,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Batman’da "inşaat ve tarım" fuarı düzenlenecek

Batman’da "inşaat ve tarım" fuarı düzenlenecek
​Batman’da "1. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı" ile "1. İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı" yapılacağı bildirildi.

​Batman’da "1. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı" ile "1. İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı" yapılacağı bildirildi.

14-17 Eylül tarihleri arasında Batman’da bir arada yapılması planlanan "Batman 1. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı" ile "Batman 1. İnşaat, Mobilya ve Dekorasyon Fuarı"nın ön görüşmesi DİKA merkez binasında gerçekleştirildi.

Toplantıya; fuar yetkililerinin yanı sıra, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ katıldı.

Bölgede gerçekleşen fuarların, coğrafyaya sağladığı katkıların niteliğini artırma hususunda görüş ve önerilerin paylaşıldığı toplantıda, ekonominin katma değeri yüksek inşaat ve tarım sektörü ile desteklenmesi üzerinde fikir birliğine varıldı. Bu nedenle toplantıda, ilin ve ülkenin ekonomisine ciddi bir katkı sağlaması beklenen fuarın Batman’da gerçekleştirilmesinden duyulan memnuniyet dile getirildi.

insaat-fuari-.jpgKonuyla ilgili açıklamada bulunan DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, "Bölgemizin kalkınmasında önde gelen sektörlerde uzmanlaşmanın artmasının bölgemize sağlayacağı katma değerin fuarlar ile pekiştirilmesi bizleri memnun eder. Bu sayede bölgemizi ulusal ve uluslararası alanda öne çıkaracak her faaliyeti destekleme kanaatindeyiz. Bölge illerimize faydalı olacağını düşündüğümüz etkinliklerde özellikle ticari ilişkilerin geliştirilmesi hususunda Ajansımız olarak birçok alanda elimizi taşın altına koymaktayız. Fuarlar da ikili ticari ilişkilerin yanı sıra bölge içinde ve ihracatta ekonomik iş birliklerinin oluşmasını sağlayan destekleyici etkinlikler olarak önem arz etmektedirler. Batman Tarım ve İnşaat Fuarında da Ajans olarak kurumumuzu da tanıtacağımız bir stant da biz açacağız ve fuarı desteklemek için gerekli çalışmaları başlatacağız." diyerek fuarı önemsediğini belirtti.

tarim-fuari-.jpgBatman’ın sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinde 6. bölge olup, son yıllarda büyük gelişmeler gösteren ve gelecek vadeden bir il haline geldiğini vurgulayan Altındağ, "Hükümetimiz tarafından Cazibe Merkezleri Programına da dahil edilen şehrimiz, sanayi ve tarım üzerinde ciddi gelişmeler yaşamaktadır. Bu kalkınma hareketinin fuar sektörüyle de desteklenilmesi için görüş birliğinin oluştuğu toplantıda, fuara önemi yüksek katılımların gerçekleşmesi için de gerekli çabanın verilmesi gerektiği kanaatine varıldı. Arz ve talebin pazarda buluşmasını sağlayan fuarlar, teknik işbirliğinin ve geleceğe yönelik ticari ilişkilerin temellerinin atılmasını sağlamakta olup, Batman’da gerçekleştirilmesi planlanan fuardan da güzel neticeler çıkması temenni edilmektedir." diye konuştu.

Altındağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kuzey Irak ve İran’a açılan kapıların ulaşımının Batman üzerinden sağlanması ve Bitlis, Siirt, Muş, Mardin illerinin de alışverişlerinin merkezi konumunda olan şehrimizde gerçekleşecek fuarımızın, öneme haiz kurum ve kuruluşlar tarafından dikkat çekeceği ve geniş ölçekli bir katılımla destekleneceği düşünülmektedir. Bölgenin can damarı olan en önemli sektörlerden tarım ve inşaat sektörünün gidişatını olumlu yönde etkileyeceği belirtilen fuarın kırsalda yaşayan insanlarımızın da yenilikleri görüp ilgililerin de bilgi birikimini artıracağı beklenilmektedir." (İLKHA/HÜR24 Haber)

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55