,
  • BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 15 °C
  • Antalya 17 °C

Batman Üniversitesinin 2021-2022 mezunları törenle uğurlandı

Batman Üniversitesinin 2021-2022 mezunları törenle uğurlandı
Batman Üniversitesinde üç gün boyunca devam eden 2021-2022 Mezuniyet Töreni kutlamaları, lisans-ön lisans düzeyinde üniversite ve birimler bazında dereceye giren mezunlara ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsünde düzenlenen törenin son gününe, Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel ile mezunların aileleri katıldı.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir sözlerine, hayatlarında bir dönüm noktası niteliği taşıyan ve geleceklerinin şekillenmesinde önemli bir zaman dilimini kapsayan uzun soluklu bir eğitim-öğretim sürecini başarıyla tamamlayan mezunları kutlayarak başladı.

Mezunların, mezun oldukları andan itibaren hem sosyal hem de meslek hayatlarında onurlu ve ağır bir yükü sırtlanacaklarını belirten Rektör Demir, Batman Üniversitesi mezunlarının alanlarında uzman hocalarından edindikleri eğitim, evrensel bilgi ve beceriler sayesinde dünyanın her yerinde kendilerini rahatça ve özgüvenli bir şekilde ifade edebilecekleri bir potansiyele sahip olduklarını söyledi.

Mezunların her sorumluluğun ve görevin üstesinden layıkıyla gelebileceklerini ifade eden Rektör Demir, konuşmasına şu şekilde devam etti:

“Teknolojik gelişmelerin hızla değiştiği bir çağdayız. Bu gelişmelere ayak uydurmak ve çağın gereklerini yerine getirebilmek için bilgili olmak çok önemli bir ölçütken enerji kaynaklarına sahip olmak da büyük bir ihtiyaçtır. İşte bu yüzden Batman Üniversitesi, ‘Bilgiyi Enerjiye Dönüştüren Üniversite’ misyonundan hareketle yeni bir vizyon belirlemiştir. Bu yeni vizyonun en önemli ayağını da şüphesiz bilgiyle donatılmış ve enerjileri yüksek siz sevgili gençler oluşturmaktasınız. Geleceğimizi emanet ettiğimiz, umutlarımızı bağladığımız, büyük yatırımlar yaptığımız siz sevgili gençlerimizin, hayatın sorumlulukları ile tanışacağınız bu yeni dönemde, ‘yaşam boyu öğrenme’ ilkesinden uzaklaşmadan, sürekli çalışarak, yeni bilgiler edinerek, ülkesine ve milletine faydalı bireyler olarak yolunuza devam etmenizi temenni ediyorum. Yeniliklere ve değişime açık zihniniz, ülkesini bir adım daha ileri taşımak için var gücüyle çalışan bedeniniz ve iyilikle çarpan gönlünüzle toplumunuzu her yönden zenginleştiriniz.”

Mezunların eğitimlerini başarıyla tamamlamalarında büyük emekleri olan üniversitenin öğretim elemanlarına ve öğrencilerin ailelerine teşekkür eden Rektör Demir, mezunların meslek yaşantılarının da başarılı geçmesi dilekleriyle konuşmasını tamamladı.

Mezunlar adına konuşan Batman Üniversitesi lisans birincisi İslami İlimler Fakültesi mezunu Mihrican Erden, mezun olduktan sonra hedeflerine bir adım daha yaklaştıklarını belirtti. Üniversite lisans eğitiminin sonuna gelmenin öğrenci olmanın sonu anlamına gelmediğinin altını çizen Mihrican Erden, henüz öğrenecekleri pek çok bilginin, hissedecekleri nice duygunun, ulaşılacak birçok hedef ve tasavvur edilecek sayısız hayallerin kendilerini beklediğini söyledi.

Tören, lisans ve ön lisans düzeyinde üniversite bazında dereceye giren mezunlara ödül ve başarı belgelerini takdim etmeleriyle devam etti.(İLKHA)





  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55