,
  • BIST 9079.97
  • Altın 2325.099
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9469
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C
  • Antalya 15 °C

Batman İl Sağlık Müdüründen maske ve sosyal mesafe uyarısı

Batman İl Sağlık Müdüründen maske ve sosyal mesafe uyarısı
Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu berber, kuaförlerin faaliyetlerine başlamasıyla birlikte, maske ve sosyal mesafe uyarısı yaptı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu berber, kuaförlerin faaliyetlerine başlamasıyla birlikte uyulması gereken kurallara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Pamukçu, kısıtlamaların esnetilmesi sürecinin rehavete kapılmadan geçirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, her durumda mecbur kalmadıkça evden dışarı çıkılmaması tavsiyesinde bulundu.

Maske ve sosyal mesafeye dikkat çeken Pamukçu, “Berber, güzellik salonu, kuaför gibi iş yerleri faaliyete başladıysa geldiğimiz bu sürece başarılı filyasyon çalışmaları ve sizlerin izolasyon önlemlerine uymanız sonucunda ulaşıldı. Ancak buna rağmen tedbiri elden bırakmamalı ve salgının kontrol altına alınması açısından bazı hususlara uymaya devam etmeliyiz. 09.00-­21.00 saatleri arasında hizmet sunmaya başlayan bu iş yerlerine gitmeden önce randevu almalı, maske takmalı ve işlem boyunca çıkarılmamalıdır. Gider gitmez elleri sabunla yıkamalı veya el antiseptiği kullanmalı. Salonda bulunan koltuklarda oluşturulan bir dolu bir boş düzenine uyarak oturmaya özen göstermeli." dedi.

Açıklamasının devamında Pamukçu şunları söyledi: "Bayan kuaförlerinde cilt bakımı ve makyaj, berberlerde jilet, ustura ile sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süreliğine verilemeyecek olup, sakal tıraşının makine ile kısaltılma şeklinde yapılabileceği ve bu iş yerlerinde yiyecek ve içecek ikramlarına da yine geçici süreyle ara verileceği hususuna uyulması salgın açısından büyük önem taşımaktadır. Lütfen, ilimizde yaşanan kısıtlamaların esnetilmesi sürecini rehavete kapılmadan geçirelim. Salgından tamamen kurtulana kadar mecbur olmadıkça evlerimizde kalalım. Unutmayın salgını bitirecek olan sizlerin göstereceğiniz fedakârlıktır. Akrabanızı dostunuzu komşunuzu duyarlı olması için uyaralım. Covid-19 ile muhatap olmamanın tek yolu evde kalmaktır. Mecburi durumlarda çıkıyorsak da mutlaka maske takmalı ve sosyal mesafeyi korumalıyız. Toplum sağlığı için kurallara uyarak normalleşme sürecini sağlıklı ve sürekli kılalım."(İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55