,
  • BIST 9084.03
  • Altın 2325.331
  • Dolar 32.373
  • Euro 35.0126
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C
  • Antalya 23 °C

Batman Valisi: "Batman'da Corona virüsü" iddialarının asılsız olduğunu söyledi

Batman Valisi: "Batman'da Corona virüsü" iddialarının asılsız olduğunu söyledi
Batman'da corona virüsü iddialarının asılsız olduğunu belirten Batman Valisi Hulusi Şahin, halkı korku ve paniğe sevk eden yayınların incelemeye alındığını söyledi.

Batman Valisi Hulusi Şahin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Batman'da Corona virüsüyle ilgili sosyal medya ve bazı yayın organlarında, vatandaşı korku ve endişeye sevk eden paylaşım, haber ve iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Corona virüsü iddialarının asılsız olduğunu belirten Şahin, halkı korku ve paniğe sevk eden yayınların incelemeye alındığını söyledi.

Şahin, "Dün umreden gelen yolcularımızı taşıyan bir uçak Türkiye'nin dört bir tarafında olduğu gibi ilimize geldi. Gayet standart bir prosedür olarak bu yolcularımız kontrolden geçirilip ateşlerine bakıldı ve ateşleri yüksek görülen 3 vatandaşımıza test uygulandı. Türkiye'nin her tarafında yine standart bir uygulamaydı. Bu üç vatandaşımızın testleri de pozitif çıkmadı, negatif çıktı. Yani herhangi bir virüs tespit edilmedi. Fakat anlaşılmaz bir şekilde sanki Batman'da pandemik bir durum var, Corona virüsü Batman'a geldi, diye sosyal medyada yanlış bir şekilde insanları korkuya, endişeye sevk edecek şekilde dedikodular, iddialar aldı yürüdü." diye konuştu.

"Vatandaşlarımız sadece Corona virüsüne karşı değil, fitne virüsüne de dikkatli olsun"

"Vatandaşlarımız gerçekten bunlara iltifat etmesinler." diyen Şahin konuşmasına şöyle devam etti:

"Batman'da böyle bir durum yok. İnsanları sosyal medyada bu şekilde dedikodularla, yalan haberlerle korkuya sevk edenlerin de açıkçası hedeflerini anlamış değilim. Böyle bir şeytani dürtü var insanlarda. Bunu anlamak çok zor. Böyle bir şey yok. Ben vatandaşlarımızı buradan uyarıyorum; sadece Corona virüsüne karşı değil, bu şekilde fitne virüsüne de vatandaşlarımız dikkatli olsun."

"Korku ve paniğe sevk eden yayınlar incelemeye alındı"

Vali Şahin, "Şu anda Emniyet Müdürlüğümüz, bu şekilde vatandaşlarımızı korku ve paniğe sevk eden yayınları incelemeye aldılar ve bununla ilgili de adli süreç yapılacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55