,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Batman’da bayram namazında camiler doldu taştı

Batman’da bayram namazında camiler doldu taştı
Batman'da Ramazan ayı sonrası küçük-büyük herkes, sabahın erken saatlerinde bayram namazı için camileri doldurdu.

Batman’da camilerde bayram namazı coşkusu yaşandı. Batman’da sabahın erken saatlerinden itibaren Ramazan Bayramı namazı için camilere akın eden vatandaşlar, yer bulmakta zorluk çekti. Bayram namazı öncesi camileri dolduran vatandaşlar teşrik tekbirleri getirdi. Kılınan bayram namazının ardından halk, camilerde bayramlaştı.

Bayram namazı öncesi Batman’ın tüm camilerinde merkezi sistemle vaaz veren İl Müftüsü Turgut Erhan, bayram namazın önemini anlatarak, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Şevket Başak Camii İmam Hatibi Hıfzullah Kavak, kıldırdığı bayram namazının ardından verdiği bayram hutbesinde, şunları söyledi: "Bu bayram, huzur ve esenliğin bayramıdır. Bu bayram, Allah’a gönülden teslim olmuş müminlerin bayramıdır. Bu bayram, yaratılış gaye ve hikmetine uygun bir hayat yaşamanın bayramıdır. Bu bayram, Kur’an ile yenilenmenin bayramıdır. Bu bayram, yokluğu, açlığı ve susuzluğu hissederek, sahip olduğumuz nimet ve kazanımları başkasıyla paylaşmanın bayramıdır. Bu bayram, dayanışmanın, yardımlaşmanın, arınmanın, karşılıksız vermenin bayramıdır. Bu bayram, yeryüzünü ifsat edenlerin değil, ıslah edenlerin, felaha erenlerin bayramıdır."

Hutbesinde Müslümanların bu bayramda kardeşliğini pekiştirmesi gerektiğini belirten Kavak, "Birbirimize kol kanat gerelim. Şehirlerimizi huzurun, kardeşliğin şehirleri yapalım. Farklılıklarımızı hoş görelim. Geliniz, ecdadımıza lâyık evlat olmak için çalışalım. Bu gök kubbenin altında insanlığın bayram ümidi olduğumuzu unutmayalım. Yeryüzünde kimsenin burnu kanamasın diye çırpınalım. Başkalarının kurtuluşu için dua edelim. Yüreklerin en ağır yükü olan küslüklere son verelim. Bayram sevincini içimizde hissedelim. Bayram coşkusunu gönüllerden gönüllere, evlerden evlere, şehirlerden şehirlere taşıyalım. Yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümü ile bayramlarımıza tat katalım. İslam beldelerinde zorda, darda ve sıkıntıda olan kardeşlerimize dua edelim." dedi.

Bayram namazının ardından halk camide birbirleriyle bayramlaştı. (İLKHA)

Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55