,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 14 °C
  • Antalya 16 °C

Batman Muhammed-i âşıkların Peygamber sevgisine şahit oldu

Batman Muhammed-i âşıkların Peygamber sevgisine şahit oldu
Peygamber Sevdalıları Vakfının düzenlemiş olduğu "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğine katılan Batman halkı, Peygambere olan sevgisini bir kez daha gösterdi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü, “Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla yeni otogar yanındaki alanda "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliği düzenledi. Burada programa katılan on binlerce Batmanlı Peygambere olan sevgisini tazeledi.

Okunan ilahi ile marşlar eşliğinde getirilen tekbirler ve okunan salavatlarla programda heyecan doruğu çıktı.

Sık sık tekbirlerle kesilen programda ilahi sanatçısı Nezir Güler, Burhaneddin Cebba, M.Ali Oğuz, Rehber İlahi Grubu ve Peygamber Sevdalıları Kız ve Erkek Çocuk İlahi Grubunun okuduğu ilahilerle büyük bir coşku yaşandı.

Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen etkinlikte, sıcağa rağmen on binlerce Peygamber sevdalısı buluştu. Etkinlik alanında “La İlahe İllallah Muhammed Resulullah” yazılı büyük Tevhid bayrakları asıldı.

Sıcak havaya rağmen alana akan Batman halkı bir yandan ellerindeki şemsiyelerle kendilerini güneşten korumaya çalışırken, bir yandan da alandaki coşkuya ortak oldu.

Alana ulaşımın rahat sağlanması amacıyla Peygamber Sevdalıları Vakfı üyeleri tarafından halk, kentin 20 noktasından yüzlerce araçla etkinlik alanına taşındı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı etkinliğe gelenler, meydanın çevresinde kurulan polis kontrol noktalarından geçtikten sonra alana girebildi.

Etkinliğin başlamasına iki saat kala tarihi etkinlik alanı hızla dolmaya başladı. Erkekler ve kadınlar ayrı ayrı saf tuttu. Kimileri de etkinliğin yapıldığı alanın yanındaki Batman Yeni Otogar bahçesinde toplandı. Sıcağa rağmen etkinliğin coşku içinde geçtiği gözlendi.

Etkinlik alanında kurulan çadırlarda halka açık kermes düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman İl Koordinatörlüğü'ne bağlı dernekler, Peygamber aşığı halkın büyük ilgisiyle karşılaştı.

Rehber TV canlı olarak yayınladığı etkinliği, çok sayıda basın mensubu takip etti.

Etkinlikte yüzlerce polis görev yaparken, Peygamber Sevdalıları Tertip Komitesi’nin de yaklaşık 900 kişiyi görevlendirdiği bildirildi.

Peygamber Sevdalıları Vakfı’na üye derneklerden Sağ-Çev tarafından alana yakın bir yerde 2 sağlık çadırı kuruldu. Etkinlik alanında kurulan sağlık çadırında 2 ambulans, 8 doktor, 30 sağlık memuru ve 25 hemşire sağlık personelinden oluşan sağlık ekibi de hazır bulundu. Ayrıca, çocuk kayıplarına karşı da alanda bir çadır kuruldu.

Peygamber Sevdalıları Vakfı’nın Tertip Komitesi tarafından halka dağıtmak için alana çok sayıda kapalı pet şişe su taşındı.

Etkinliğe; HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Genel Başkan Yardımcıları, İl Başkanı Davut Şahin, ile il ve ilçe teşkilatları tam kadro katıldı. Etkinliğe ayrıca çok sayıda âlimler, İslami cemaat temsilcileri, kanaat önderleri ile STK temsilcileri katıldı. Katılımcılar için platformun solunda misafirleri ağırlamak için bir tribün hazırlandı.

Meydanı dolduran on binlerce Peygamber sevdalısında, okunan mevlitte özellikle Peygamber Efendimizin babasının vefatını anlatan bölümde duygu seli oluştu. 

Etkinlik 13.30'da başladı

Saat 13.30’da başlayan Yunus Emiroğlu ve Mustafa Tufan’ın sunduğu etkinlik, Allah'ın kelamı Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından ilahilerle devam etti. Ardından salâvat ve tekbirlerin hiç susmadığı programda, özellikle efendimizin üzerine yazılan ilahi ve ezgiler seslendirildiği sırada coşku doruğa çıktı.

On binlerce Peygamber aşığı katıldı

“Ahlak ve Adalet Rehberi Hazreti Muhammed" temasıyla düzenlenen program, sıcağa rağmen on binlerce Peygamber aşığı katıldı. Etkinlik alanına toplanan halk, fahr-i kâinata duydukları özlemi sıcağın altında bir kez daha dile getirdi. Efendimize olan özlemin doruğa çıktığı etkinlik alanında oluşan manevi atmosfer, iliklere kadar hissedildi, insanlar efendimizin aşkıyla kendinden geçti.

"İnsanlık ancak Peygamberimizle huzur bulur"

Programda Kürdçe bir konuşma yapan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı ve Kur’an Nesli Platformu Başkanı Molla Beşir Şimşek, Peygamber efendimizin adalet yönüne değindi. Şimşek, bugün yeryüzünde büyük bir buhran yaşanan insanlık âleminin ancak Peygamberimizle huzur bulabileceğini söyledi.

Ahlak ve adaletin hâkim olmamasından dolayı bugün yeryüzünün büyük sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu aktaran Şimşek, insanlığın her zamankinden çok ekmek, su kadar Peygamberimizin ahlak ve adalet prensiplerine ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

İnsanlığın âleminin bütün sıkıntılarından kurtulmak için bir lider, bir adres aradığını, bu adresin ise ancak Peygamber ve Kur'an olduğunu söyleyen Şimşek, bugün insanlığın her zamankinden daha çok O'nun liderliğine, adaletine muhtaç olduğunu, O'nun için herkesin tekrar memlekete Muhammedi ahlak ve adaleti tesis etmek için çaba sarf etmesi gerektiğini kaydetti.

Şimşek, "Dünya ve ahiret hayatının huzur ve saadeti için iki şey temel esastır: Bunlardan birincisi ahlak, diğeri de adalettir. Bu iki esasın olmadığı toplumlarda tıpkı günümüzde olduğu gibi çatışmalar, kavgalar, huzursuzluklar, kan ve gözyaşı eksik olmamıştır. Tıpkı cehalet asrı gibi… Aynı şekilde ne zamanki bir toplumda ahlak ve adalet esasları yer etmiş, o zaman sulh, selamet, kardeşlik, huzur, barış, güven hâkim olmuştur. Tıpkı Peygamberimizin asrı saadet dönemi gibi…" diye konuştu.

"İslam âleminin ekmek, su kadar ahlak ve adalet prensiplerine ihtiyacı var"

Bugün bütün yeryüzün de özellikle İslam coğrafyasında adalet prensibinin kayıp olmasından dolayı her yerin cehenneme dönüştüğünü vurgulayan Şimşek, "Çocuklar, kadınlar, yaşlılar, masum insanlar her gün yüzlercesi ölüyor. Evler, şehirler, ülkeler en ağır silahlarla yerle bir ediliyor. Diğer taraftan özellikle teknolojinin de etkisi ile ahlak prensibi kayıp olduğu için namus, iffet, hayâ, şeref gibi insani değerler ayaklar altına düşmüştür. İşte, böyle bir zamanda genelde bütün insanlık, özelde İslam âleminin ekmek, su kadar ahlak ve adalet prensiplerine ihtiyacı vardır. Bu zaruri ihtiyacın karşılandığı adres ise şüphesiz ki Kur'an-ı ve Peygamberi anlamak, yaşamakla mümkündür. İşte, bu sebepten dolay Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak böyle bir zamanda 'Ahlak ve Adalet Peygamberi Hazreti Muhammed' teması seçildi." ifadelerini kullandı.

"Sıkıntılardan kurtulmanın adresi Peygamber ve Kur'an'dır"

Konuşmasının devamında Şimşek şunları söyledi: "Evet, insanlık bütün bu sıkıntılardan kurtulmak için bir rehber, bir lider, bir örnek arıyor. Bunun için kimi yüzünü Avrupa’ya, kimi Amerika'ya, kimi bilmem nereye çevirmiştir. Ancak görünen O ki, yanlış adreslere dönüldüğü için her geçen gün dertler sorun ve problemler artmaktadır. Bizler de bu adresin Peygamber olduğunu, Kur'an olduğunu ilan ediyoruz. Zira tarih boyunca insanlık vahiyle, Peygamber ile kurtulmuştur. Bu ikisine sırt çevirdiğinde de bütün kötülükler yağmur gibi yağmıştır. Onun için Peygamber Efendimiz de gelmeden evvel böyle bir buhranda idi. O'nun gelişi ile huzur hâkim oldu. Peygamberimiz Veda Haccında da bu ikisini tavsiye etti ve öyle aramızdan ayrıldı.”

"Memleketimize Muhammedi ahlak ve adaleti tesis etmek için çaba sarf etmeliyiz"

Konuşmasının sonunda Şimşek, şunları kaydetti:

“O'nun adalet mektebinde yetişen sahabe asırlarca dünyaya adalet dağıtmıştır. İnsanları kula kulluktan kurtararak kullukta adaleti tesis etmiştir. Bugün insanlık her zamankinden daha çok O'nun liderliğine, adaletine muhtaçtır. Başka kurtuluş yolu yoktur. O'nun için hepimiz bütün imkânlarımızı seferber edip tekrar memleketimize Muhammedi ahlak ve adaleti tesis etmek için hizmet etmeliyiz. O'nu okumalı, okutmalı, yaşamalı ve yaşatmalıyız. Kendimize, ehlimize, toplumumuza ve insanlığa yapılabilecek en büyük iyilik budur."

Ardından Peygamber Sevdalıları Vakfı Siyer Sınavı Komisyonu Başkanı Hamdin Aslan, “Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama” etkinliğinin mesajını içeren 10 maddelik bir metin okudu.

Aslan’ın konuşmasında, “Peygamber ahlakı; İslam’ın şiar ve sembol değerlerine sahip çıkmayı gerektirir. Mescid-i Aksa Müslümanların ilk kıblesidir, Kudüs de İslam yurdu olup Müslümanların yolunu gözlemektedir. Peygamber ahlakı; İslam kardeşliğini önceler. Bu kardeşlik, Müslüman bireyden ümmet inşa etme anlayışını esas alır. Her türlü İslam dışı anlayışlar, kavmiyetçilik ve milliyetçilik cahiliye adetlerindendir. Peygamber adaleti; ümmeti bir bütün olarak kabul eder ve dokunulmazlık altına alır.” sözleri etkinliğe damga vurdu.

Okunan metnin ardından sahnede yerini alan ilahi ses sanatçısı Nezir Güler, Burhaneddin Cebba ve Peygamber Sevdalıları Erkek İlahi Grubu, birbirinden güzel ilahiler seslendirdiler. Peygamber Sevdalısı on binler hep birlikte ilahi ve salâvatlara eşlik etti. İlahi faslından sonra Rehber TV Program Yapımcısı ve Şair Mehmed Emin Gülsever, Peygamberimizi konu alan bir şiir okudu.

Son olarak etkinlikte söz alan İTTİHADUL ULEMA üyesi Ömer Çelik ise Peygamber efendimizin ahlak yönünü ele aldı.

"Sevgili Peygamberimiz İslam dininin örnek insanıydı"

"Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" etkinliğinde konuşan Çelik, Peygamber Efendimizin İslam dininin örnek insanı olduğuna vurgu yaptı.

Peygamberlerin insanlık tarihinin en üstün ahlaka sahip kişiler olduğunu vurgulayan Çelik, "Onlar şahıslarında hem içinde yaşadıkları topluma hem de daha sonra gelecek nesillere en iyi örnekleri sunarlar. Onların hayatları ve yaşayış tarzları fertler ve toplumlar için en ideal örneklerdir. Sevgili Peygamberimiz çocukluğundan itibaren en üstün ahlaki değerlere sahipti. Gerek çocukluk gerekse de gençlik yılları akranlarından çok farklı geçti. Kötülüklerin her çeşidini son derece yaygın olduğu bir toplum da Cenabı Hak son Peygamber olarak görevlendireceği Hazreti Muhammed'i çocukluğundan itibaren cahiliyenin bütün kötülüklerinden korumuştur. Bu üstün ahlak sahibi insan kavminin takdirini kazanmış, kendisine el-emin güvenilir kişi lakabı verilmiştir. Herkes ona güvenir, doğruluğunu kabul eder ve malını ona teslim ederdi." diye konuştu.

"İnsanoğlunun en üstünüydü"

Peygamber efendimizin vasıfları sebebiyle diğer insanların üstünde olduğunu ifade eden Çelik, "Beşeri özellikleri bakımından Hazreti Peygamber bizim gibidir. Yer, içer, uyur, yorulur; sevinir ve üzülür. Ancak beşeri vasıfların ahenk ve ölçüsü bakımından diğer insanlara üstünlüğü söz konusudur. Bu nedenle seyyidü'l beşer; insanoğlunun en üstünü, efendisi unvanıyla anılır. Aslında beşeri vasıflar ifadesiyle her insanın sahip olabileceği özellikler kastetmektedir. Ancak o bu konuda da diğer insanların üstündedir." dedi.

"O'nu tanıdıkça hal ve hareketlerimiz olgunlaşacak ve kıvama erecektir"

Konuşmasının devamında Çelik şunları söyledi: "Hazreti Peygamberin beşeri yönünde dikkat çeken hususlardan biri de, ondan bütün beşeri ve ahlaki vasıfların ölçülü ve denge halinde bulunmasıdır. Zira o itidal/denge adamıdır. Ve bu denge kemal üzere dengedir. Hepsinden birer parça değil, olması gerektiği kadarına sahiptir. O yer içer, ama israf etmez ve karnını tıka basa doyurmazdı; sevinir ama kahkahalar atıp taşkınlık yapmazdı. Üzülür, ama ağıtlar yakıp ortalığı velveleye vermezdi. Onun davranışları hep ölçülüydü. O beşeri özellikleri ve bu özelliklere dayalı hal ve hareketi bakımından bize en güzel örnektir. O'nu tanıdıkça hal ve hareketlerimiz olgunlaşacak ve kıvama erecektir."

"Ona göre din, güzel ahlaktan ibaretti"

"Sevgili Peygamberimiz, İslam dininin örnek insanıydı." diyen Çelik, "Müslümanların nasıl olması gerektiğini canlı bir hayat olarak sergilemişti. Hazreti Peygamber en faziletli amelin güzel ahlak oluğunu söylerdi. Ona göre din, güzel ahlaktan ibaretti. Cennete ancak iyi ahlak sahibi olanlar girebilirdi. Samimilik ve sadelik, Peygamberimizin en önde gelen vasfıydı. Son derece mütevaziydi. Sade giyinir, sade yer içer, sade yaşardı. Dünya malına gerektiğinden fazla önem vermezdi. Allah'ın haramlarına ve hudutlarına karşı son derece titiz davranırdı. Temizliği çok severdi, 'temizlik imanın yarısıdır' derdi. Boş vakit geçirmez, zamanını çok iyi değerlendirirdi. Kalp kırmazdı, bilakis kırılan kalpleri onarırdı. Hiç kötü söz söylemez, kimseye kötülük yapmazdı. Kimsenin gönlünü kırmaz, hiç kimseyi hor görmezdi. Herkese karşı adil davranırdı. Peygamberimiz doğru sözlü ve doğru işli idi. Emanete riayet etmek Peygamberimizin en önemli prensiplerinden biriydi." ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından bir kez daha sahneye çıkan ilahi ses sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilere iştirak eden Batmanlılar tekbir ve salavatlar getirerek adeta yeri göğü inletti.

Coşkunun bir an bile eksilmediği etkinlik İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Şehmus Emlük’ün yaptığı dua ile son buldu.(İLKHA) 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55