,
  • BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 21 °C

Batman’da çocuklardan muhteşem namaz yürüyüşü!

Batman’da çocuklardan muhteşem namaz yürüyüşü!
Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında Batman'da iki haftada namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 6-10 yaş arasındaki 3 bini aşkın çocuk, namaz ibadetine dikkat çekmek amacıyla yürüdü.

foto-galeri.jpg

Batman’da Kur’an Nesli Platformu’nun verdiği eğitimle namazla tanışan binlerce kız ve erkek çocuk, farkındalık yürüyüşü yaptı.

“Hayat Namazla Güzeldir” sloganıyla Kur'an Nesli Platformu tarafından ilan edilen "Ağustos Ayı Namaz Ayı" etkinlikleri kapsamında iki haftada namaz eğitimini başarıyla tamamlayan 6-10 yaş arasındaki 3 bini aşkın çocuk, namaz ibadetine dikkat çekmek amacıyla yürüyüş yaptı.

15 günlük eğitimlerini başarıyla tamamlayarak namazla tanışan çocuklar, aileleriyle birlikte şehrin farklı bölgelerinde toplanarak bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş esnasında binlerce kız ve erkek çocuğu ellerinde; "Namaz Eğilerek Büyümenin Adıdır", "Namaz Her İyiliğin Anahtarıdır", "Namaz Cennetin Anahtarıdır", "Namaz Kılıyorum, Çünkü Allah’ı seviyorum", "Namazla Büyüyorum Cennete Gidiyorum", “Göz Aydınlığım Namaz” adlı pankartlar taşıyıp, “Namaz Dinin Direğidir” sloganları attı.

Çocukların namaz yürüyüşü, çevredeki vatandaşlar tarafından da büyük bir beğeni topladığı görüldü.

Yapılan etkinlikle ilgili bilgi veren Kur’an Nesli Platformu Batman Bölge Koordinatörü M. Ali Şimşek, “Kur’an Nesli Platformu Batman İl Koordinatörlüğü olarak bu seneyi ‘Hayat Namazla Güzeldir’ etkinliğiyle perçinlemek istedik. Bu anlamda 15 günlük namaz programını birçok yerde sürdürdük. Batman'da bin 500 kız, bin 500 erkek çocuğu toplamda 3 bini aşkın çocuğa namazı öğrettik. Namazın üzerinde okunacak ayetleri, duaları ezberlettirdik. Bu anlamda bir de yürüyüş oldu. Bu yürüyüş aslında emeklerin görülmesi ve insanımızın ‘Güzel işler de oluyor’ demesi için iyi oldu.” dedi.

Ülkeye ve topluma faydalı birer gençlik yetiştirmek için büyük bir çaba içerisinde olduklarını vurgulayan Şimşek, “Rabbim bu etkinliklerimizi hayırlara vesile kılsın. Emeği geçen tüm kardeşlerimden Allah razı olsun. Eğer bu fedakârlığı yapmamış olsalardı biz bunu başaramazdık.” diye konuştu. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55