,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 18 °C

Batman'da 171 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı

Batman'da 171 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
2017-2018 eğitim-öğretim yılının ilk dönemi bugün verilen karneler ile sona erdi. Bugün başlayacak yarıyıl tatili, 5 Şubat pazartesi sona erecek. Batman'da ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan 171 bine yakın öğrenci karne aldı.

2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılının ilk dönemi, bugün verilen karneler ile sona erdi. Batman'da ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan 171 bin öğrenci karne aldı. 5 Şubat pazartesi günü başlayacak olan ikinci yarıyıl, 8 Haziran Cuma günü sona erecek.

Batman'da Cahit Zarifoğlu İlkokulu'nda düzenlenen karne törenine Batman Vali Vekili Serap Özmen Çetin, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, bazı kurum müdürleri ve okul öğretmenleri katılarak, öğrencilere karne dağıtıldı.

"Velilerimizin bu tatili bir fırsat bilmelerini istirham ediyorum"

Karne töreni dolayısıyla yaptığı açıklamada İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, "Bugün ülkemizde 18 milyona yakın öğrencimiz ve bir milyon civarında öğretmenimiz ile yarıyıl tatiline giriyoruz. Bugün itibari ile ilimizde de 171 bine yakın öğrencimiz ve 9 bine yaklaşan öğretmenimiz ile biz de 15 günlük bir tatile girmiş oluyoruz. Tabi bu tatil boyunca velilerimizin öğrencilerimiz ile çocukları ile çok iyi zaman geçirmelerini, bu tatili bir fırsat bilmelerini istirham ediyorum. Çünkü çok yoğun bir eğitim öğretim dönemi geçirdi çocuklar, hafta içi hatta bir kısmı hafta sonu bazı etkinliklere ve kurslara katıldılar." dedi.

Velilere ve öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kurtaran, "Özellikle bu 15 günlük tatili velilerimiz için bir fırsat, çocukları ile çok iyi zaman geçirmelerini, onlarla ilgilenmelerini, özellikle çekirdek aile dışına biraz da büyük aileyi tanıtmalarını istiyoruz. Özellikle varsa büyükannelerini, büyükbabalarını, anneannelerini ve babaannelerini ziyaret etmelerini istiyoruz. Bu bizim geleneğimiz, bu bizim değerimiz, bu anlamda velilerimizin bu tatili iyi değerlendireceğini umut ediyorum. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı tatiller diliyorum." ifadelerini kullandı.    

"Tatilde her zamanki gibi çalışma sistemimiz olacak"

Çocukları gibi heyecanlı olduğunu dile getiren velilerden Mircan Şimşek, "Biz de çocuklarımız ile beraber karne alıyoruz, biz de onlar kadar heyecanlıyız. Tatilde her zamanki gibi çalışma sistemimiz olacak, düzenli çalışma saatlerimiz olacak. Onlarla ilgileniyoruz, onların başında duracağız her zamanki gibi, tatilimizi çok iyi değerlendireceğiz." şeklinde konuştu. 

Karne sevinci yaşayan çocuklar da yarıyıl tatilini kitap okuyarak, gezerek geçireceklerini; akrabalarını ziyaret edeceklerini, zayıf dersleri var ise onların üzerinde yoğunlaşacaklarını söylediler. Tatilde bol bol eğleneceklerini belirten çocuklar, arkadaşları ile vakit geçirip, tatilin tadını çıkaracaklarını ifade ettiler.

"Batman Her Yerde Okuyor" kampanyası çerçevesinde ilkokul öğrencileri arasında 27 kitap okuyarak birinci olan Furkan Demirci'ye bisiklet hediye edildi. Ayrıca okuldaki tüm öğrencilere karne ile beraber okulun ismini taşıyan Cahit Zarifoğlu kitaplarından hediye edildi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55