,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 17 °C

Batman Üniversitesi’nde devir teslim töreni

Batman Üniversitesi’nde devir teslim töreni
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Batman Üniversitesi Rektörlüğü’ne Prof. Dr. İdris Demir’i atamasıyla, rektörlük devir-teslim töreni gerçekleştirildi.

Batı Raman Külliyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene senato üyelerinin yanı sıra idari ve akademik personel katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş,  üniversitede yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Bunun bir bayrak yarışı olduğunu belirten Durmuş, “Batman’a 2013 yılından bu yana dekanlık, rektör yardımcılığı ve rektörlük görevlerinde bulundum. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün de bu bayrağı Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle İdris Demir hocamıza devrediyoruz. Rabbim hayırlı görevler nasip eylesin inşallah. Bundan sonra da üzerimize düşen görevler olursa her zaman hocamıza yardımcı olmaya hazırız.” dedi.

Prof. Dr. Durmuş, daha sonra kürsüye gelen Rektör Prof. Dr. İdris Demir’e rektörlük cüppesini giydirdi. Rektör Demir, ise hizmetlerinden dolayı Prof. Dr. Durmuş’a teşekkür plaketi takdim etti.

Daha sonra konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Demir, “Öncelikle bu kutsal görevi teveccüh ederek bizi layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, YÖK Başkanı’mıza ve YÖK kurulu üyelerine üniversitemiz ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Rektörlük görev süresi içerisinde en kıymetli zamanını üniversitemiz için harcayan ve bugüne kadar yaptığı çalışmalarla üniversitemizin gelişimine katkı sağlayan Prof. Dr. Aydın Durmuş hocamıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bize destek vereceğinden hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır. Tüm akademik ve idari personelimiz ile birlikte bu yolda bana destek veren vermeyen herkese şükranlarımı sunuyorum.”  Dedi.

Kendisinin de Batmanlı olduğunu vurgulayan Rektör Demir şunları kaydetti, “Bir Batmanlı olarak bu güzide şehirde bulunan bir üniversitenin rektörü olmak bizleri onurlandırmıştır. Üniversitemizi daha ileri götürebilmek için var gücümüzle çalışacağız. Üniversite-Sanayi- Üniversite-Şehir işbirliğini sıkı bir şekilde devam ettireceğiz. Bu görevi yürüttüğüm her an bana duyulan güvene layık olmaya ve her zaman haktan yana davranacağıma söz veriyorum. Üniversitemizin tüm mensupları ile huzur içinde olacağız. Akademik, idari personeli ve öğrenciyle mutlu bir üniversite olmak için elimizden geleni yapacağız. Şehrimizin her ferdi ve her yöneticisi ile iş birliği içerisinde üniversitemizi daha da ileri taşıyacağız. Bölgemizin ve ülkemizin güzel Batmanımızın gelişmesine el birliğiyle ışık tutacağımız yeniliklerle ve başarılarla dolu bir rektörlük dönemi geçirmeyi umuyorum.”

Rektör Demir, ayrım gözetmeksizin adalet, liyakat ilkelerine sadık kalarak yöneteceklerini söyledi.

Temel hedeflerinin üniversiteyi ulusal ve uluslararası platformlarda bir üst basamaklara çıkarmak olduğunu ifade eden Demir, “Bu hedefleri gerçekleştirirken ortak akılla hareket edeceğiz. Üniversitemizin bugüne kadar olduğu gibi gelecekteki çalışmalarının odak noktasında öğrencilerimizin bulunacağını ve öğrencilerimizin başarılı olması için elimizden gelen her şeyi yapmaktan kaçınmayacağımızı burada özellikle belirtmek isterim. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygılarımı sunarım. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Kaynak: HÜR24 Haber
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55