,
  • BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C
  • Antalya 23 °C

Batman Valisi: “Asılsız virüs paylaşımı yapanlarla ilgili adli süreç başlatıldı”

Batman Valisi: “Asılsız virüs paylaşımı yapanlarla ilgili adli süreç başlatıldı”
Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman'da sosyal medya organlarında, vatandaşı endişeye sevk eden ve gerçeği yansıtmayan Corona virüsü paylaşımları ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli sürecin başlatıldığını söyledi.

Batman Valisi Hulusi Şahin, tüm dünyaya yayılan ve Türkiye’de de görülen Corona virüsü ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında Şahin, Batman'da sosyal medya organlarında, vatandaşı endişeye sevk eden ve gerçeği yansıtmayan Corona virüsü paylaşımları ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli sürecin başlatıldığını söyledi.

Son dönemde Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemik olarak da ilan edilen Corona virüsü nedeniyle toplandıklarını belirten Şahin, “Maalesef Batman’da bir şeytani dürtü ile hareket eden bir sosyal medya fitnesi dolaşıyor. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Böyle bir işten niye zevk duyar bir insan? Bunu anlamak mümkün değil. Bugün yine bizim valilik logomuzu kopyalayarak naylon bir twitter hesabıyla Batman’da sanki valilik basın duyurusuymuş gibi ‘Batman’da 3 adet Corona virüsü görüldü. Geçmiş olsun’ falan diye bozuk bir Türkçe ile de yaymaya çalışmışlar. Bununla ilgili sayın başsavcımız da burada, adli süreci başlattılar. Böyle insanları korkuya, paniğe sevk etmeye çalışanlarla ilgili gereği adliyemiz tarafından yapılıyor. Daha önce de benzeri bir haber çıkmıştı. Bilmiyorum Türkiye’nin başka ilinde yöneticiler bizim uğraştığımız kadar bu fitne işleriyle uğraşıyorlar mı? Bu tür yalan haberleri yok etmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Emirlere titizlikle uyuyoruz”

Corona virüsün dünya çapında yayıldığına dikkat çeken Şahin, “Bazı ülkeler çok başarılı önlemler aldı ve ülkelerini olabildiğince az hasarla bu süreci geçirmeye çalışıyorlar. Bazı ülkeler geç kaldılar, sonuçları da ağır oldu. Bizler süreci başarılı yöneten ülkelerden bir tanesiyiz. Sağlık Bakanlığımızın öncülüğünde tüm bakanlıklarımız son derece titiz bir çalışma yapıyorlar. Bizler de ilimizde bu çalışmalar ile ilgili hükümetimizin emirlerine titizlikle uyuyoruz.” diye konuştu.

“Bu riskli bir durum”

Virüsün vatandaş boyutuna değinen Şahin, konuşmasına şöyle devam etti: “Kesinlikle vatandaşlarımızın yapması gereken hususlar var. Dün akşam bir düğüne gittim. Düğün kalabalıktı ve çok yakın temas halinde insanlar eğleniyordu. Bu riskli bir durum. Oradan çıktım eve gelirken Beşiktaş, Galatasaray maçı varmış. Bütün kafeler, çay ocakları ağzına kadar doluydu. Yine üst üste insanlar maç seyrediyordu. Aynı şekilde taziye evleri, kafeler, lokantalar aynı şekilde… Okullar tatil oldu. Çocuklarımız sokaklarda, sanki kar tatiliymiş gibi çocuklarımız eğlenme içerisindeler. Durum bu değil. Bizim kişisel olarak yapmamız gerekenler var. Zorda kalmadıktan sonra evden dışarı çıkmayacağız. Çocuklarımızı da bu anlamda korumak durumdayız. Taziyelerde, düğünlerde kişisel hijyene uymaya çalışalım. Mümkünse düğünleri erteleyelim. Herkes sağlık pozisyonunu göz önüne alsın.”

“Sonuçları negatif çıktı”

Umreden dönenlere yapılan tetkiklerin negatif çıktığını vurgulayan Şahin, “Şu anda bize en son gelen bir kafile var. O vatandaşlarımızdan umre ziyareti için kutsal toparlaklara gidip dönen Batmanlıların sadece üç tanesinde ateş bulgusu vardı. Onların da biliyorsunuz sonuçları negatif çıktı. Diğer umre ziyareti yapan vatandaşlarımız şu anda evlerinde istirahat ediyorlar. 14 günlük süreleri daha bitmedi. Bu vatandaşlarımızın ziyaret kabul etmemelerini istiyoruz. Umreye giden vatandaşlarımızın evlerinden çıkmamalarını istiyoruz. Onların lütfen ziyaretine gitmeyin, 14 günlük süre bitene kadar.” ifadelerini kullandı.

Kentte Corona virüsü ile ilgili alınacak tedbirlerin görüşüldüğü toplantıya, Vali Şahin’in yanı sıra belediye başkanları, ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve ilgili idari amirler katıldı. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55