,
  • BIST 8718.11
  • Altın 2244.782
  • Dolar 32.3318
  • Euro 35.1637
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C
  • Antalya 11 °C

Batman Hayvancılık OSB'nin hayata geçirilmesi isteniyor

Batman Hayvancılık OSB'nin hayata geçirilmesi isteniyor
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve Kasaplar Derneği Başkanı Ali Rüzgar, hayvan çiftlikleri için tahsis edilecek OSB arazisinde basın açıklaması yaparak, askıya alındığı belirtilen Hayvancılık OSB’sinin bir an önce hayata geçirilmesini istediler.

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin ve Batman Kasaplar Derneği Başkanı Ali Rüzgar, beraberlerinde kasap esnafıyla birlikte "Hayvancılık Organize Sanayisi" için tahsis edildiği ifade edilen arazide basın açıklaması yaptı.

HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin yaptığı açıklamada, Batman'ın istihdam alanlarına ihtiyacın olduğunu belirtti. Yapılması planlanan hayvancılık OSB projesinin askıya alındığını belirten Şahin, "Çok güzel bir yer, devletin hazine arazisi. Büyükbaş hayvancılık OSB olarak alınmış bir karar söz konusu. Kasaplarımız kendi ihtiyaçlarını bildirmiş durumda. Batman’ın et ihtiyacını dile getiriyorlar. Madem böyle bir karar alındı, bu kararın durdurulmasının anlamını biz anlayamıyoruz. Batman’ın et ihtiyacını kendi temin edebilmesi noktasındaki projelerin kesinlikle sürdürülmesi, sonuçlandırılması lazım." dedi.

"Batman hizmet görmeli"

Bu projenin takipçisi olacaklarını vurgulayan Şahin, "HÜDA PAR Batman İl Teşkilatı olarak bu işin takipçisi olacağız. Vali bey ile görüşeceğim, ilgili kurumlarla görüşeceğim. Şayet bundan bir sonuç alamazsak bunu genişçe bir raporunu hazırlayıp Genel Merkeze sunacağım ve Ankara nezdinde takip edeceğiz. Kesinlikle Batman ekonomisine, istihdamına katkıda bulunacak projelerin askıda kalmaması, ortadan kaldırılmaması lazım. Batman hizmet görmeli." ifadelerini kullandı.

"Hangi sebeple askıya alınmışsa bile bunu kabullenmek istemiyoruz"

Konuşmasının devamında Şahin, şunları söyledi: "Batman’ın beş milletvekili var. Milletvekillerinin kaç tanesinin bu konudan haberi var bilmiyorum ama biz duyuruyoruz. Bakın böyle bir proje söz konusu. Bir önceki vali tarafından alınan bir karar. Gerekli fizibilite çalışmaları yapılmış. Karar alınmış. Şu an ise hangi sebeple askıya alınmışsa bile bunu kabullenmek istemiyoruz. Batman halkının hizmetine konulması için takip edeceğiz. Sonuçlandırmaya çalışacağız."

"Burası bize tahsis edildi"

Hayvancılık Organize Sanayi Projesinin hayata geçmesi için ciddi çaba içine girdiklerini belirten Kasaplar Derneği Başkanı Rüzgar, "Biz paydaşlar Batman Kasaplar Derneği olarak, Kırmızı Et Birliği, Borsa, BATSO ve İl Özel İdare olarak beş paydaş valinin nezdinde toplandık. Burası bize tahsis edildi. Burada düşünülen yüzden fazla OSB dediğimiz büyük baş hayvan çiftlikleri kurulacaktı. Çiftlikler dışında Biyogaz dediğimiz hayvanların pisliklerinden oluşan gazı da elektriğe dönüştürecek bir proje olacaktı. Bunun yanında sucuk fabrikası, kavurma fabrikası, bir de kesimhane, mezbahane olacaktı." dedi.

"Faaliyete girerse burada 100’den fazla kişi çalışacak"

Hayvancılık Organize Sanayi Projesinin askıya alınma kararından vazgeçilmesini isteyen Rüzgar, "Buranın analizi yapıldı. Fizibilite raporu çıkarıldı. Burada ki paydaşlar olarak Şanlıurfa’ya OSB’ye gittik. Yerinde gördük, inceledik oradaki yönetimden bilgi aldık. Daha sonra Diyarbakır’a gittik oradaki yönetimden de bilgi aldık. Geldiğimiz nokta buranı askıya aldığını dile getirdiler. Şu anki Valimiz ve Tarım İl Müdürümüz askıya alındığını dile getirdiler. Biz de Kasaplar Derneği, Kırmız Et Birliği olarak buranın bir an evvel faaliyete girmesini istiyoruz. Faaliyete girerse burada 100’den fazla kişi çalışacak." ifadelerini kullandı.

"Batman için büyük bir kayıp"

Batman’ın et ihtiyacını karşılamakta güçlük çektiklerini belirten Rüzgar, son olarak şunları söyledi: "Batman’ın et ihtiyacını civar illerden karşılamaya çalışıyoruz. Diyarbakır’dan Batman’a hayvan getirmeye çalışıyoruz. Eğer burası olmuş olsaydı en az 20 bin hayvan olacaktı. Batman’a hizmet etmekle birlikte diğer illere de hizmet verecekti. Batman için büyük bir kayıptır. Bir an önce faaliyete girmesini istiyoruz. Maalesef şu an Batman merkezinde hayvan besleniyor. Batman’da büyükbaş hayvan sayısı 4 bini geçmiyor. Burası olsaydı 20 bini geçen hayvan olacaktı. Bir an önce faaliyete girmesi lazım."(İLKHA)



  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2016 Hür 24 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 532 658 98 55