,
  • BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 24 °C

Batman'da halkın darbe nöbeti ısrarı!

Batman'da halkın darbe nöbeti ısrarı!
Darbe girişimi ilk andan itibaren protesto eden ve meydana akın eden Batmanlıların nöbeti devam ediyor.

Yaşanan darbe girişiminden bu yana Türkiye genelinde olduğu gibi Batman halkı darbe girişimine karşı meydanlara çıkarak, tepkilerini göstermeye devam ediyor.

15 Temmuz Cuma akşamı yapılan darbe girişiminin ardından dört günden beridir sokaklara dökülen Batmanlıların darbe karşıtı nöbeti sürüyor.

Batmanlılar, akşam saatlerinden itibaren Valilik önüne gelerek toplanmaya başladı. Turgut Özal Caddesinin Atatürk Parkı kavşağı ile eski Devlet Hastanesi kavşağı polis barikatı ile kapatıldı.

Darbe girişiminin gerçekleştiği akşamdan bu yana, darbeye karşı yekvücut olan Batman halkı, sabah namazına kadar nöbet tutuyor.

Valilik önünde kurulan platform önünde toplanan on binler, sık sık tekbirler ve sloganlar atarak darbe kalkışmasına tepkilerini gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın afişlerinin asıldığı alanda, Fethullah Gülen’in fotoğrafının bulunduğu cansız bir mankenin asılması eylemciler tarafından tekbirlerle karşılandı.

HÜDA PAR üye ve gönüllerinin yoğun katılım gösterdiği program, AK Parti İl Başkanı Diyaettin Uçar’ın açılış konuşması ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla alanda duygulu anlar yaşandı. Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat’ın okuduğu birbirinden güzel ilahilere katılımcılar eşlik etti.

Seslendirilen ilahilerin ardından   bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Sözcüsü Molla Beşir Şimşek, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Alanda bulunan on binlere hitap eden Şimşek, “Sizler kardeşliğin destanını yazıyorsunuz. Düşmana bütün Müslümanların birlik olduğunu, beraber olduğunu, kardeş olduğunu, tek vücut olduğunu ve hep beraber izzetine sahip çıktığının fotoğrafını gösteriyorsunuz.” dedi.

Tarih boyunca zalimlerin, müstekbirlerin, kan içicilerin ve paralelcilerin olduğunu hatırlatan Şimşek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tarih, zaman ve ortamlar değişti ama değişmeyen bir tek şey var, o da zalimlerin gerçek yüzleri, onlar hiç değişmedi, taklitleri hiç değişmedi. İşte bugünün paralelcileri de bize bunu dayatıyorlar ve diyorlar ki, ‘siz isteseniz de, istemeseniz de sizi biz yönetiriz.’ Siz istemediğiniz zaman sizi tankla, topla eziyorlar değil mi? Peki bunun çaresi nedir? Bunun çaresi birlik olmaktır, beraber olmaktır, kardeş olmaktır, omuz omuza olmaktır.”

“Bu birlikteliği tutabilseydik, İslam coğrafyası kan ağlamayacaktı”

Birlik içinde olan ümmete karşı hiçbir gücün galip gelemeyeceğini vurgulayan Şimşek, “Biz 15 Temmuz’da halkın, milletin ne kadar güçlü olduğunun canlı örneğini gördük. İstediği zaman tankları, uçakları, topları ve silahları etkisiz edebilecek güçte olduğunu gördük. Eğer bizler bu birlikteliği Cizre’de gösterseydik, Cizre’de yüzlerce gencimiz belki toprağa gömülmeyecek, bir şehir yok edilmeyecekti. Eğer bunu Şırnak’ta, Nusaybin’de gösterseydik, bugün memleketimiz bu hale gelmeyecekti. Biz bu birlikteliği Suriye, Mısır için gösterseydik, halkın gücünü eğer bir arada tutabilseydik bugün İslam coğrafyası kan ağlamayacaktı. Her zaman değerlerimize, inancımıza, evlatlarımızın geleceğine kasteden her kim olursa olsun bütün zalimlere karşı böyle omuz omuza olduğumuz zaman hiç kimse değerlerimizi bizden alamaz.” ifadelerini kullandı.

Batmanlılar, sloganlar atarak darbecileri protesto etmeyi ara vermeden sürdürüyor. (İLKHA)

batmanda-halkin-darbe-nobeti-israri!.jpg

batmanda-halkin-darbe-nobeti-israri!-001.jpg

batmanda-halkin-darbe-nobeti-israri!-002.jpg

batmanda-halkin-darbe-nobeti-israri!-003.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55