,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.233
  • Dolar 32.3342
  • Euro 35.1742
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Batman'da "Çocuk ve Çocuk Hakları Çalıştayı" yapıldı

Batman'da "Çocuk ve Çocuk Hakları Çalıştayı" yapıldı
Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından "Çocuk ve Çocuk Hakları Çalıştayı" yapıldı.

Türkiye'nin farklı bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden toplam 6 büyük şehir ve 9 ili kapsayan Çocuk Hakları Komitesi Güneydoğu Anadolu Çalıştayı Batman’da gerçekleştirildi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün bünyesinde oluşturulan Çocuk Hakları Batman Çocuk Komitesi tarafından düzenlenen Çocuk ve Çocuk Hakları Çalıştayı'na Vali Vekili Serap Özmen Çetin, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven, İl Çocuk Mahkemesi hâkimleri Suzan Ayturan ile Şule Birol, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ümit Çiçek, komite üyeleri ve çocuklar katıldı.

Çalıştayda Vali Vekili Çetin ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Güven bir konuşma yaptı.

Çocukların yaptıkları bütün projelere destek olmaya çalıştıklarını belirten Güven, hem onları koruma notasında hem de onların geliştirdiği projelere destek olma konusunda devletin tüm imkânlarını kullandıklarını söyledi.

Daha sonra söz alan Çetin ise bölgenin birçok farklı ilinden gelen çocuklara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Türkiye nüfusunun 3'te birini çocukların oluşturduğuna değinen Çetin, "Bu bilinçle biz ülke olarak çocuklarımızın başta yaşam hakları olmak üzere eğitim, sağlık, katılım, sosyal ve diğer haklarını sağlamak ve korumakla mükellefiz. Devletimizin en önemli görevlerinden biri de bu hakların sağlanması ve korunmasıdır. Tüm illerden katılan katılımcıların ortak olarak tespit ettiği sorunların çözümü noktasında da tüm kurumlarımızın koordineli çalışması gerekmektedir. Bu konuda valilik olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bizler kendi ülkemizdeki çocuklarımızın haklarının korunmasının yanında ayrıca Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle ülkemize göç etmek zorunda kalan Suriyeli çocuklarımızın haklarının korunması ve mağdur olmamaları için gerekli tedbirleri alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz." dedi.

Çocuk haklarının korunmasının sadece devletin değil, bütün toplumun görevi olduğunu belirten Çetin, bu konuda eğitimcilere, öğreticilere ve ailelere çok büyük görevler düştüğünü vurgulayarak, "Eğer bizler toplum olarak bu bilinçle hareket edersek emin olun ki çocuklarımızın geleceği daha güzel olacaktır." şeklinde konuştu.

Daha sonra Çocuk Hakları Batman Çocuk Komitesi'nin 3 gün süreyle yapmış olduğu çalıştay faaliyetlerine ilişkin sunum izletildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55