,
  • BIST 9113.57
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C
  • Antalya 26 °C

Batman İl Milli Eğitimden TEOG açıklaması

Batman İl Milli Eğitimden TEOG açıklaması
Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde liselere yerleşemeyip boşta kalan öğrenci velilerinin protestosunun ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaparak konuya açıklık getirdi.

Batman’da İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde eylem yapan öğrenci velilerinden sonra İl Milli Eğitim Müdürü konuya açıklık getirmek için konuyla ilgili yazılı açıklamada bulundu.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde liselere yerleşemeyip boşta kalan öğrenci velilerinin protestosunun ardından İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran konuyla ilgili yazılı basın açıklaması yaparak konuya açıklık getirdi. 

Yapılan açıklamada Kurtaran, “Bilindiği üzere 8’inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınav sonuçları ve okul başarı durumları neticesinde Yerleştirme Esas Puanları (YEP) oluşmaktadır. Öğrencilerimiz; oluşan bu Yerleştirme Esas Puanları (YEP) ile Türkiye ve ilimiz genelindeki Özel Öğretim Kurumlarına, Resmi Örgün Ortaöğretim Kurumlarına, Mesleki Eğitim Merkezine ve Açık Öğretim Lisesine tercih ve puan üstünlüklerine göre yerleşip eğitim-öğretimlerine devam ederler. Bakanlığımızca 7 Ağustos tarihinde açıklanan sonuçlar neticesinde tercihlerine yerleşemeyen veya bir okula yerleşmiş ama tercih değişikliği yapmak isteyen öğrencilerimize 3 nakil (14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül dönemlerinde) hakkı tanınmıştır.” diye belirtti.

Belirtilen üç nakil dönemi sonucunda Batman genelinde oluşan toplam boş kontenjan sayısı bin 890 olduğunu belirten Kurtaran, “İlimizde herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerimizin, 11-14 Eylül tarihleri arasında müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulan  ‘Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu’na başvuru süreçleri devam etmektedir. Şu ana kadar ‘Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu’na üç nakil döneminde herhangi bir eğitim kurumuna yerleşmeyip de başvuran öğrenci sayısı 700’dür. Bir önceki yılda Açık Lisede kayıtlı olup da başvuran öğrenci sayısı ise 40’dır. Yine önceki yıllarda hiçbir eğitim kurumuna yerleşemeyip başvuran öğrenci sayısı ise 4’tür. Bu öğrencilerimizin tamamının puan ve kontenjan durumları göz önünde bulundurularak Resmi Ortaöğretim Kurumlarına Bakanlığımızca yerleştirmeleri yapılacaktır. Bu bilgiler ışığında 14 Eylül tarihine kadar ‘Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu’na başvuru yapacak olan öğrencilerimizin hepsinin yerleştirilmeleri yapıldığında dâhi ilimiz genelinde boş kontenjan kalacağı öngörülmektedir. Bütün bu veriler göz önüne alındığında anlaşılacağı üzere ilimizde herhangi bir kontenjan problemi bulunmamaktadır.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55