,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 20 °C

Batman'da eğitim araştırma hastanesi açılacak

Batman'da eğitim araştırma hastanesi açılacak
​Covid-19 salgınıyla mücadelede görev alan sağlık çalışanlarına plaket veren Vali Hulusi Şahin, Bölge Hastanesi ile yeni Kadın Doğum Hastanesinin birleştirilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürüleceğini açıkladı.

Batman Valisi Hulusi Şahin, Covid-19 salgınıyla mücadelede görevli sağlık çalışanlarına düzenlenen törenle plaket vererek başarılarının devamını diledi.

Batman Bölge Hastanesi bahçesinde düzenlenen törene Vali Şahin'in yanı sıra Milletvekili Ziver Özdemir, Rektör Aydın Durmuş, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, bazı kurum müdürleri ve sağlık çalışanları katıldı.

Törende konuşan Vali Şahin, pandemi süreci esnasında mesai saati gözetmeksizin, fedakârca çalışan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Vali Şahin, "Bu 7 aylık pandemi sürecinde ülkemizdeki tüm insanlar, halkımız sağlık çalışanlarımıza müteşekkirdirler. Ama biz bu teşekkürü bir belge ile, bir plaket ile taçlandırmak istedik. İnşallah bu süreci bir an önce atlatırız. Aşı bulunur ve biz de bu pandemi sürecini acı bir hatıra olarak hatırlarız." diye konuştu.

"Sağlık çalışanı ilk günkü heyecanla mücadele yürütüyorlar"

Türkiye'de 7 aydır Pandemi ile yoğun bir mücadele yürütüldüğünü vurgulayan Vali Şahin, " Batman bu sinsi düşman, pandemi salgınına karşı 5 bin civarında sağlık çalışanı ilk günkü heyecanla mücadele yürütüyor. Batman'da ne kadar kuruluş varsa bu süreçte elinden gelen mücadeleyi yürüttü. Valilik, il özel idare ve belediye olarak çok sayıda araç kiralayarak sağlık çalışanlarına destek için filyasyon ekipleri kurduk. Salgını kontrol altına almak ve evde kalan vatandaşlarımıza ulaşmak için çaba gösterdik." dedi.

"İki hastanemiz birleştirilecek"

Törenin ardından bitim aşamasında olan yeni Kadın Doğun Hastanesini gezerek incelemelerde bulunan Vali Şahin, gazetecilerin sorularına verdiği cevapta Batman'a eğitim araştırma hastanesi müjdesini verdi.

Şahin yaptığı açıklamada, "Bu hastanemizi Aralığın ilk haftalarında açacağız. Bizim bakanlığa bir teklifimiz vardı. Bölge Hastanesi ile yeni Kadın Doğum Hastanesinin birleştirilerek Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştürme teklifi… Bakanlık teklifimize olumlu karşılık verdi. İnşallah bu iki hastanemiz birleştirilecek ve Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak açılacak." dedi. (İLKHA)

hulusi-sahin-saglik-calisanlari.jpg

hulusi-sahin-saglik-calisanlari-001.jpg

hulusi-sahin-saglik-calisanlari-002.jpg

batman-hastane.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55