,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2247.662
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1788
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Batman’da döviz bozan STK’lardan ekonomiye destek

Batman’da döviz bozan STK’lardan ekonomiye destek
ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırımlarına tepki gösteren Batman’daki iş adamları ve STK temsilcileri ile üyeleri, bir döviz bürosunda ellerindeki dövizleri bozarak, ekonomiye destek verdiler.

Batman’da Amerika’nın ekonomik yaptırımları ve dövizdeki yükselişe tepki gösteren STK temsilcileri ile iş adamları, döviz bozarak ekonomiye destek verdi.

ABD'nin Türkiye'ye karşı yaptırımları ve dövizdeki yükselişe tepkiler sürüyor. Batman’daki iş adamları ve STK temsilcileri ile üyeleri, bir döviz bürosunda ellerindeki dövizleri bozarak, ekonomiye destek verdiler.

Çarşı Mahallesi Bankalar Caddesi üzerinde bir döviz bürosuna giden iş adamları ve STK temsilcileri ile üyeleri, temsili 30 bin dolar bozdular.

Döviz bozarak ekonomiye destek veren iş adamları ve STK temsilcileri, iş adamları ve halka, "döviz ve altınlarınızı bozdurun." çağrısı da yaptı.

Daha sonra STK’lar adına konuşan Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) Başkan Yardımcısı Bayram Demirhan, ülkemizin ekonomisine destek vermek amacıyla döviz bozdurduklarını söyledi.

"Bu musibetin bizim için iyi olacağını düşünüyoruz"

Demirhan, "Amerika tarafından son günlerde ekonomimize yapılan bu hamle ülkemizi tamamıyla zayıflatmak amacıyla yapılmıştır. Dolayısıyla biz sivil toplum kuruluşları olarak; Batman Ticaret ve Sanayi Odası, MÜSİAD, ASKON, TÜMSİAD, Ticaret Borsası ve Ziraat Odası ile iş adamlarıyla beraber elimizdeki dövizleri milli paramıza çevirmek adına buradayız." dedi.

"Hiç kimse bizim birlik ve beraberliğimizi, ekonomimizi bozabilecek güce sahip değildir." diyen Demirhan, "Sivil toplum kuruluşları her zaman üstüne düşeni yapacaktır. Tüm halkımızı buna davet ediyoruz. Hükümetin yapmış olduğu hamlelerle beraber döviz gelmesi gereken yere şu an hızla iniyor. Güzel günler bizi bekliyor. Belki de böyle sıkıntı şunu da önümüze çıkarabilir; bundan sonra her alanda ayaklarımızın üstünde durma gereğini belki de hissedeceğiz. Dolayısıyla bu musibetin bizim için iyi olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suat Özdemir de STK’lar olarak hükümetin yanında bir duruş sergilediklerini belirtti.

"İş adamlarından dövizlerini, altınlarını TL’ye çevirmelerini bekliyoruz"

Özdemir, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bizim milli paramıza dönmemiz gerektiğini düşünüyorum. ABD’nin bir yere koyamadığınız yaptırımları Türkiye için biraz sıkıntı oldu. Bizim için hayırda şer, şerde ise hayır vardır. Bizim içinde inşallah hayırlı olur ve bizi birbirimize daha fazla kenetlendirir. Millet olarak nasıl 15 Temmuz darbesini savuşturmuşsak bugün de bu ekonomik darbeyi Allah’ın izniyle elimizin tersiyle ittik. Batman’daki sivil toplum örgütleri olarak devletimizin yanında bir duruş sergiledik. Batman’daki tüm iş adamlarını da dövizlerini, altınlarını yastık altından alıp TL’ye çevirmelerini bekliyoruz.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55