,
  • BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C
  • Antalya 18 °C

Batman Valisi Canalp: Batman halkı bizden iş istiyor

Batman Valisi Canalp: Batman halkı bizden iş istiyor
Sokakta karşılaştıkları Batmanlıların çoğunun kendilerinden iş talebinde bulunduğunu belirten Vali Ekrem Canalp, önceliklerinin istihdam olacağını söyledi.

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, valilik konağının bahçesinde Batman'daki yerel ve ulusal medya mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Vali Canalp, projeleri ve sürmekte olan çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Sık sık kenti gezip sokaktaki insanlarla sohbet ettiklerini vurgulayan Vali Canalp, "Sokakta karşılaştığımız Batmanlıların en çok sordukları şey işsizliktir. Batmanlılar bizden iş talebinde bulunuyorlar. O yüzden önceliğimiz istihdam. Batman'da istihdama yönelik ne kadar imkân varsa o imkânları sonuna kadar kullanma kararındayız." dedi.

"Gelişmekte olan ilimizin ihtiyacını karşılayacak bir OSB lazım"

Batman'da mevcut OSB'nin istihdam ihtiyacını karşılamada yetersiz kaldığını ifade eden Vali Canalp, "Batman nüfusu sürekli artan bir kentimizdir. Neredeyse her yıl kentin nüfusu 20 bin kişi artmaktadır. Mevcut bir Organize Sanayi Bölgemiz var. OSB'mizin içinde hali hazırda ikinci etabın alt yapı çalışmaları sürüyor. Ancak sürekli nüfusu artan bir kent için bu yetersizdir. Bize yeni ve büyük, gelişmekte olan ilimizin ihtiyacını karşılayacak bir OSB lazım." ifadelerini kullandı.

"Projemizi hayata geçirebilirsek istihdam alanında çok büyük bir boşluğu doldurmuş olacağız"

Görev yaptığı üç ay içerinde yeni OSB alanıyla ilgili girişimlerde bulunduğunu söyleyen Vali Canalp konuşmasına şöyle devam etti:

"Konuyla ilgili Sanayi Bakanlığımızla görüşmeler gerçekleştirdik. Yeni OSB alanı için tespit ettiğimiz en önemli yerlerden biri sağlı sollu Batman Çayı'nın kenarı. Bu araziler organize sanayi için uygun yerlerdir. Bu araziler tamamen devlet arazileridir. Diğer bazı bakanlıklarla görüşüp bu projemizi hayata geçirebilirsek inanıyorum ki istihdam alanında çok büyük bir boşluğu doldurmuş olacağız. Çok sayıda iş insanı yer konusunda bizden talepte bulunuyor. Bu proje gerçekleşirse Batman istihdam konusunda bölgenin iş merkezi haline gelecektir."

"Yeni su projemiz ile su maliyeti çok daha uyguna gelecektir"

Batman'ın su ihtiyacını karşılama konusunda uzun vadeli düşünmek gerektiğini belirten Canalp, "Nüfusu ileride 850 bine dayanacak bir Batman için su ihtiyacını karşılama projemiz var. Silvan Barajı'ndan Batman'a taşınacak su projesi maliyet olarak çok daha uygun gelecektir. Bu projemizi uygulama imkânı bulabilirsek Batman için 30 yıllık su ihtiyacını karşılamış olacağız." şeklinde konuştu.

"Çocuklar için oyun alanlarının sayısını çoğaltacağız"

Batman'ın yeterli park ve yeşil alana sahip olmadığıyla ilgili bir soruya cevap veren Canalp, "Edirne Valisiyken kente tam 730 çocuk oyun parkı kazandırdık. Aynı çabayı Batman için de göstereceğiz. Bu konuda çalışmalarımız başlamış bulunmaktadır. Uygun olan ve imkân bulduğumuz her yerde çocuklarımıza oyun alanları açacak, oyun grupları kuracağız. Buna ilçelerimiz ve köylerimiz de dâhildir." dedi.

"Parklarda yaşanan lavabo sorununa kalıcı çözüm için çalışıyoruz"

Kent merkezindeki parklarda lavabo, su ve mescid eksikliği ile ilgili de konuşan Canalp, son olarak şunları söyledi:

"Bizzat bu konuyu belediyede görevli arkadaşlarla 4 kez masaya yatırdım. Bu eksikliğin giderilmesi konusunda çözüm arayışında bulunduk. En uygun gördüğümüz proje parklarımızda ihale yoluyla vatandaşların işleteceği büfeler açmaktır. Bu büfelerin yanında kesinlikle tuvalet ve lavabolar da olacaktır. Onların temizlik ve bakımından büfeleri işletenler sorumlu olacaklar." (İLKHA)







  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55