,
  • BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 22 °C

Batman Umut Kervanından kurban çağrısı

Batman Umut Kervanından kurban çağrısı
Kurban Bayramı’nda binlerce ihtiyaç sahibi aileye kurban eti dağıtmaya hazırlanan Batman Umut Kervanı, hayırseverlere çağrıda bulunarak kurban bağışında bulunmalarını istedi.

 

Hayırsever vatandaşlar ile ihtiyaç sahipleri ve yetim aileler arasında köprü görevi gören Batman Umut Kervanı, her sene olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı’nda binlerce aileye kurban eti dağıtacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, Batmanlı hayırseverlerden kurbanlarını bağışlama çağrısında bulundu.

Kurbanın İslam’ın şiarı, Allah’a bağlılığın sembolü mali bir ibadet olduğunu belirten Güzel, “Kurban, paylaşarak zengin ve fakir müminlerin birbirleri ile yakınlaşmasıdır. Kurban, Rabbimize yakın olmaya, sevgisini ve rızasını kazanmaya, verilen nimetlere şükretmeye vesile bir ibadettir. Batman Umut Kervanı olarak yıllardır, kurban ibadetini yerine getiren hayırseverlerimiz ile yetim ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz arasında köprü olup, toplumda dayanışma, yardımlaşma, sevgi ve kardeşliği güçlendirecek çalışmaları ibadet bilinciyle icra etmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

Batman Umut Kervanından kurban çağrısı

Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel

“Bir paket kırmızı et gözleyen, binlerce muhtaç ve yetim aile var”

Hayırseverlerin bağışlayacağı kurban etini bekleyen binlerce muhtaç ve yetim insanın bulunduğunu vurgulayan Güzel, şöyle devam etti:

“Kayıtlarımızda yıl içerisinde imkânları olmayıp, sadece kurban bayramında hayırseverlerin bağışlayacağı, bir paket kırmızı et gözleyen, binlerce muhtaç ve yetim aile bulunmaktadır. Hayırseverlerin vekâletleri doğrultusunda, kurbanlıkların temininden hijyen ortamda kesimine, paketlenip yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına kadar, istenen her düzeyde yardımcı oluyoruz. Bu yıl yurtiçi kurban hisse bedellerimiz 2 bin 250 TL’den başlamaktadır.”

“Kurbanınız umut olsun”

Binlerce aileye kurban bayramında kurban eti dağıtmaya yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Güzel, “Kurbanınız Umut Olsun temasıyla başlatmış olduğumuz 2022 yılı kurban organizasyonumuz için yüzlerce üye ve gönüllümüzle, kurbanların kesiminden, parçalanmasına ve paketlenip yetim ve yoksullara dağıtımına kadar, gerekli tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız.” dedi.

“Şu ana kadar yüzlerce hayırsever vekâletlerini bizlere vermiş bulunmaktadır”

Yüzlerce hayırseverden kurbanlarını kesmek için vekâlet altıklarını belirten Güzel, “Şu ana kadar yüzlerce hayırsever vekâletlerini bizlere vermiş bulunmaktadır. Bayramın dördüncü günü ikindi vaktine kadar kurban vekâletleri almaya devam edeceğiz. Hayırseverler vekâletlerini, dernek büromuza gelerek bizzat verebilecekleri gibi ödemelerini kurumumuz banka hesaplarına yaparak, telefon ile de verebilirler. Yüce Allah, keseceğimiz kurbanlar vesilesiyle bizleri arındırıp, affına mazhar ve kendisine yakınlaşabilen kullarından eylemesini temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55