,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2246.456
  • Dolar 32.3338
  • Euro 35.1962
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C
  • Antalya 10 °C

Batman Üniversitesi enerji alanındaki çalışmalarına devam ediyor

Batman Üniversitesi enerji alanındaki çalışmalarına devam ediyor
Yükseköğrenim Kurulu Başkanlığı tarafından Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında enerji alanında pilot üniversite olarak seçilen Batman Üniversitesi, enerji alanındaki çalışmalara devam ediyor.

Düzenlenen çalıştayda söz alan Batman Üniversitesi Çalıştay Temsilcisi Dr. Dünya Başol, kritik altyapı tesisleri hakkında şu bilgileri paylaştı: “Kritik altyapı tesislerinin ulusal ekonomiye veya devletin savaş gücüne önemli ölçüde katkısı bulunmaktadır. Bu tesislerin kısmen veya tamamen yıkılmaları, hasara uğratılmaları veya geçici bir zaman için dahi olsa çalışmaktan alıkonulmaları, ülke güvenliği, ülke ekonomisi veya toplum hayatı bakımından olumsuz neticeler yaratabilmektedir. Kritik altyapıların çalışmaması veya kaybı neticesinde insanların hayatına ve yaşam tarzına doğrudan olumsuz etki edebileceği, ülkelerin hali hazırda yürütülen sağlık, çevre, teknoloji, ekonomi, siyaset ve ulusal güvenlik sistemlerindeki dengeyi bozabileceği bir gerçektir.”

Çalıştayda bir konuşma yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, bölgede ve Batman şehrinde bulunan enerji kaynaklarının daha verimli kullanılması ve ülke ekonomisine katkılarını artırmak için daha fazla sorumluluk almaya ve akademik bir perspektif sunmaya çalıştıklarını ifade ederek enerji alanında yapılan çalışmalara sistematik bir şekilde devam edeceklerini belirtti.

Rektör Demir, Ilısu Barajı’yla ilgili olan ve bölgenin altyapısı için de ayrı bir önem taşıyan çalıştayın, enerji alanında ihtisaslaşma üniversitesi seçilen Batman Üniversitesinde ve özellikle Ilısu Havzası içerisinde özgül bir konuma sahip olması nedeniyle Hasankeyf’te yapılmasının da ayrıca önemli olduğunu söyledi.

İç Güvenlik Stratejileri Dairesi Başkanlığı uzmanlarının da katıldığı çalıştayda, tarımdan güvenliğe, güvenlikten sulamaya birçok farklı konunun ele alınacağını ifade eden Rektör Demir konuşmasına şöyle devam etti: “Çalıştay sonucunda elde edilen veriler, rapor haline getirilerek devletimizin ilgili tüm birimleriyle paylaşılacak. Üniversitemiz, enerji alanında yaptığı ihtisaslaşma çalışmalarına tam hız devam edecek. Batman’ın ve bölgenin enerji alanında çok daha iyi noktalara gelmesi için üniversite olarak elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Şimdiden tüm katılımcılara teşekkür eder, verimli bir çalıştay olmasını dilerim.”(İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55