,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C
  • Antalya 21 °C

Batman’da "5’inci Kitap Fuarı" açıldı

Batman’da "5’inci Kitap Fuarı" açıldı
Batman’da 100’ün üstünde yayınevinin katılımı ile çok sayıda yazarın konuk olacağı '5’inci Kitap Fuarı'nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

 

Batman Valiliğinin destekleriyle 14-23 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek fuar, düzenlenen törenin ardından kapılarını kitapseverlere açtı.

Batman Valiliği önündeki alanda kurulan fuardaki onlarca stantta 100’ün üstünde yayınevi eserlerini sergiliyor.

10 gün sürecek fuarda imza günü ve söyleşiler düzenlenecek, çok sayıda yazar okuyucusuyla buluşacak. Fuarın bu yılki mottosu ise Batman’da açılan 5 milyon sayfa.

Batman’da

Ücretsiz kitap alabilmeleri için öğrencilere dağıtılan hediye çeki uygulamasının bu yıl da devam edeceği belirtilirken, bu yıl 1 milyon 200 bin lira değerinde 30’ar liralık 40 bin hediye çeki dağıtılacağı, öğrencilerin fuarda beğendikleri kitapları bu çeklerle alabileceği bildirildi.

Beşinci kitap fuarı açılışına; Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri, yazarlar ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp, medeniyetin tarımı keşfetmekle başladığını ancak yazıyla beraber geliştiğini söyledi.

Batman’da

Batman Valisi Ekrem Canalp

"Batmanlılar okumayı, kitabı seviyor"

İnsanoğlunun sahip olduğu bilgiyi gelecek nesillere aktarabilmesi ve var olan bilginin de sürekli kendini yenileyerek çoğalabilmesinin ancak yazının icadıyla mümkün olduğunu vurgulayan Canalp, şöyle dedi:

"Bugün Batman'da, Batmanlıların en çok sevdiği etkinliklerin bir tanesini, okumayla ilgili bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Batmanlılar okumayı seviyor, Batmanlılar kitabı seviyor. Medeniyetin doğduğu bu topraklarda Batmanlıların da medeniyeti taşımanın en önemli aracına bu kadar düşkünlüğü de hepimiz için bir gurur vesilesidir."

Batman’da

"Öğrencilerin kitapla olan aşklarını pekiştireceğiz"

Geçen yıl kitap fuarında 800 bin liralık hediye çeki dağıttıklarını anımsatan Canalp, "Bu sene de yine 1 milyon 200 bin liralık, öğrencilerimize hediye çeki dağıtmak suretiyle onların kitapla olan aşklarını daha da pekiştirmeye çalışacağız. Öğrencilerimizin bu şekilde ders çalışabilecekleri, kitap okuyabilecekleri mekânların kapasitesini de yüzde 42 oranında artırabilecek bir projeyi de şu anda hayata geçirmiş durumdayız. İnşallah önümüzdeki aylarda evlatlarımız artık kütüphane önlerinde beklemeden, istedikleri gibi ders çalışma imkânlarına kavuşmuş olacaklar." ifadelerini kullandı.

Batman’da

Törenin ardından kitap fuarının açılışını yapan Vali Canalp ve beraberindeki protokol, stantları gezerek yayınevi yetkilileriyle sohbet etti.

Açılışın ilk gününde fuara yoğun ilgi gösterilirken, fuarın 23 Ekim'e kadar 09.00 ila 21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağı kaydedildi.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55