,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 15 °C

Batman’da büyük etkinliğin hazırlıkları tamamlandı

Batman’da büyük etkinliğin hazırlıkları tamamlandı
Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından Batman'da düzenlenecek olan "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinin tüm hazırlıkları tamamlandı. Saatler öncesinden halk yapılacak etkinliğe adeta akın ediyor.

Peygamber Efendimizin viladeti sebebiyle gerçekleştirilen "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri ülkenin çeşitli yerlerinde tüm güzellikleriyle devam ediyor. Batman'da da bugün Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla gerçekleştirilecek etkinlik nedeniyle kentte adeta bayram havası yaşanıyor.

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği öncesi Peygamber Sevdalıları üyeleri tarafından etkinlik alanındaki tüm hazırlıklar tamamlandı.

Alanda “La İlahe İllallah Muhammed Resulullah”  yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı.

Alanda Kürdçe, İngilizce, Zazaca, Türkçe ve Arapça dillerinde ‘Batman etkinlik alanına hoş geldiniz’ pankartı asıldı.

Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, çocuğuyla etkinlik alanına akın eden vatandaşlar, güzel görüntüler oluşturdu.

“Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" isimli etkinliğe halk, salâvat ve tekbirler eşliğinde alana akın ediyor.

Batman şehir merkezinden etkinlik alanına vatandaşlar, kitleler halinde geliyor. Etkinlik nedeniyle esnafın şehir içinde kepenk açmaması, bayramı andıran görüntünün oluşmasına sebep oldu.

Etkinliğin başlamasına iki saat kala Batman halkı tarihi etkinlik alanına gelmeye devam ediyor. Erkekler ve kadınların ayrı alanlarda iştirak ettiği etkinlikte halktan bazılarının ise Batman Yeni Otogar bahçesine, duvar üstünde etkinliği izlemesi ise güzel görüntüler oluşturdu.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından kentin 20 ayrı noktasından alana düzenlenen ücretsiz seferlerle vatandaşın etkinliğe gelmesi imkânı sağlandı.

Vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana geldi. Araçlar ise daha önce belirlenen noktalara bırakıldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinlikte, Muhammed-i âşıklar, Batman etkinlik alanının etrafında kurulan "polis kontrol" noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.

Kendileri için belirlenen alan dışına yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek ve su satışı yaptı.

Rehber TV canlı olarak yayınlayacağı etkinliği çok sayıda gazeteci takip ediyor.

Alana girişler sırasında polislerin yanı sıra Peygamber Sevdalıları tertip komitesinin görevlileri de koordinasyonu sağladı.

Seyyar baz istasyonlarının yerleştirildiği etkinlik alanına kalabalık nedeniyle bir dev ekran kuruldu.

Etkinlikte yüzlerce polis görev yaparken, Peygamber Sevdalıları tertip komitesi de yaklaşık 900 kişilik bir ekip görevlendirdi. Bu görevliler alan içinde ve dışında hazır bulundu.

Etkinlik esnasında izdihamın yaşanmaması için kadın ve erkekler için alana ayrı giriş kapıları konuldu. Burada vatandaşların alana görevliler tarafından rahat bir şekilde girişleri sağlandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından ‘Salavat Standı’ açılırken, alanda kurulan çadırlarda halkın teveccüh gösterdiği kermesler açıldı.

Alanda olabilecek sağlık sorunları için Peygamber Sevdalıları Vakfı’na üye derneklerden Sağ-Çev tarafından alana yakın bir yerde sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında erkeklere ve kadınlara ayrı kurulan 2 sağlık çadırında 2 ambulans, 8 doktor, 30 sağlık memuru ve 25 hemşire sağlık personelinden oluşan sağlık ekibi de hazır bulundu. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın tertip komitesi tarafından halka dağıtmak için alana çok sayıda su taşındı. Etkinlik öncesi toplanan halka Rehber İlahi Grubu sanatçılarından Ömer Güneş, Veysi Hiçyılmaz, Mücahit Oğur, Abdullah Olam, Neytullah Karadeniz, Peygamber Sevdalıları Erkek ve Kız İlahi Grubunun seslendirdiği marş ve ilahiler dinletildi.

Hatırlanacağı üzere; Peygamber Sevdalıları Vakfı, Batman’da yapılacak "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği için aylar öncesinde hazırlık yaptı. Türkiye genelinde Siyer Sınavları düzenlenip, salâvat kampanyası başlatıldı. Vakıf tarafından, "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinlikleri kapsamında kentte etkinliğe özel 72 binin üzerinde "Peygamber'imizden (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) 40 Hadis 40 Ders" adlı kitap dağıtıldı. İlin farklı noktalarına çok sayıda stand kurularak, halk güllerle etkinliğe davet edildi. 

Batman'ın neredeyse her cadde ve kavşakları Türkçe ve Kürdçe yazılarla Hazreti Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem’i öven brandalarla süslendi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı’na üye dernekler, küçük kız ve erkek çocuklarıyla beraber, esnaf, halka ve hastalara gül dağıttı.

Son olarak cuma, cumartesi ve pazar olmak üzere 3 gün boyunca halk, anons araçlarıyla etkinliğe davet edildi.

Canlı olarak yayınlanacak olan programın frekans bilgileri şöyle:

TÜRKSAT 3A

Frekans:12685

Sembol: 30000

Pol: V (dikey)

Fec: 2/3  (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55