,
  • BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 24 °C

Batman Valisi Canalp: OSB'miz on yıllardır Batman Çayı'na atık su gönderiyor

Batman Valisi Canalp: OSB'miz on yıllardır Batman Çayı'na atık su gönderiyor
On yıllardan beridir Organize Sanayi Bölgesi'nin Batman Çayı'na kirli, atık su gönderdiğini belirten Batman Valisi Ekrem Canalp, bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

 

Batman Organize Sanayi Bölgesi'nde 122 milyon TL'ye mal olacak 'Endüstriyel Atık Arıtma Tesisi'nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Törene; Vali Ekrem Canalp, HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Ekrem Canalp, insanoğlunun son 50 yılda bu dünyaya vermiş olduğu zararın, bütün zamanlar boyunca vermiş olduğu zarardan daha fazla olduğunu söyledi.

Dünyada insan nüfusunun sürekli arttığını, artan nüfusun da sürekli yeni yeni problemleri de beraberinde getirdiğine işaret eden Vali Canalp, bu problemlerin en esaslı olanlarının da çevresel problemler olduğuna dikkat çekti.

"Artık dünya kendi kendini temizleyemeyecek hale doğru gidiyor"

Canalp, "Kendi elimizle, kendi yaşamış olduğumuz dünyayı, kendi kedimize mahvetmenin öyküsüdür bu öykü. İnsanoğlunun üretmiş olduğu kirliliğin boyutları belli dönemlerde artık o kadar fazlalaşmaya başladı ki, artık dünya kendi kendini temizleyemeyecek hale doğru da gidebiliyor. Fırlatmış olduğumuz uydulardan, parçalanmış olanların uzayda bırakmış oldukları çöplerden dolayı artık bir de uzay kirliliğini şu anda listemize eklemek durumunda kaldık." dedi. 

"Tesis 122 milyon TL’ye mal olacak"

Kuracakları arıtma tesisinin, Batman'a karşı hissettikleri sorumluluğun bir yansıması olduğunu ifade eden Canalp, şöyle devam etti:

"Bizim OSB'miz 10 yıllardan beridir faaliyettedir ve bizim OSB'miz 10 yıllardan beridir de maalesef ki Batman Çayı'na ve Batman Çayı vasıtasıyla da şu anda Ilısu Barajına kirli su, atık su göndermektedir. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Doğru olan bir şey de değildir. Dolayısıyla bundan 7 ay kadar önce ilk girişimlerimize başladık; sonra arkasından da gerekli olan idari işlemler ve mali işlemleri gerçekleştirdik. İhale işlemlerimizi gerçekleştirdik ve bugün burada bizim OSB’mizin atık su arıtma tesisimizin temelini atabilecek hale geldik.  Bu arıtma tesisimiz bize 122 milyon TL’ye mal olacak. Ama derseniz ki helali hoş olsun, çünkü Batman için de, bu gezegen için de, gelecek nesiller için de bu bizim için bir sorumluluktur."(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55