,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 20 °C

Batman’da grev nedeniyle tedavi olamayan halk duruma tepkili

Batman’da grev nedeniyle tedavi olamayan halk duruma tepkili
Batman’da Hekim-Sen'e bağlı doktorların 17-18 Mayıs tarihlerinde iki gün süreyle iş bırakma eylemi, tedavi olamayan halkın tepkisine neden oldu.

 

Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (Hekim-Sen), bugün ve yarın iş bırakma eylemi yapacağı kararı almasından sonra Batman’da bazı sağlık ocaklarında hizmetin durması halkın tepkisine neden oldu.

Hekim-Sen'den tarafından yapılan açıklamaya göre 17-18 Mayıs tarihleri dışında "Gerekli düzenlemeler derhal yapılmadığı takdirde eylemlerimiz artarak devam edecektir." diyen doktorlar 26-27 Mayıs'ta da iş bırakacaklarını açıkladı.

Grev nedeniyle aile sağlığı merkezlerine gelen hastalar, doktorlar ve aile hekimleri grevde olunca tekrar evlerine dönmek zorunda kaldı.

Aile sağlığı merkezlerinin kapalı olduğu kentte sağlık problemleri için aile sağlığı merkezlerine gelen vatandaşlar, merkezlerin kapalı olduğunu, hastanelerde de doktorların olmadığını görünce şaşırdı.

Aile sağlığı merkezlerine giden hastaların tedavi olamadığı kentte birçok hasta bu duruma tepki gösterdi.

Yetkililere konu hakkında çözüm bulmaları çağrısında bulunuldu.

“Doktorların grev yapması bizi mağdur ediyor”

Batman’da grev nedeniyle tedavi olamayan halk duruma tepkili

İshak Ercan

Doktorların grevde olmasından dolayı mağdur olduklarını ifade den vatandaş İshak Ercan, “Annemle beraber sağlık ocağına geldik ve şu anda hiçbir işlem yapılmıyor. Şu anda sağlık ocağında hem doktor yok hem de hemşire yok. Bize Cuma gününe kadar doktor olmayacağını ve hiçbir işlemenin yapılmayacağını söylediler. Doktorların grevde olduğunu bize söylediler. Nedenini ise bilemiyoruz. Şu anda mağduruz ve nereye gideceğimizi bilemiyoruz. Bu şekilde hastanelerde de çok yoğunluk olacak ve yine mağdur olacağız. Yetkililerin, hekimlerin sorunlarını çözmelerini istiyoruz yoksa mağduriyetimiz devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Sağlık ocağında bulunan doktor ve hemşirelerin grevde olmasından dolayı almaları gereken hizmeti alamadıklarını belirten vatandaş Kazım Kara, yetkililere seslenerek konu hakkında şunları ifade etti.

Batman’da grev nedeniyle tedavi olamayan halk duruma tepkili

Kazım Kara

“Çocuklarımın dişleri ağrıdığı için sağlık ocağına getirdim. Ama doktorlar yoktu. Niye olmadığını sorduğumda ise bana grevde olduklarını söylediler. Bu konu hakkında bir vatandaş olarak mağdur oluyoruz. Buradan devlet hastanesine gitsek şimdi orası da yoğun olmuştur. Hekimlerin görevi başına gelmelerini ve yetkilerinde bu konu hakkında çözüm bekliyoruz.”

“Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını bekliyoruz”

Batman’da grev nedeniyle tedavi olamayan halk duruma tepkili

Yusuf Körnes

Doktorların grevde olmasından dolayı mağdur olduklarını söyleyen bir diğer vatandaş Yusuf Körnes ise şunları söyledi:

“Sağlık ocağına geldim ama hem doktor hem de hemşire yoktu. Bana cuma günü doktorların geleceklerini söylediler. Buraya rapor almak için gelmiştim. Bu konu hakkında mağduruz. Şikâyetçi olmayı düşünüyorum. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını bekliyoruz.”

“Doktor olmadığı için ilacımı yazdıramadım”

Batman’da grev nedeniyle tedavi olamayan halk duruma tepkili

Mehdiye Tarhan

Ameliyat olduğu gözü için sağlık ocağına geldiğini fakat doktor olmadığı için ilaç yazdırmadığını belirten Mehdiye Taran, “Gözümden ameliyat olmuştum. Göz ilacım kalmadığı için sağlık ocağında göz damlası yazdırmaya gelmiştim.  Şu anda doktor olmadığı için ilacımı yazdıramadım ve çok mağdur oldum. Yetkililerin bu sorunu çözmesini istiyorum.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55