,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.448
  • Dolar 32.5467
  • Euro 34.722
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 17 °C

Batman’da Kerbela şehidlerini anma etkinliğine davet

Batman’da Kerbela şehidlerini anma etkinliğine davet
Mustazaflar Cemiyeti Batman Temsilciliği, 8 Ağustos Pazartesi günü, “Zulmün Karşısında Ehl-i Beyt’in Yolunda” temasıyla düzenleyecekleri Aşura etkinliğine tüm Batman halkını davet etti.

Mustazaflar Cemiyeti Batman Temsilcisi Feyzi Aydın, yaptığı açıklamada, yine bir Aşura mevsiminde, yine hüzün ve acının ümmetin yüreğini yaktığı Kerbela Kıyamını anma günlerinde olduklarını söyledi.

Hüseyni yiğitliğin, Hüseyni cesaretin, Hüseyni direnişin tekrar hatırlandığı, Hüseyni destanın yine anıldığı bir zaman diliminde, muharrem ayında olduklarını anımsatan Aydın, 10 Muharrem 8 Ağustos Pazartesi günü, saat 21.00’da, yatsı ezanından sonra Şerzan Kurt Parkında “Zulmün Karşısında Ehl-i Beyt’in İzinde” temasıyla halka yönelik bir Aşura etkinliği düzenleyeceklerini belirtti.

“Tüm insanlığın Hazreti Hüseyin’in kıyamını bilmeye, tanımaya ihtiyacı var”

Kadın erkek tüm Batman halkını bu açık hava etkinliğine davet ettiklerini dile getiren Aydın, şöyle devam etti:

“Biz Müslümanların, İslam ümmetinin, hatta adalet ve özgürlüğe, hak ve hukuka susamış tüm insanlığın, mazlum halkların Hazreti Hüseyin’in kıyamını bilmeye, tanımaya ihtiyacı vardır.  Çünkü Hazreti Hüseyin’in kıyamını hazırlayan tüm etkenler ne yazık ki bugün fazlasıyla mevcuttur. Zulüm, sömürü, hakları yeme tüm dünyayı, özellikle de İslam âlemini kasıp kavurmaktadır. İslam ülkeleri işgal edilmekte, masum insanlar, kadın çocuk demeden toplu katliamlardan geçirilmekte, halklar aç bırakılıp zenginlikleri talan edilmektedir.”

“İnsanlık korkunç bir ahlaki yozlaşma, çürüme içinde bocalamakta”

Yine Hazreti Hüseyin’in zamanında olduğu gibi İslam dininin kutsalları, dirilten öğreti ve değerlerinin hakarete uğradığını belirten Aydın, “Bu değerler alaya alınmakta, küçümsenmekte, yasaklanmakta ve yüce İslam’ın yerine batıl ideolojiler, sapkın düşünceler insanlara, halklara zorla dayatılmaktadır. İnsanlık korkunç bir ahlaki yozlaşma, çürüme içinde bocalamakta, her türlü zulüm ve baskı altında inlemekte, kendisine uzanacak bir kurtarıcı el beklemektedir.” diye konuştu.

Aydın, insanlığı ve İslam ümmetini kurtaracak yolun Muhammed Mustafa’nın yolu, O’nun getirdiği dini tekrar ihya etmek için canını feda eden sevgili torunu, şehidlerin serdarı, Kerbela aslanı İmam Hüseyin’in yolu olduğuna dikkat çekti.

“İslam ümmeti zulmün karşısında Ehl-i Beyt’in izini takip etmeli, yolundan gitmelidir”

Hazreti Hüseyin zulme, sapkınlığa, dinin aşağılanmasına karşı kıyam ettiğinin altını çizen Aydın, şunları söyledi:

“Biz Müslümanlar da, mustazaf düşürülmüş İslam ümmeti de, zulmün karşısında Ehl-i Beyt’in izini takip etmeli, yolundan gitmeliyiz. İmam Hüseyin ve şerefli yarenleri gibi İslam’ın ve ümmetin izzeti için, Müslümanların özgürlük ve bağımsızlığı için canlarımızı feda etmeliyiz. Her gün Aşura, her yer Kerbela şiarıyla ümmet düşmanlarına, emperyalist güçlere, sömürgeci batılılara, İslam topraklarını istila eden cani Amerika ve diğer şeytani güçlere, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa ve mukaddes Kudüs’ün işgalcisi siyonistlere karşı birlik ve beraberlik içinde, vahdet içinde kıyama durmalı, direniş ve cihat elbisesini kuşanmalıyız.” (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55