,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 17 °C
  • Antalya 15 °C

Batman Umut Kervanı binlerce yetim ve ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıracak

Batman Umut Kervanı binlerce yetim ve ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıracak
Her yıl binlerce yetim, ihtiyaç sahibi aileye kurban eti ulaştıran Umut Kervanı, bu Kurban Bayramı'nda da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeyi amaçlıyor. Umut Kervanı, Batman’da kestireceği kurbanların etini binlerce aileye ulaştıracak.

Bayramın birinci gününde üye ve gönüllüleriyle bayram namazının ardından mezbahaneye giden Umut Kervanı yetkilileri, kestirecekleri kurban etlerini yetim ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilmek için hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Kurban faaliyeti hakkında açıklamalarda bulunan Batman Umut Kervanı Başkanı Salih Güzel, kesim öncesi ve sonrası ile ilgili tüm hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

Kesecekleri kurban etlerini kendilerine vekâlet verenlerin belirledikleri oranda yetim ve ihtiyaç sahibi binlerce kişiye ulaştıracaklarını belirten Güzel, “Hazreti Âişe (radiyallahu anhâ)’dan nakledilen bir hadiste de şöyle buyurulur: ‘Âdemoğlu için Allah katında kurban bayramı gününde kurban kesmekten daha sevimli bir amel yoktur.’ İşte bizlerde Batman Umut Kervanı olarak bu kurban bayramı günlerinde, Allah katında sevimli olan, başta rabbimizle, daha sonra kardeşlerimizle, yakınlaşmamıza vesile olan kurban ibadetini, icra etmenin sevinç, mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız.” dedi.

Vekaletlerini kendilerine verenlere teşekkür eden Güzel, “Başta Batmanlı hayırseverler olmak üzere ülkemizin dört bir yanından hatta yurt dışından kardeşlerimiz vekâletlerini bizlere vererek, kurban ibadetlerini bizlerin aracılığıyla yerine getirme yolunu tercih etmişlerdir. Bizlere verdikleri vekâletle bu hayırlı hizmeti yapmamıza vesile ve aracı olan tüm kardeşlerimizden Allah razı olsun. Rabbim vekâletle yerine getireceğimiz kardeşlerimizin kurban ibadetini dergâhı izzetinde kabul ve makbul eylesin inşallah.” diye konuştu.

“Bayramın 4’üncü günü ikindi vaktine kadar kurban vekaleti kabullerimiz devam edecek”

Bu Kurban Bayramı’nda da sağlık ve hijyen tedbirlerine azami derecede riayet ederek vekaletlerini aldıkları yüzlerce kişinin kurbanlarını keseceklerini vurgulayan Güzel, şöyle devam etti:

“Bayramın 4’üncü günü ikindi vaktine kadar kurban vekaleti kabullerimiz devam edecek. Kesim öncesi ve sonrası ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Keseceğimiz kurban etlerini bizlere vekâletleri veren kardeşlerimizin belirledikleri oranda yetim ve ihtiyaç sahibi binlerce kardeşimize ulaştıracağız inşallah. Dağıtım ile ilgili tüm planlama ve hazırlıklar tamamlanmış, bunun için de yüzlerce üye ve gönüllümüzün görev dağılımı yapılmıştır. Bu münasebetle tüm Müslüman kardeşlerimin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor, bayramın şehrimize, ülkemize ve tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55