,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Batman'da elektrik kesintisi hayatı durdurdu

Batman'da elektrik kesintisi hayatı durdurdu
Batman'da dün geceden itibaren başlayan ve yer yer 16 saat kadar süren elektrik kesintileri, halkın büyük tepkisine neden oldu.

Batman genelinde dün gece yarısından beri yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren vatandaşlar, kendilerine yüklü faturalar çıkaran DEDAŞ’ın, hizmet konusunda sınıfta kaldığını ve şehirde hayatı durduğunu belirtti.

Şehir genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle elektronik kepenkleri olan binlerce esnaf sabah dükkânlarını açamadı. Fabrika ve imalathaneler tatil edildi. Batman Organize sanayinde üretim yapılamadığı için binlerce işçi mesai yapamadan eve gönderildi.

Batman halkı, DEDAŞ'ın aldığı paranın karşılığını vermediğini, yüklü faturalar ödemelerine rağmen hizmet görmediklerini söyledi. Elektrik kesintilerinin bir türlü bitmediğini, sık sık mağduriyetler yaşadıklarını vurgulayan vatandaşlar yetkilileri göreve çağırdı.

"Yetkililer DEDAŞ bu haksız kesintileri yapmaması için uyarması lazım"

Dün geceden beri elektriklerinin olmadığını belirten Sait Akgül, "Batman geneli elektriklerimiz kesik. Halk mağdur. Son zamların ardından millet para ödeyemez durumdadır. Elektrik olmadığından halk kepenk açamadı. Batman büyük bir il, bu mağduriyet yaşatmamaları lazım. DEDAŞ kendisi için yüklü fatura millete çıkarıyor tarihi geldiğinden ödenmediğinde hemen ceza kesiliyor. İstediği zaman milleti mağdur ediyor, kimseden ses çıkmıyor. Halk bu zulmü kabul etmemesi gerekir. Yetkililer de bunun üzerinde durması ve DEDAŞ bu haksız kesintileri yapmaması için uyarması lazım. Ben de bir esnafım. Hizmet bekliyoruz. Milletten nasıl para alıyorlarsa aynı şekilde hizmet de bekliyoruz. Bu şekilde kesinti sürekli yapılıyor. Halk mağdur ediliyor bunu istemiyoruz." dedi.

"Dün geceden beri elektrikler yok"

Batmanlı esnaflardan Hamdullah Aydın, "Batman genelinde şu anda elektrikler yok. Fatura ödemelerinde bir gün bile aksarsa elektriği kesmeye veya cezaya kadar gidiyorlar. Hizmete gelince tüm halkı mağdur ediyorlar. Dün gece 12.00'dan beri elektrikler yok. Sabah zar zor bazı esnaflar dükkanlarını açabildi. Esnafın yüzde 60-70'i kepenk açamadı. DEDAŞ'ta hizmet hiç yok. DEDAŞ vatandaşa yüklü faturalar çıkarabiliyorlar ama hizmet hiç yok." ifadelerini kullandı.

"Kesinlikle DEDAŞ hizmeti sıfır"

Meydan Mahallesi'nde esnaf olan Yusuf Aziz Çelik, "Yaklaşık bir yıldır burada esnafım. Kış mevsimine girmek üzereyiz. Özellikle üç haftadır sık sık elektrik kesintisini yaşıyoruz. Bizler mağdur oluyoruz. Şu an kepenklerimiz kapalı açamıyoruz. Müşteriler arıyorlar ancak müşterilere bir şey diyemiyoruz. Gitmemiz gereken müşterilerimiz var ancak dükkânımızı açamadığımız için iş yapamıyoruz. Mallarımız gelmiş, kapının önündedir ama dükkânımıza alamıyoruz. Dükkânımızdan almamız gereken malzemelerimiz var ancak malzemelerimizi alamıyoruz. Kesinlikle DEDAŞ hizmeti sıfır. Fatura kesim zamanında kendilerinize göre yazdırmasını biliyorlar ama hizmete gelince kesinlikle hizmet sıfır. Buna bir önlem alınması lazım." şeklinde konuştu.

Elektrik kesintileri her kesimi mağdur etti

Bütün cihazlarının elektrikle çalıştığını bu yüzden elektriksiz hayat kendilerine büyük mağduriyet yaşattığını belirten esnaflardan Mehmet Can Yılmaz, elektrik olmadığından elemanlarının çalışamadığından en az 500 TL zarar yaşadıklarını ifade etti.

Elektrik kesintisini kendileri de etkilediğini söyleyen manav İbrahim Kardaş, tartı cihazlarının elektronik olduğundan meyve-sebzelerini satamadıklarını ve bu yüzden mağduriyet yaşadıklarını aktardı.

Elektrik kesintisinden dolayı büyük mağduriyetler yaşadıklarını aktaran berber Veysi Mayda, müşterilerini tıraş edemediklerinde dolayı mağduriyet yaşadıklarını bunun için yetkililerin kalıcı çözümler üretmesi gerektiğini aktardı.

Organize geneli yaklaşık 5 bin işçi çalışamadı

Batman Organize Sanayi'deki tekstilde çalıştığını ancak elektrik olmadığı için bu gün çalışamadıklarını söyleyen Mehmet Ali Güner, "Çalıştığımız tekstilde yaklaşık 100 eleman vardı. Elektrik olmadığı için hiçbirimiz bugün çalışmadı. Bunun yerine cumartesi günü çalışmak zorundayız. Bu kesinti hem işçilere hem de patrona zarardır. Organize Sanayi komple izin yapmak zorunda kaldı. Organize geneli yaklaşık 5 bin işçi çalışamadı. Bu da büyük bir mağduriyettir. Bu çağda elektrik kesintisinin bu kadar uzun sürmesi utanç vericidir. Daha kış gelmedi yaz ortasında elektrik yok." dedi.

"Her fırsatta şikâyetimizi dile getiriyoruz ama yetkililer bunu duymuyor"

DEDAŞ'tan şikâyetçi olduklarını söyleyen vatandaşlardan Kerem Çiftçi, "Her fırsatta şikâyetimizi dile getiriyoruz ama yetkililer bunu duymuyor. Eskiden kaçak kullanıldığını iddia ediyorlardı şimdi neredeyse bütün sayaçlar dışarı alındığı halde faturalarımız 400 lira geliyor ama 800-850 lira fatura ödüyorum. Birçok vergileri de yüklemişler. TRT ve diğer birçok vergiyi bizden alıyorlar. Bunu yetkililere söylememize rağmen ilgilenen yok." ifadelerini kullandı.

DEDAŞ 2 saat dedi 16 saat kesinti yaşandı

Konu hakkında İLKHA muhabirinin görüştüğü DEDAŞ yetkilileri, dün gece saatlerinde "Batman’ı besleyen TEİAŞ'ın ana trafo merkezinde dün gece yaşanan arıza nedeniyle şehir merkezinin bir kısmına enerji verilememektedir. Arızanın yaklaşık 2 saat içerisinde giderilerek il geneline yeniden kesintisiz enerji verilmesi planlanmaktadır." duyurusunda bulunduklarını aktardı.

Ancak, açıklamada arızanın 2 saat içerisinde giderileceği belirtilirken kentin birçok yerine 16 saat boyunca enerji verilemediği görüldü. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55