,
  • BIST 9548.09
  • Altın 2495.825
  • Dolar 32.4907
  • Euro 34.5714
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C
  • Antalya 25 °C

Batman'da artan motosiklet hırsızlığı hem halkı hem de esnafı bezdirdi

Batman'da artan motosiklet hırsızlığı hem halkı hem de esnafı bezdirdi
Son zamanlarda Batman'da motosiklet hırsızlık vakalarının artış göstermesi karşısında tedirgin olan esnaf ve vatandaşlar, gerekli önlemlerin ve cezaların artırılmasını istiyor.

Batman merkezde hemen hemen her gün yaşanan motosiklet hırsızlık vakaları esnafı ve halkı tedirgin ediyor. Kentte iş yerleri, bina önleri ve sitelerde yaşanan motosiklet hırsızlık olayları tepkilere neden oluyor

Özellikle son haftalarda artış gösteren motosiklet hırsızlık olaylarına tepki gösteren Batmanlı motosiklet esnafı, asayişin daha fazla olması ve cezaların artırılması gerektiğini belirtti.

Günde en az 3-4 vatandaşın kendilerine gelerek motosikletlerinin çalındığı haber verdiklerini belirten motosiklet tamiri esnafı, bin bir zahmet ve alın teriyle özellikle işine gitmek için motosiklet alan vatandaşın emeğinin, bir hırsızın çalmasıyla heba olması kendilerine üzdüğünü belirterek, yetkililere hırsızlık olaylarına karşı çözüm bulma çağrısında bulundu.

"Günde en az 3-4 tane motosikleti çalınan mağdur yanımıza geliyor"

Osman Yılmaz

Her gün 3-4 vatandaşın kendilerine gelip motosikletlerinin çalındığı bilgisi verdiğini ifade eden Motosiklet Tamir Ustası Osman Yılmaz, "Son zamanlarda motosiklet çalma olaylarına çok rastlıyor ve fazlasıyla çoğalmış durumdadır. Her gün en az 3-4 tane motosikleti çalınan mağdurlar buraya gelip bize haber veriyorlar. Motosikletleri çalınan mağdurlar kendilerine bir motosiklet alana kadar canları çıkıyor. Mağdurların çoğunluğu inşaat çalışanlarıdır. Özellikle son zamanlarda sokaklarda mahalle bekçilerini göremiyoruz. Hırsızlık yapanların cezaları artırılmasını istiyoruz. Çünkü cezalar artırılırsa hırsızlığa karşı caydırıcı olur." dedi.

"Motosiklet hırsızlarına artık bir tedbir alınsın"

Adil Aydın

Özellikle motosiklet hırsızlıklarının çoğaldığına dikkat çeken bir diğer Motosiklet Tamir Ustası Adil Aydın, halkın bu konuda çok şikâyetçi olduğunu fakat yetkililerin bu soruna bir türlü çözüm bulamadığını belirtti.

Aydın, "Şu an hırsızlardan yana sıkıntılarımız çoktur. Her gün biri buraya gelip motosikletinin çalındığını söylüyor. Dünden beri bura 3 mağdur geldi. Yaşanan hırsızlıklara artık bir tedbir alınırsa iyi olur. Yakalanan hırsızlara da ağır cezalar verilsin ki bir daha hırsızlık yapmasınlar. Şu anda ne uygun bir motosikletin fiyatı 20 bin liradan başlıyor. Motosiklet alan bir vatandaş motoruna bir gün binmeden çalınıyor." dedi.

"Hırsızlara ağır ceza verilseydi bir daha hırsızlık yapmazlardı"

Hırsızlık olaylarının artmasındaki sebeplerin başında caydırıcı cezaların olmayışını ifade eden Aydın, "Hırsılara caydırıcı cezalar verilmediği için her gün hırsızlık yapıyorlar. Hırsızlara ağır ceza verilseydi bir daha hırsızlık yapmazlardı. Bugün bir kişi yanıma gelip iki motosikletinin çalındığını ve artık motosiklet alamadığını söyledi. Bu kişi motosikleti çalındığı için işine gidip gelmede sorun yaşıyor ve mağdur oluyor. Sıkıntı çok büyük, yetkililerden ricamız insanlara biraz daha yardımcı olmaları ve hırsızlıkların önüne geçmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55