,
  • BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C
  • Antalya 23 °C

Batman Üniversitesi Ortadoğu’ya açılıyor

Batman Üniversitesi Ortadoğu’ya açılıyor
İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. Olağan Toplantısı’nda 5 üniversite ile akademisyen ve öğrenci değişim protokolü imzalandı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin Ürdün’ün Başkenti Amman’da organize ettiği Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. Olağan Toplantısı’nda 5 üniversite ile akademisyen ve öğrenci değişim protokolü imzalayan Rektör Durmuş,  toplantı sonrasında Kudüs’e yapılan ziyarette de El-Kudüs Üniversitesi ile akademisyen ve öğrenci değişim protokolü imzaladı.

 

Rektör Durmuş, Ürdün Prenses Sumeyye Teknoloji Üniversitesi, Amman Arap Üniversitesi, Ürdün Ortadoğu Üniversitesi, Ürdün Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Ürdün El-Zaytoonah Üniversitesi ve Filistin el-Kudüs Üniversitesi ile öğrenci ve akademisyen değişim protokolü imzaladıklarını açıkladı.

 

Ürdün’de ve Kudüs’teki üniversitelerden hem öğrenci değişimi hem de akademisyen değişimi yapılabileceğini belirten Rektör Durmuş, “Protokol çerçevesinde hem İslami İlimler Fakültesi’nde okuyan öğrencilerimiz hem de diğer öğrencilerimizin Arapça öğrenmek için Ürdün ve Kudüs’teki üniversitelere gidebilecek, aynı şekilde akademisyenlerimizde bundan faydalanabilecektir.” dedi.

 

Batman Üniversitesi olarak Kudüs ve Ürdün’den gelen öğrencilere kabiliyet ve kalite açısından iyi olduğumuz makine, inşaat, elektrik elektronik, bilgisayar ve petrol mühendisliklerinde çok faydalı olacaklarını belirten Rektör Durmuş, İslam ümmetinin yeniden birleşmesine bir katkı mahiyetinde olan bu protokollerin bir karınca misali ateşe su taşımak olduğunu söyledi.

 

Avrasya İpekyolu Üniversiteler Konsorsiyumu (ESRUC) 7. Olağan Toplantısı’ndan sonra Filistin’de Kudüs Üniversitesi’ni ziyaret ettiklerini belirten Rektör Durmuş, “Ürdün’den Kudüs’e gitmek gerçek bir esaretin nasıl yaşandığının görülmesi açısından oldukça önemli, daha sınırda İsrail zulmü başlıyor, sizi sınır kapısında saatlerce bekletiyorlar, kameralardan izliyorlar, bin bir sualden sonra bazen izin veriyor, bazen izin vermiyorlar. İsrail polisinin yüzüne Filistin’de bakamıyorsunuz, hemen tehdit ediliyorsunuz.  Filistinli kardeşlerimiz gerçekten bir açık hava hapishanesinde yaşıyor. Bunu gözlerimizle müşahede ettik. Ümmetin birliği ve dirliği sağlanmazsa bu esaret daha yıllarca sürecek. Rabbim ümmeti bir ve diri kılsın inşallah” dedi.

 

Rektör Durmuş, Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyük Elçisi’ne ve Amman Yunus Emre Vakfı Başkanı’na ev sahipliklerinden dolaya teşekkür plaketi takdim etti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55