,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2496.992
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.7865
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Batman’da "Kitap Kafe" açıldı

Batman’da "Kitap Kafe" açıldı
Batman’da Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle yürütülen "Okumak Özgürlüğe Kanat Çırpmaktır" projesi kapsamında kütüphane ve okuma salonundan oluşturulan "Kitap Kafe" açılışı gerçekleştirildi.

Batman’da "Okumak Özgürlüğe Kanat Çırpmaktır" projesi kapsamında "Kitap Kafe" açıldı.

Batman İmam Hatipliler Derneği (ÖNDER) tarafından organize edilen projenin açılış programına, Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, bazı kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Projenin açılışını gerçekleştiren Vali Yardımcısı Mekan Çeviren, projede emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

"Donanımlı, üreten bilinçli gençlik yetiştirmek istiyoruz"

Projenin hayırlara vesile olmasını dileyen Çeviren, "Valiliğimizin yürüttüğü 'Batman Her Yerde Okuyor' projemiz kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığımız, sivil toplum örgütlerimizle ortaklaşa projeler yürütüyoruz. 'Kitap Kafe' projemiz bunlardan bir tanesi. Amacımız; gençlerimizi iyiye, doğruya, güzele yönlendirmektir. Gençlerimizi iyiye, doğruya, güzele yönlendirmenin de kitap okumayla gerçekleştiğine inanıyoruz. Her kitap bir bilgi hazinesidir. Okyanuslara açılan penceredir. Bu kapsamda milli, manevi değerlerine bağlı donanımlı, üreten bilinçli gençlik yetiştirmek istiyoruz." dedi.

"Kitap Kafe" projesiyle ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Hayrettin Tutuş, projenin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen bir proje olduğunu söyledi.

Projeyle oluşturulan kütüphanede 3 bin kitap bulunduracaklarını ifade eden Tutuş, "Bu kitaplar; psikoloji, edebiyat, şiir, dünya klasikleri, Türk klasikleri gibi tüm türlerden olacak. Biz gençlerimizi sokaktan, internet kafeden, kıraathaneden çekip, onları kitap kafemize getirip kitaplardan yararlanmalarını istiyoruz." diye konuştu.

"Gençlere verilecek ikramlar ücretsiz olacak"

'Kitap Kafe'de çeşitli kurslar da düzenleyeceklerini vurgulayan Tutuş, projenin 8 ay süreceğini belirtti.

Tutuş, son olarak şunları kaydetti: "Bu kurslardan ücretsiz olarak gençlerimiz yaralanabilecek. Bu kurslardan bazıları karikatür çizimi, yağlı boya yapımı, sinema ve film kritikleri yapacağız. Yine okuma günlerimiz, yazar-okur buluşmalarımız olacak. Biz bu hizmeti verirken gençlerimiz burada otururken, gençlerimize çay, kahve, kurabiye ikramları vereceğiz ve bundan herhangi bir ücret almayacağız."

'Kitap Kafe' projesinin açılmasının kendilerini sevindirdiğini dile getiren öğrenciler de kentte bu tür projelerin yaygınlaştırılması gerektiğini belirttiler. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55