,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 21 °C

Batman'da İZDES çalışma toplantısı yapıldı

Batman'da İZDES çalışma toplantısı yapıldı
İzleme Değerlendirme Sistemi (İZDES) projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde görmek üzere Batman'a gelen İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Avşar, beraberindeki uzmanlardan oluşan heyet ile İZDES projesinin çalışma toplantısı yapıldı.

Batman'a gelen İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Avşar başkanlığında İzleme Değerlendirme Sistemi projesinin çalışma toplantısı yapıldı.

İzleme Değerlendirme Sistemi (İZDES) projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde görmek üzere Batman'a gelen İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Avşar, beraberindeki uzmanlardan oluşan heyet ile İZDES projesinin çalışma toplantısı yapıldı.  

İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Avşar başkanlığında Batman Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya Batman Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, İçişleri Uzman Yardımcısı Murat Karasu, Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdür Yardımcısı Metin Selçuk, İçişleri Uzman Yardımcısı Eren Karabudak, Ticaret Odası, meslek odaları, muhtarlar, okul aile birliği, STK temsilcileri ve bazı kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Yapılan toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Avşar, "10'un üzerinde ailemizi evlerinde, yerlerinde ziyaret ederek bakanlığımızın sunmuş olduğu hizmetlerle ilgili fikir ve düşüncelerini yerinde tespit etmeye çalıştık. İzleme ve Değerlendirme Projesinin amacı da budur zaten. Birinci aşaması kapsamında kurumlarımızla, personelimizle derinlemesine mülakatlarla, ayrıntılı sorularla, eksik ya da güçlü yönlerimizi tespit etmeye çalıştık. Bir durum tespiti yapıldı. İkinci aşaması kapsamında da işte bugün buradaki ziyaretimiz çerçevesinde sivil toplum kuruluşlarımızla, vatandaşlarımızla, muhtarlarımızla, okul aile birliği temsilcilerimizle, başkanlarımızla, sanayi ticaret odalarımızla bir araya gelerek bakanlığımızın illerde sunmuş olduğu kamu hizmetlerini, durumunu tespit etmeye, nasıl daha iyi hale getirebiliriz, onu araştırmaya çalışıyoruz." dedi.

Hizmet kalitesini yükseltmek ve vatandaşların memnuniyeti temel hedefleri arasında olduğunu aktaran Avşar, "Bu projemizin üst başlığı, Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliğidir. Bugünkü geldiğimiz kamu yönetimi anlayışı çerçevesinde artık sivil toplumdan ve vatandaştan kopuk bir yönetim anlayışının devam ettirilmesi mümkün değildir. Bakanlığımız da bu anlayışla sunmuş olduğu hizmetleri, hizmetten yararlanan toplum kesimlerine nasıl geri dönüşler var, tespit etmeye, daha iyiye nasıl getirebiliriz, bunu araştırmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara kaliteli ve hızlı, ekonomik memnuniyeti artırıcı hizmetler sunmanın temel hedefleri olduğunu belirten Avşar, son olarak şunları kaydetti: "Bu çalışmalar sonucunda ki ortaya çıkan raporlar değerlendirilerek bir analiz yapılacaktır; yani mevzuat noktasında mı eksikliğimiz var, kaynak noktasında mı, örgütlenmede mi, iletişimde mi? Hangi alanda, hangi hizmetin sunumunda, hangi konularda eksiklikler varsa onları gidermek için gerekli çalışmalar yapılarak vatandaş memnuniyetinin artırılası hizmet noktasında sağlanacak. Şu anda yapılan çalışmalar, hem kendi kamu hizmeti kapasitemizi ölçmeye çalışıyoruz, hem de vatandaşın memnuniyet düzeyini ölçmeye çalışıyoruz. Bir tespit çalışmasıdır şu andaki çalışma. Az önce söylediğim gibi bu çalışmalar neticesinde kısa süre içerisinde inşallah gerekli çalışmalar tamamlanarak vatandaşlarımızın daha kaliteli, daha hızlı, verimli, ekonomik memnuniyeti artırıcı hizmetler sunmak temel hedefimizdir."

Daha sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55