet sahiline çıkarmışlardır. Hak ve adalet açlıktan, fakirlikten, cehaletin karanlığından İslam’ın aydınlığına çıkarmıştır. Müslümanlar adaletle hüküm sürdüklerinde Allah-u Teâlâ onlara yeryüzünün hâkimiyetini vermiştir. Zulüm ve adaletsizlik yeryüzünden kalkmıştır." ifadelerini kullandı.

"Adaletin yokluğunda Müslümanlar gaflet uykusuna dalmışlar"

Avrupa ve Amerika’nın adalet adına İslam topraklarını işgal ettiğini söyleyen Kılınç, insanlığın bugün her zamankinden daha fazla adalete muhtaç olduğunu belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün küfür âlemi, Avrupa, Amerika adalet adına bizlerin topraklarını işgal ediyor, şehirlerimizi bombalıyor, ibadethanelerimizde kadın ve çocuklarımızı öldürüyor. İşte Hz. Muhammed’in adaleti, işte Avrupa’nın adaleti. Bugün her zamankinden daha fazla hak ve adalete muhtacız. Adaletin yokluğunda Müslümanlar gaflet uykusuna dalmışlar. Artık 'Meta nasrullah (Allah'ın yardımı ne zaman?)' feryad ve figanlarımız Irak, Suriye, Mısır, Filistin ve her yanda yükseliyor. Küfrün projeleri artık demode oldu. Küfrün fecri, kaziptir. İslam’ın sadık fecri gelecektir. İslam’ın şafağı gelmiştir. Kurtuluş Batman, Diyarbakır, Van’dan gelmiştir. Mutlu olun ey Saidlerimiz, rehberlerimiz! Sizin ektiğiniz güller bugün yeşermiştir. Peygamber Sevdalıları Platformu tevhit bayrağını almıştır. Kış bitti, artık bahar İslam için hazırlanıyor. Bugün İslam’ın günüdür. Bugün Peygamber aşıklarının günüdür."

"Kutlu Doğum" mesajını içeren 10 madde 

Ardından Peygamber Sevdalıları Platformu adına Platform Sözcüsü M. Ali Altun, Kutlu Doğum mesajını içeren 10 maddelik bir metin okudu.

Altun’un okuduğu 10 madde sırasıyla şöyle:

-Hak ve Adalet; tüm sorun ve sıkıntıların çözümünde, Kur’an ve Sünnetin hakemliğine gitmektir. Kur’an ve Sünnetin hâkim ve hakem olmadığı yerde, hak ve adaletten söz edilemez. Kur’an’a ve sünnete hizmet etmek bizzat, hak ve adalete hizmet etmektir. Kur’an ve Sünnete dayanmayan hak taleplerinin neticesi haksızlık ve zulmün aktörlerini değiştirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Müslümanlar, ancak Resulullah aleyhissalatu vesselamın Sünnet–i Seniyyesine sahip çıkmakla istikamet bulurlar. İslam ümmetinin birbirlerini bırakıp kâfir ve zalimlerden, hak ve adalet beklentisi zillettir.

-Hak ve Adalet; dağınıklık ve parçalanmışlıktan kurtulup vahdeti sağlamaktır. İçinde bulunduğumuz parçalanmışlık ve bölünmüşlüğün temel sebebi, Müslümanlar arasındaki ihtilaflardır. İhtilafın çaresi; hiçbir ırk, mezhep ve meşrep farkı gözetilmeden tüm Müslümanların vahdeti sağlamalarıdır. Ümmetin her parçası bir diğerine hak ve adalet temelinde yaklaşmalı, küfür ve zulme karşı "çelikten bir duvar gibi" yekvücut olmalı; adaleti ikame etmek için saflarını sıklaştırmalıdır.

-Hak ve Adalet; ihtilaf ve çatışmaların bitirilmesi için küfür ve tuğyanın temsilcilerine umut bağlamak yerine Allah’ın ipine topyekûn sarılmaktır. Kur’an-ı Kerim’de ümmet içerisinde oluşabilecek ihtilaf ve çatışmanın çözümü açık bir şekilde verilmiştir. Müslümanlar kendi sorunlarının çözümünü küfür ve tuğyanın öncülerine havale edemez. Kâfirler sorunlarımızı çözmek yerine ihtilaf ve çatışmayı daha da derinleştirir.

-Hak ve Adalet; çatışma, katliam ve yıkımların enkazından, sulha sığınmaktır. Müslümanlar arasında silahın ve çatışmanın olduğu bir zeminde sulh ve barıştan söz edilemez. "Eğer müminlerden iki gurup birbirleriyle vuruşurlarsa aralarını düzeltin…" (Hucurat 9) ilahi mesajı düstur olmalıdır. Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın hak ve adalet yolunun ihyası, İslam âlemiyle birlikte bütün dünyanın sulh ve selamet içinde olması için tek yoldur. Hak ve adalet; dünyanın sulh ve selameti için, Hz. Muhammed Mustafa’nın kutlu mesajına yönelmektir.

-Hak ve Adalet; yalan, iftira ve çarpıtmaların şerrinden, adil şahitliğin ikamesine koşmaktır. Yalan, iftira ve yanlış haberler Müslümanlar arasındaki çatışma ve şiddetin önemli sebeplerindendir. Müslümanlar arasında fitne çıkarma amaçlı haberlere asla itibar edilmemelidir. Bir kavme olan düşmanlık asla adaletsizliğe sevk etmemeli, hakkı ayakta tutup adil şahitler olunmalıdır.

-Hak ve Adalet; kin, nefret ve düşmanlıktan, İslam kardeşliğine sarılmaktır. Müslüman, Müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez ve onu zalime teslim etmez. Hiçbir anlaşma ve maslahat; zalimleri ve İslam düşmanlarını Müslüman kardeşine tercih etme hakkını vermez. Bu, Müslüman bireylerin, İslami camiaların ve Müslüman ülkelerin dikkat etmesi gereken zorunlu bir ilkedir. Ensar ve Muhacirin kardeşliği Müslümanlar için en güzel örnektir.

-Hak ve Adalet; aldatma, oyalama ve kandırmanın güvensizliğinden, ahde vefanın ve doğruluğun güvenli limanına ulaşmaktır. Sorunların çözümünde ve temel hakların verilmesinde şeffaf olunmalı, asla oyalama ve aldatma yoluna gidilmemelidir. Sorunların çözümü siyasi kazanımlara feda edilmemeli, temel hak ve hürriyetler hiçbir surette pazarlık konusu yapılmamalıdır. Sözüne sadık, emanete sahip çıkmada "Emin" olunmalıdır.

-Hak ve Adalet; yoksulluk, açlık ve fakirliğin tükenmişliğinden, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlandırmaktır. Sosyal adaletin tesisi ve fakirlikle mücadelenin en güzel vasıtaları olan zekât ve infak, kâmil manada Müslümanların arasına yerleştirilmelidir. Müslümanlar, ihtiyaçlarını karşılamada kardeşini nefsine tercih etmelidir. İslam Ümmeti dayanışma içinde oldukça toplumlar ve fertler hak ve adalet içinde yaşamıştır.

-Hak ve Adalet; cehalet ve bilgisizliğin karanlığından, ilim ve hikmetin aydınlığına varmaktır. Müslümanlar arasındaki husumetlerin ve ötekileştirmenin temelinde cehalet yatmaktadır. Buna karşı ilim, irfan ve hikmetle mücadele edilmelidir. İlim ve hikmet; Mü’minin yitirilmiş malı olarak aranmalı ve beşikten mezara kadar bu uğurda mücadele edilmelidir.

-Hak ve Adalet; beşeri sistemlerin köleliğinden kurtulup, Allah’a hakkıyla kul olmaktır. Yaşadığımız tüm sıkıntıların kaynağı; İslam dışı beşeri sistemlerdir. Bu beşeri sistemlerin bize dayattıkları; kendilerine kulluktur. Bu kötü durum ve vaziyetten kurtulmanın yolu da Allah (cc)’a ancak hakkıyla kul olmaktan geçer. Hak ve Adalet; kula kulluktan kurtulup El–Hakk ve El–Adl olan Allah’a (cc) kul olmaktır."

Okunan metnin ardından sahnede yerini alan Özlem Ajans Sanatçıları Nezir Güler, Özcan Atsat ve Peygamber Sevdalıları Platformu Erkek İlahi Grubu, birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler. Peygamber Sevdalısı on binler hep birlikte ilahi ve salâvatlara eşlik etti.

"Kutlu Doğum" salâvat kampanyası sonuçları açıklandı

Batman'daki büyük Kutlu Doğum etkinliğinde yaklaşık 3 aydır devam eden salâvat kampanyası sonuçları açıklanarak teslim edildi. Buna göre Batman'da 10 milyar Salâvat-ı Şerif, 2 milyon Ya-Sin'i Şerif, 100’lerce hatmi şerif, okunduğu açıklandı. Salâvat kampanyasına katkı sunanlara, teşekkür edildi.

Yapılan konuşmaların ardından bir kez daha sahneye çıkan Özlem Ajans sanatçıları, Rehber İlahi Grubu ile Peygamber Sevdalıları Platformu çocuk kız ve erkek ilahi grubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilere iştirak eden Batmanlılar tekbir ve salâvatlar getirdi.

Program, Selahattin Yeniay ve oğlu, Sevgi-Der Yarım Elma Çocuk Bahçesi miniklerinin yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55