,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 18 °C

Batman'da avukat darp eden 2 kişi tutuklandı

Batman'da avukat darp eden 2 kişi tutuklandı
Batman'da bir banka şubesinin içinde bir avukatı darp ettikleri öne sürülen 3 şahıstan 2'sinin tutuklandığı belirtildi.

Avukata saldırıyı kınayan Batman Barosu, avukatlara yapılan saldırıların hâkimlere yapılmış gibi kabul edilip soruşturma ve kovuşturmanın yürütülmesini istedi.

Batman Baro Başkanlığı, Batman başta olmak üzere Türkiye'de son zamanlarda artan avukat saldırılarına ilişkin bir basın açıklaması düzenledi. Avukatlara yapılan saldırıları kınayan Batman Barosu, avukatlara yönelik saldırıların günden güne artarak devam ettiğini belirtti.

Baro Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Baro Başkanı Abdülhamit Çakan, meslektaşlarına yönelik fiziki ve sözlü saldırıların yapıldığını söyledi.

"Eylemi gerçekleştiren 2 kişi tutuklandı"

Batman'da avukata yapılan saldırıda 2 kişinin tutuklandığını ifade eden Çakan, "28 Mayıs Salı günü Baromuza kayıtlı bir meslektaşımız, müvekkili ile ilgili iş ve işlemleri yapmak üzere bir banka şubesi içerisinde iken kendisine engel olmaya çalışan 3 şahsın önce sözlü, ardından fiziki saldırısına maruz kalmıştır. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri ve azmettirenleri şiddetle kınıyoruz. Avukatlara yapılan saldırılar, hâkimlere yapılmış olarak kabul edilmesi ile soruşturma/kovuşturmanın bu hali ile yürütülmesi gerekmektedir. Batman Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, eylemi gerçekleştiren iki kişi tutuklanmış bir kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştır." dedi.

"Avukatlara yönelik saldırılar günden güne atıyor"

Hiçbir meslektaşlarını saldırılara karşı savunmasız bırakmayacaklarını aktaran Çakan, "29 Mayıs Çarşamba günü Yalova Barosu'na kayıtlı bir meslektaşımız, yürüttüğü müdafilik görevinin ücretini istemesi üzerine müvekkili ve yakınları tarafından tehdit edilerek darp edilmiştir. Daha önceki tarihlerde de Baromuza kayıtlı bir meslektaşımız, boşanma davası sonrasında fiziki ve sözlü saldırıya maruz kalmıştı. Yine diğer barolara kayıtlı meslektaşlara da fiziki ve sözlü saldırılar yapıldığı hepimizin malumudur. Batman Barosu olarak öncelikle belirtmek isteriz ki; hiçbir mensubumuzu bu tür mafyavari yöntemler kullanan şahıs ve çevrelere karşı asla savunmasız bırakmayacağız. Gelmesi muhtemel saldırılara karşı da mücadelemizi hukuk düzeniyle bağdaşır yol ve yöntemler çerçevesinde sonuna kadar vereceğiz." diye konuştu.

Konuşmasının devamında Çakan şunları söyledi: "Son yıllarda üzülerek müşahede ediyoruz ki, avukatlara yönelik saldırılar günden güne artarak devam etmektedir. Biz Batman Barosu Avukatları olarak; bu saldırıları meşrulaştırmayacağımızı, olağanlaştırmayacağımızı ve hukuk çerçevesinde karşılıksız bırakmayacağımızı gür bir sesle dile getiriyoruz. Batman Barosu olarak bu menfur olaylar ile ilgili başlatılan adli süreçlerin takipçisi olacağımızı duyururuz." (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55