,
  • BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 23 °C
  • Antalya 21 °C

Batman’da ihracat istişare toplantısı yapıldı

Batman’da ihracat istişare toplantısı yapıldı
Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) tarafından ihracatçı firmalara yönelik “İhracatta Devlet Destekleri ve Uygulamaları” istişare toplantısı gerçekleştirildi.

​Batman’da ihracatçı firmalara yönelik “İhracatta Devlet Destekleri ve Uygulamaları” istişare toplantısı yapıldı.

BATSO hizmet binası konferans salonunda, "İhracatta Devlet Destekleri ve Uygulamalarına İlişkin Düzenlemeler"in anlatıldığı istişare toplantısına; İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir ve beraberindeki heyet, BATSO Başkanı A.Kadir Demir ve ihracat yapan firma yetkilileri katıldı.

“İhracat rakamlarımız çok küçük”

Burada yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan BATSO Başkanı A.Kadir Demir, Batman’ın yaptığı ihracat rakamlarının çok küçük olduğunu söyledi.

Demir, “Gönül arzu ederdi ki daha büyük rakamlarla ihracat yapabilelim. Ama bizim ihracatçılarımız bugüne kadar daha çok Suriye, Irak gibi çevre ülkelerle çalışmışlar. Bu çıkan savaşlar nedeniyle ihracat rakamlarımız hem düşüyor hem de daha ihracatçılarımız fazla ihracat yapamıyor. İhracatçılar olarak daha değişik pazarlar aramalıyız. Daha fazla dış ülkelere açılmalıyız.” dedi.

“Şu ana kadar 3 bine yakın sorun çözüldü”

Açılış konuşmasının ardından söz alan İhracat Genel Müdür Yardımcısı Musa Demir, ihracatta devlet destekleri ve uygulamaları, Ekonomi Bakanlığınca firmalara sağlanan destekler, yenilenen destek araçları, ilave gümrük vergileri, yatırım teşvikleri gibi konularda firma yetkililerine bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantının amaçları hakkında kısa bir bilgilendirmede bulunan Demir, “2017 yılından bu yana Türkiye’de bütün illerde firmaları yerinde ziyaret etme şeklinde bakanımızın talimatıyla bir program gerçekleştirdik. Ramazandan önce bütün Türkiye’yi dolaşmış olacağız. Firmaları yerinde ziyaret ediyoruz, sorunlarını yerinde onlarla birlikte değerlendiriyoruz. Diğer bakanlıklarla ilgili sorunları ise diğer bakanlıklar nezdinde takip ediyoruz. Şu ana kadar bu çalışmalarımız nezdinde 3 bine yakın sorun çözüldü.” diye konuştu.

“2018’de inşallah 170 milyar dolarları aşmış olacağız”

Türkiye’de 2017 yılında toplam ihracatın 157 milyar doları aştığını vurgulayan Demir, “Ekonomi Bakanlığına 1996 yılında girdim. O zaman ihracatımız 20 milyar dolar civarındaydı, 2002 yılında ihracatımız 36 milyar dolar civarındaydı, şimdi ise 157 milyar doları aştık. Bugün itibariyle 160 milyar doları 12 aylık bazda aşmış durumdayız. 2018 yılında da inşallah 170 milyar dolarları aşmış olacağız. Bir milyar dolarlık yıllık ihracat rakamını aşan illerimizin sayısı 20’yi aşmış durumda.” ifadelerini kullandı.

“Batman’da sanayisi açısından çok büyük bir gelişme var”

Konuşmasının sonunda Demir, şunları söyledi: “Ama Batman ve Siirt’in rakamlarına baktığımız zaman ki, Batman ekonomik olarak daha da gelişmiş, bu ekonomik canlılığı yansıtan bir tabloyla karşılaşmıyoruz. Batman ihracatı 2017 yılında 37 milyon dolar. Bu çok az. Batman 6’ıncı bölge illerinde en fazla teşvik belgesi alan 3’üncü il. Teşvik belgesi geleceğin habercisidir. Buğu alınan teşvik belgesi önümüzdeki 3-5 yılda yatırıma, istihdama, ihracata, üretime dönüşme potansiyeli de taşıyor. Dolayısıyla bu açıdan aslında sevindirici, Batman’da sanayisi açısından çok büyük bir gelişme var.”

Heyet, toplantının ardından firmaların talep ve önerilerini dinledi.(İLKHA)

Bu hafta sadece o kaybettirdi

Bu hafta sadece o kaybettirdi

Bu hafta sadece o kaybettirdi

Bu hafta sadece o kaybettirdi

Bu hafta sadece o kaybettirdi

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55