,
  • BIST 9524.59
  • Altın 2490.344
  • Dolar 32.5138
  • Euro 34.7207
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C
  • Antalya 18 °C

​Batman Umut Kervanı'ndan Arakan’a yardım çağrısına destek

​Batman Umut Kervanı'ndan Arakan’a yardım çağrısına destek
​Batman Umut Kervanı, Yetimler Vakfının Arakanlı Müslümanlar için başlattığı yardım kampanyasına destek verdiğini açıkladı.

Batman Umut Kervanı yaptığı açıklamayla, Myanmar ordusu ve Budist çeteler tarafından soykırıma uğratılan Arakanlı Müslümanlara yönelik yardım kampanyası başlatan Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfına (Yetimler Vakfı) destek verdiğini duyurdu.

Türkiye genelinde başlatılan kampanyaya destek verdiklerini aktaran Batman Umut Kervanı Başkanı M. Ali Işık, Arakanlı Müslümanlara yaşatılan vahşete dikkat çekerek, Batmanlı bütün hayırseverleri yardım kampanyasına destek vermeye davet etti.

Budist çetelerin Arakanlı Müslümanları soykırıma uğrattığını belirten Işık, “Değerli Batman halkı bildiğiniz üzere Myanmar’da zalim gaddar Budist çetelerin oradaki hükümetin desteğiyle daha öncede yaptıkları gibi tekrardan vahşet yüzlerini son bir yıldır arttırarak sürdürmektedirler. Sürekli televizyon programlarında barışçıl ve hoşgörülü olarak bizlere tanıtılmaya çalışılan Budist çeteler oradaki Müslüman halkı adeta kıyımdan geçirerek bir soykırım uygulamaktadırlar.” dedi.

Tüm Müslümanların zulme uğrayan Müslüman kardeşlerine yardımcı olması gerektiğini söyleyen Işık, “Müslümanları yılanlara benzetip görüldükleri yerlerde öldürülmeleri gerektiğini belirten bu zalimler, kadınların ırzlarına geçip çocuk ve erkekleri öldürmekle yetinmeyip diri diri vücutlarını parçalamışlar ya da yakmışlardır. Peygamber efendimiz (sav), ‘Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz’ diye buyuruyor. Bundan ötürü Müslüman olarak bizlerde duyarlı davranmamız gerekir.” diye konuştu.

“Halkı kampanyaya destek vermeye çağırıyoruz”

Konuşmasında Batman halkını Arakanlı Müslümanlara karşı duyarlı olmaya ve Yetimler Vakfının yardım çağrısına davet eden Işık, “Bizler Batman Umut Kervanı olarak hem üye ve gönüllülerimize hem de Batman halkına bu çağrıya kulak verip merkezi Diyarbakır’da bulunan Yetimler Vakfının başlatmış olduğu Arakan’daki kardeşlerimize yardım toplama kampanyasına destek vermeye çağırıyoruz. Başlatmış olduğunuz kampanya 14 Aralık tarihine kadar devam edecektir. Bağışta bulunmak isteyenler 0488 212 10 21 – 0506 746 87 97 nolu telefonlarla irtibata geçebilirler ya da Bahçelievler Mahallesi 1623 Sokak No.15/1 Batman adresimize gelerek makbuz karşılığında bağışlarını yapabilirler.” ifadelerini kullandı.(İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55