,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 13 °C

Batman’da fotoğraf sergisi açıldı

Batman’da fotoğraf sergisi açıldı
DİKA tarafından düzenlenmiş olan “İnsan, Doğa ve Turizm” konulu fotoğraf yarışması sonucu dereceye giren 4 fotoğraf ve sergileme ödülü almaya hak kazanan 50 fotoğraf Batman Park AVM’de sergilendi.

Batman’da DİKA tarafından “İnsan, Doğa ve Turizm” konulu fotoğraf sergisi açıldı.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) tarafından düzenlenmiş olan “İnsan, Doğa ve Turizm” konulu fotoğraf yarışması sonucu dereceye giren 4 fotoğraf ve sergileme ödülü almaya hak kazanan 50 fotoğraf Batman Park AVM’de sergilendi.

Vali Ahmet Deniz de fotoğraf sergisini ziyaret etti. Vali Deniz'e BATSO Başkanı A.Kadir Demir, Kültür ve Turizm İl Müdürü M. İhsan Aslanlı eşlik etti.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, sergiyi gezen Vali Deniz’e fotoğraflar hakkında detaylı bilgi verdi.

Fotoğraf sergisini gezmesinin ardından basına açıklamalarda bulunan Vali Deniz, fotoğrafta emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

“Huzurumuza, kardeşliğimize sahip çıkarsak, cennet vatanını görmeye gelirler”

Bölgenin kültürüyle, doğasıyla ve tarihi zenginliğiyle bir turizm cenneti olduğunu aktaran Deniz, “DİKA ajansımızın ev sahipliğinde 4 ildeki çekilen fotoğraflarımız var, çok güzel gerçekten. Zaten bölgemiz muhteşem bir bölgedir. Hem kültürüyle, doğasıyla hem tarihi zenginliğiyle bir turizm cennetidir. Huzur olunca bu güzellikleri de dünyanın her yerinde insanlar görmek için geliyor ki gelecekler de. Bölgenin geleceği turizmledir. Yeter ki bizler huzurumuza, kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize sahip çıkalım. Bu cennet vatanını görmek için dünyanın her yerinden insan gelir. Burası açık bir müze, doğa harikasıdır. Tarihiyle, doğal güzellikleriyle, geleneksel değerleri, kültürüyle muhteşem bir yer.” dedi.

“Amaç, algının kırılıp bölgenin yaşanabilir kent ve bölge olduğunu anlatabilmektir”

Daha sonra sergiyle ilgili bilgi veren DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, “Geçmiş dönemde biz 4 il için doğa, turizm ve insan odaklı bir fotoğraf yarışması düzenledik. Burada vurgulamak istediğimiz, bölgenin saklı olan değerlerini ortaya çıkarabilmek, kıymetli insan değerlerini ortaya çıkarmak ve tamamını sanatsal mantıkla anlatabilmektir. Bölgenin farkındalığını anlatabilme anlamında böyle bir etkinlik yapmak istedik. İlkin bunu Batman’da gerçekleştiriyoruz. Daha sonra Mardin, Siirt ve Şırnak’ta benzer çalışma yapacağız. Amaç tamamen insana, doğaya olan sevgi, turizmin bu bölgedeki olan canlılığı, algının tekrar kırılıp bu bölgenin yaşanabilir çok kıymetli bir gizemli kent ve bölge olduğunu anlatabilmektir. Farkındalık oluşturmak için bu etkinliği yaptık. Bunun gibi etkinlikleri yapmaya da devam edeceğiz.” diye konuştu. (İLKHA)

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55